Last news in Fakti

5 Август, 2017 15:32 16 666 62

Русия и Китай готвят “финансов сюрприз” за САЩ

  • русия-
  • китай-
  • долар-
  • финанси
Русия и Китай готвят “финансов сюрприз” за САЩ - 1

Русия и Китай готвят “финансов сюрприз” за САЩ.

Двете страни вече са обсъдили възможността да се откажат от долара като валута в двустранната си търговия. Идеята е в отговор на политиката на САЩ да налага санкции на Русия и продължаващия натиск над Китай.

В кулоарите на срещата на страните от БРИКС, която се проведе от 1 до 3 август, са се водили интензивни разговори за създаването на нова валутна система.

Първа стъпка е Русия и Китай да прехвърлят 50% от плащанията помежду си в националните си валути. Търговията между двете страни ще се изчислява на $100 млрд. към 2020 г.

Втора стъпка е създаването на нова банка, която да стане алтернатива на Световната банка, която напълно се подчинява на САЩ.

Трета стъпка е новата система за разплащане, аналогична на SWIFT. В Русия вече преминаха на собствена система. Ред е на страните от БРИКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    51 162 Отговор
    Това Русия го мечтае отдавна,но нещо не и се получава!На вова откраднатите пари от руския народ в рубли ли е...едва ли!В руски банки ли са ...едва ли...в Китайски,тоже нет!Китай едва ли ще се заиграе с непредвидимите руснаци!

    Коментиран от #4, #59

  • 2 Марадона

    208 36 Отговор
    Дай боже, американската външна политика е толкова катастрофална за повечето държави - скапаха климата, изселиха милиони, разсипаха Арабският свят и Северна Африка, ако се обединят държавите жертви на САЩ ще се окаже че са много-много по силни, с повече население и с повече полезин изкопаеми от Сащ, време е да се обединят
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Знаещ

    109 22 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Я разкажи и под тази тема, че според теб не е имало турско робство и, че не са ни клали мръсните изроди.

    Коментиран от #5, #22

  • 5 Kcaniba

    26 77 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    Спазвай законите на РФ и не пий в събота и неделя!

    Коментиран от #6

  • 6 Знаещ

    33 55 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Това са твои думи: ''Публикувано във факти.бг:
    До коментар #126 от "СЛАВА РОССИИ for ever":


    Любима тема за всички русофили е тази за турското робство и за руското освобождение на България. Това е тема, която много се експолоатира обикновено в дните около 3 март и се изражда често в митовете за ,,тъмните векове” на робството и за безкористната помощ на ,,дядо Иван”, счупил в името на любовта, православието и славянството турските робски окови за българския народ.''
  • 7 А.М.В.

    123 21 Отговор
    САЩ се мислят, че могат да командват целия свят, или по-точно "Грабят". За САЩ Русия е "златна мина", на която искат да и източат богатсвата. Обаче имат пречка Путин. Санкциите срещу Русия повлиаха добре на руската икономика, защото парите отиваха в хазната, не в джоба на някви марионетки от Запада.

    Коментиран от #8

  • 8 Kcaniba

    16 70 Отговор

    До коментар #7 от "А.М.В.":

    Защитавайки опорните си точки,не виждате ли колко сте смешни и жалки!Трябва да обичате САЩ и ЕС ,че направиха силна руската ресурсна икономика!Ха ха ха

    Коментиран от #14

  • 9 Kcaniba

    37 100 Отговор
    Няма смисъл да си обясняваме и защо вече над 10 милиона руснаци избягаха от Русия, за да търсят нормален дом и бъдеще за своите деца, и достойно заплащане за своя труд и знания.
    Няма смисъл и да се питаме защо една малка държава като Южна Корея вече има по-голям БВП от Русия. Само трябва да си отговорим на въпроса: Сещате ли се за нещо, което да не се произвежда в тази страна?! От огромните танкери и нефтени платформи, през автомобили и всякаква бяла и черна техника, до микрочипове и свръхтехнологии, както и селско стопанство
    Пазарната цена само на една компания като Самсунг е равна на половината БВП на цяла Русия.
    Да не говорим за дисциплина, традиции, законност. За уважение и мотивация.
    Два свята, единият е излишен.
    Но към излишния ни тикат точно онези, които не могат, не умеят, не знаят и винаги ще разчитат на подаянията на господарите и на възможнастта да крадат и вегетират като паразити.

