Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 16:29 862 1

ИПИ със 77 препоръки за реформи

  • ипи-
  • икономика-
  • мерки

Премахване на минималната работна заплата и на минималните осигурителни прагове, на данъка върху дивидентите, който според е двойно данъчно облагане, на данъка върху реинвестираната печалба, намаляване на данъка за едноличните търговци от 15 на 10 на сто, колкото е за компаниите.

Това са част от 77 препоръки на Института за пазарна икономика (ИПИ) за растеж на икономиката и доходите. Те са направени на базата на преглед на девет от най-известните международни индекса за развитие и позицията на България спрямо страните с най-добри показатели.

Намаляването на данъците ще стимулира изсветляването на доходите, коментира икономистът в института Калоян Стайков.

Основните предизвикателства пред България са създаването на правов ред и икономическото развитие, коментира старши икономистът в ИПИ Петър Ганев.

Големият дял на държавата също е сериозна пречка пред бизнеса, коментира Стайков.

От ИПИ предлагат държавните разходи да не надвишават 30 на сто от брутния вътрешен продукт, докато в Пакта за финансова стабилност на финансовия министър Симеон Дянков е записано ограничението да е 40 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър Вълчанов

    0 0 Отговор
    Браво! Искам да сваля от някъде този списък! Някакъв линк?