    Коментиран от #12, #55, #56

  • 10 Фриман

    62 13 Отговор
    Съгласен съм с Kcaniba, това е хубаво за вътрешна икономика на Русия,санкциите провоцират да се създават нови мощности,в това число и нови инвестиции в реновиране на производства отговарящи за добива и тежко машиностроение. От доллара трябва да се откажат много държави, щом големите ще си го позволяват малките ще застанат под тяхната закрила и също ще го направят. Нека да го направят и всичко ще е честно и ясно поне за азиатски регион. Стига на тези манипулации с зеленорозови хартийки. Все едно, че сме индейци някакви, отдавна вече не е така.
  • 11 А.М.В.

    54 14 Отговор
    И какво, че Южна Корея имала по-голямо БВП от Русия. Те техния външен дълг от 330 милиарда не могат да го изплатат. А пък, че са 9 та страна по корупция в света го прави много добър пример на КНДР да приемат демокрацията.
  • 12 Знаещ

    71 13 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Защо не кажеш нещо за китайците. Това е страната с най-голям БВП в света и според американските анализатори през 2050 той ще стане 9 ПЪТИ по-голям от американския. И да припомня, че: "Китай е най-голямата еднопартийна комунистическа държава в света. Властта се упражнява от страна на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Конституцията гарантира избирателни права на китайските граждани по подобие на конституционните демократични гаранции, които бяха установени в Източния блок на Варшавския договор. На по-високо ниво е висшия Народен конгрес, от който на свой ред се избират членовете на комунистическата партия."

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Kcaniba

    16 59 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    Спирайте пиенето в коневръза и то спешно!Да сравняваш сегашния Китайски модел на управление със СИВ и Варшавския договор.....източна Европа и империята на злото...ха ха ха е ее признавам,че не вие лесно,но пък нали затова ви плащат!

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Знаещ

    81 17 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    То според теб трябва да обичаме и Англия, Австро-Унгария и другите велики сили от онова време, заради които на България и режат 40% от територията предложена от Русия след като ни е освободила. Също така трябва да сме щастливи, че англичаните пращат флотата си и заплашват с война Русия ако превземе Цариград и и изгони ислямска Турция от Европа. Според теб е далеч по-добре да сме малка страна с много мюсулмани и граничещи с мюсулманска Турция, отколкото голяма страна граничеща с православна Русия на юг. Според мен обаче щеше да е добре руснаците да си контролират излаза на черно море притежавайки сегашен Истанбул, а ние да нямаме турци за съседи. Много пъти съм ти казал да се разходиш в Омуртаг и да питаш някой нещо на български. Ще ти отговорят поне от втория опит. Първите ще ти говорят само на турски.

    Коментиран от #23, #61

  • 15 А.М.В.

    30 5 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Братле всеки си има лично мнение и има право да го изказва.
  • 16 Знаещ

    66 7 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Просто казвам какво пише в Уикипедия и, че света се променя, и Китай също, но това не променя факта, че Китай е най-голямата комунистическа страна без право на свободни избори. Което не пречи да е страната с на-голям БВП въпреки липсата на свободи за гейовете и пълната забрана на сороските нпо-та. Явно това е правилния начин.
  • 17 трололюбец

    15 64 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    И какво да каже за китайците , "знаещ" ??!! Че разчитат на умрялата търговия с Русия ? Само със САЩ имат десет пъти по-голям оборот , да не говорим за ЕС и останалите държави . И нея ли ще я правят в рубли ?! Или руснаците ще ги заместят ? Такива сте смешковци с умрялата Русия . Или си въобразяваш , че китайците са примрели за "просперитета на Русия ? Юана е сто пъти по-силна и конвертируема валута , какво си мислиш ще стане ако се обвържат ? Ами просто ще ги глътнат рубличките за закуска , а с тях и измислената им държава , не знам за САЩ , ама Китай със сигурност има съвсем реални шансове да "приобщи" по кримски всичко на изток от Урал . Това радва ли те ?

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Знаещ

    58 12 Отговор

    До коментар #17 от "трололюбец":

    Аз знам, кой ни е освободил, а ти? Аз знам, че Путин никога не би допуснал българче откраднато от баща му да се осинови от гей двойка вместо да го върнат в България след смъртта на майка му. Холандците го дават на ГЕЙ ДВОЙКА ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА ГО ОСМИСЛИШ ТОВА. ТОВА СА ПРОКЛАМИРАНИТЕ И НАЛАГАНИ ОТ СОРОС ЕВРОЦЕННОСТИ. ''There is a deliberate and comprehensive anti-Christian plan being promoted by Hillary Clinton and funded by George Soros because they believe that Christian principles are an impediment to the implementation of their progressive policies.

    In her now infamous “basket of deplorables” speech at a September 9th New York City Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender (LGBT) fundraiser, Clinton said, “You know, to just be grossly generalistic, you could put half of Trump's supporters into what I call the basket of deplorables. Right? The racist, sexist, homophobic, xenophobic, Islamaphobic - you name it.”''

    Коментиран от #20

  • 19 Тъпкала Донка суджуци

    12 6 Отговор

    До коментар #17 от "трололюбец":

    Хахаххяхахаххяях хахаххахаххаха
  • 20 трололюбец

    15 49 Отговор

    До коментар #18 от "Знаещ":

    Едно си баба знае , едно си баба бае ! Понеже икономическите "доводи" свършиха (то и не ги е имало) , почнахме с плюнките ! Да се върнем на темата викам , а опорните точки ги остави за друго място . Колко процента от външнотърговския обмен на Китай е с Русия ? Под 5 (пет) !!!! Защо Китай и Русия се съгласяват да търгуват в национални валути ? Защото ще спестят банковите такси и маржове при преводи от национални валути в долари и обратно . Имат ли шансове двете валути да заместят долара като резервна световна валута ? Юана частично да , рублата - абсурд ! Ще има ли това значение за другите страни ? Абсолютно никакво , с тях търговията е била и ще бъде във валутите признати в цял свят ДОЛАР и ЕВРО ! Сега за какви още гейове ще ми разправяш , освен тия дето тролят за копейки ?

    Коментиран от #21

  • 21 Знаещ

    49 9 Отговор

    До коментар #20 от "трололюбец":

    Щом наричаш плюнки Освобождението ни от турско робство и несъгласието ми с гейската и антихристиянска политика на САЩ и Меркел това не говори добре за теб. Прочете ли текста на английски, който постнах по-горе? А относно икономическата част мога да кажа, че най-малкото Китай ставайки 9 пъти по-мощна икономика ще му трябват в пъти повече суровини, каквито той не притежава, но най-богатата на суровини държава, да. Ето ти една причина за стокообмен за трилиони сегашни долари в недалечно бъдеще.
  • 22 Валентин Христов

    5 26 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    az da ti otgovorya .....klali sa togavashnite teröristi (hayduti ) a idi dneska i strelyay po nyakoy voynik.....i sega shte te zakolyat
  • 23 Валентин Христов

    6 27 Отговор

    До коментар #14 от "Знаещ":

    e pa shtom ne vi haresva tuka varnete se v aziya ot tam det ste doshli ... tam nyama Omurtag, Razgrad Shumen, Targovishte , i ne govoryat turski.......pa toya turskiya ezik det ne go haresvash .....ya mi napishi na BALGARSKİ (tuhla, kerpi4,keremit,...yaka, 4orap,shapka,kalpak )imame v balgarskiya nad 100 turski dumi...!!!! i ne go haresvame... ahhh bay GANYO.....

    Коментиран от #25

  • 24 Валентин Христов

    6 25 Отговор
    i pa oshte neshto za ZNAESHTİYA....imame edin tsar .. IVAN SHİSHMAN...4uval li si go ??? mnogo predi osmanskata imperiya .....i zamislyal li si se zashto pak SHİSHMAN a ne debeliya ( nali na balgarski tryabva da e taka ) po tova vreme ni v Omurtag, ni v Razgrad,,,ostavi balkanite v anadola nyama turtsi ... a pa nashiyat tsar .. IVAN SHİSHMAN , ya gleday sega kvo stava ...!!!

    Коментиран от #37, #38, #39

  • 25 999

    38 4 Отговор

    До коментар #23 от "Валентин Христов":

    А цървул , неграмотник и тъпак турски думи са а ? Като почнеш да пишеш на български тогава можеш да изказваш мнение за България.

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ели

    45 4 Отговор
    По всичко личи, че идва краят на " световното зло " дай боже финансовата структура да бъде разрушена. за да може човечеството да изгради нова по справадлива финансова система.
  • 30 Абе Ристьо

    18 3 Отговор

    До коментар #28 от "Валентин Христов":

    То няма турци вече, ти турска реч дириш :D
    Всичките ви претопихме, един черен, акана турчин не остана, все сте бели ;)

    Ай сега, бегай да се биеш в гърдите български, някъде другаде :D
  • 31 ASD

    34 2 Отговор
    Почна се. Китай и русия вече имат изградена система алтернатива на swift въпрос на време е системата да получи разпространение.
    Китайската система вече функционира в Швейцария и Англия!
    Въпросът беше само кога ще спрат долара....явно започват.
  • 32 RR55

    33 8 Отговор
    Относно коментарите за това как ЕС и САЩ ни водят към един по - добър свят - нещо не го разбирам.След като в момента Б-я е на последно място в ЕС по всички показатели и се гордеем че 20-30% от работещите ( може и повече да са ) отидоха да мият чинии и ( други работи ) в западна Европа а ние ползваме само чужди стоки ( малко май в консуматори ни превърнаха ) не разбирам къде е логиката която ни води към по добрия свят . Южна Корея наистина имат голям напредък но той по скоро се дължи на това че САЩ имат някъкви ползи от това имат и около 300 000 американски войника на границата със Сев.Корея .Явно за Б-я нямат план да бъде толкова цветуща . Русия са назад именно заради постоянните мръсни номера на САЩ да ги отчуждят и да ги сринат икономически иначе военно може да си намерят майстора.Ние имаме за какво да сме благодарни на Русия
  • 33 RR55

    27 7 Отговор
    Към Kcaniba : В Южна Корея пият много повече от Русия да ти кажа на 1-во място са по употреба на алкохол в света. Като сравняваш БВП да беше казал и този на Северна Корея , който е 9 пъти по-голям спрямо Южна Корея. После пак плюйте по тази система , която нашите управници вместо да коригират , решиха да я ползват за да оправдават некадърност и алчност. За по добрия свят с ЕС И САЩ- капан за наивници

    Коментиран от #34, #40

  • 34 Kcaniba

    8 15 Отговор

    До коментар #33 от "RR55":

    Северна Корея
    БВП на глава от населението: 1 800 долара
    Северна Корея е най-затворената страна в света, като данните за социалната стратификация са непълни и често ненадеждни. Доколкото страната е постоянно изправена пред заплахата от глад, признак на превъзходство над най-бедните слоеве на населението се смята достъпът до хранителни продукти, например месо и ориз вместо царевица. Важен признак на социален статус са също цигарите с филтър.
    Не навсякъде в страната има достъп до течаща вода и електричество, така че те също могат да се разглеждат като знак за благосъстояние. Само в жилищата на най-богатите севернокорейци може да се види хладилник, видеомагнетофон или компютър, свързан в локална мрежа, която обаче не е свързана с интернет. Още по-луксозно потребление е собственият автомобил. По улиците на Пхенян никога няма задръствания и човек, който кара собствен автомобил по пустите улици, наистина може да се почувства като част от елита.
    Представителите на средната класа служат в армията в продължение на 7-10 години, тъй като на по-ниските слоеве това е не е позволено, а богатите намират как да се измъкнат.
    Американски журналист описва болничната помощ по следния начин: „Те правят инфузии (преливания) от бирени бутилки, спасявайки хора в безнадеждни ситуации“. Всъщност основната дейност на лекарите е да предписват болнични за отсъствие от работа.
    Условия за израстване в социалната йерархия няма, тъй като висшите постове и местата във ВУЗ-овете са зап

    Коментиран от #35

  • 35 А.М.В.

    19 5 Отговор

    До коментар #34 от "Kcaniba":

    Северна Корея постоянно е подложена на заплахи, ембарго от САЩ. Ти какво си мислиш, че народа иска корупция, да робуват на МВФ или Световната банка. Добре, че Китай подкрепя КНДР.

    Коментиран от #36, #42, #43, #44

  • 36 Kcaniba

    7 9 Отговор

    До коментар #35 от "А.М.В.":

    Ти да не си на разредител АМВ....
  • 37 Трол

    10 4 Отговор

    До коментар #24 от "Валентин Христов":

    Вале, много си зле рожбо! Говориш за турски думи в българския език, без да си имаш и капка попятие от лингвистика! Даваш за пример няколко турски думи, аз понеже съм по-отворен от теб ще говоря за тюркски думи и...тюркски или тюркутски език. Ще ти дам няколко примера и ще преценя колко ти е IQ и познанията ти. Yine,gene, tekrar, в турския означават едно и също. А познай коя дума от тях е от тюркската (алтайската) езикова група и коя е "взаимка" от персийския? А и остава третата...пас загадка! Попитай някой турчин как е на турски братовчед и сервитьор. После попитай и французин. Ще ти кажат едно и също. Защото в съвременния турски е пълно с заемки, като се почне от персийския, арабския и се стигне до европейските езици и в частност френския. На знаеш, че има и по- вещи от тебе в тази област! Учил съм туски, учил съм френски, учил съм фарси (и съм го писал с линия в ръка защото е от дясно на ляво и европейците изкривяват реда).
  • 38 Трол

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Валентин Христов":

    Сега скъпо Вале, да те открехна и за soy adı- фамилията Шишман, което ще рече на български-дебел. Така е, прав си, нооо това скъпи неграмотнико няма нищо общо с турците! Тази фамилия, е куманска. В руските исторически ръкописи ги наричат половци. Описват ги високи, руси (mavı mavı mas mavı), турците ще ме разберат какво казвам. Историците предполагат, че са тюркузирани индоевропейци-сармати, алани. Но да не се бъркам в работата им. Та Второто Българско Царство е създадено от кумански аристократи, населели България сред нейното превземане от Византия. А те скъпи ми са тюрко-говорющи.
  • 39 Трол

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "Валентин Христов":

    Скъпи неграмотнико, да продължа. Ако отида в Казахстан с турския език, който владея, ще се разбера, както с българския в Македония и Сърбия, еле пък в Хърватия! Но на думата, ВБЦ е създадено от кумани, които са тюркоговорящи от там и фамилии,като Шишман, а преди това и Тертер
    Не искам да навлизам по-дълбоко в дебрите на лингвистиката и историята, защото разбирам, че си ограничен в интелектуално отношение. А за първокласници, като за първи клас! Жив и здрав!

    Коментиран от #58

  • 40 трололюбец

    4 10 Отговор

    До коментар #33 от "RR55":

    Абе ти хората за будали ли ги имаш или си напълно психясал ??!!
    Южна Корея - 11 място - 1 411 000 млн. ( 1,5 трилиона )
    Северна Корея - 101 място - 28000 млн. ( 28 милиарда )
    Даже България има почти два пъти по голям БВП от Северна Корея при четири пъти по-малко население , поне не пиши явни лъжи !
  • 41 стоян георгиев

    4 24 Отговор
    тва е поредната смешка.щели да търгуват помежду си без долара като посредник с огрмните 100 млрд. оборот които щели да постигнат след 3 години....аууу много страшно и много опасно за долара,смяхххх!ако оборота им толкова голям е направо смехория и тва че ще използват националните си валути само ще им отежни търговията ,особено като се знае как се движи рублата ,но наздарове за троловете,фащ сега ще видят дето прибраха златото и печатат празни хартиики ,а и дето имат толкова голям дълг...моля обичаините да продължат!
  • 42 трололюбец

    2 10 Отговор

    До коментар #35 от "А.М.В.":

    Ееее , честито , очаквам "проникновения" ти коментар на последната новина : КИТАЙ и РУСИЯ подкрепят новите санкции на ООН СРЕЩУ ЮЖНА КОРЕЯ
  • 43 трололюбец

    4 11 Отговор

    До коментар #35 от "А.М.В.":

    Цитирам : Те се очаква да ограничат наполовина целия сегашен износ на Северна Корея възлизащ на ( внимание ) : 3 (три) милиарда долара !!!!!!!!! Цели три , представяш ли си , икономически гигант ! Че то София има по-голям бюджет , бе !!
  • 44 трололюбец

    1 12 Отговор

    До коментар #35 от "А.М.В.":

    Санкциите са срещу СЕВЕРНА КОРЕЯ естествено , извинявам се , че толкова бързо се разочарова !
  • 45 А.М.В.

    42 5 Отговор
    От санкциите срещу Русия, загубиха само европейците. Италиански, испански, полски фалираха, защото няма къде другаде да си изнасят продукцията. Иран от 20 години е в санкции, да не е умряла от глад? Така че хамериканските галоши колкото и да се правят на световни шерифи, накрая ще духат супата.
  • 46 Путинофил

    42 5 Отговор
    Искаме да благодарим на ЕС и НАТО, че живеем на дъното и продължаваме да пропадаме. Благодарим за това,че разсипаване една страхотно уредена до преди вашата намеса държава.
    Благодарим Ви, че работим че работим за 3-4 пъто по-малки от европейските пазари заплати, но пък плащаме по-високи цени от европейските "братя". Благодарим и за наложеното ни финансово робство, чрез банките ви, които ни обират.
    Благодарим на ЕС. Ако не бяха те нямаше половин България да бяга зад граница да мие чинии, далеч от род и родина.

    Коментиран от #48

  • 47 КТБ

    22 0 Отговор
    че професийте берачи на малини къпини гъби ягоди мияч на коли на паркинги раздавач на флаери хамал в стройтелството и др. това е върха в кариерното развитие на бг студенти и работещи на средна възраст. Пък КТБ и ония 16 милиарда - чудо голямо
  • 48 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #46 от "Путинофил":

    Май говорехме за "великото" бъдеще на Китайско-Руската банка , особенно за Русия (щото Китай бълха го ухапала) , пък все нещо го извъртаме за каквото ни падне , липса на концентрация , что ли ? То си има точна диагноза , само потърси помощ !

    Коментиран от #49

  • 49 Знаещ

    21 2 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Ще е велико бъдещето. То и твоето си е диагноза. Доста пъти ви поствах прогнозите на американските анализатори според които сега Китай е само с малко по-висок БВП от САЩ, но през 2050 година ще е с 9 пъти по-висок бвп и ще е най-силната икономика в света, нуждаеща се от мноооого ресурси. Та по този случай ще задам един въпрос: коя е страната с най-много и разнообразни природни богатства в света?
  • 50 Наблюдател

    8 19 Отговор
    Поредната фейк новина. Ще им се на руснаците да играят световна роля, но не им се отдава. Икономика, по-слаба от тази на Нидерландия какви изненади може да готви. С тази си икономическа слаботелесност не могат никого да уплашат. Могат само да мътят водата и да пускат партенки. А на Китай за каво му е. Той държи най големия резерв в долари извън САЩ. Това значи че ще реже клона на който седи. Да обезцени собствените си валутни резерви. Толкоз глупави не са. А българскити русолизци се радват като удавника на сламка.

    Коментиран от #51

  • 51 гост 3

    10 2 Отговор

    До коментар #50 от "Наблюдател":

    И защо да не ги обезцени, ако успее да наложи собствена, алтернативна валута и банкова система. Супер лесно ще се освободи от конкуренцията, от която е зависим донякъде в момента. Неслучайно и Русия и Китай последните години увеличават златните си резерви, като масово изкупуват каквото излезе на пазара. Доларът отдавна е само хартия без реално покритие, които на всичко отгоре се емитира от частна организация. И той и МВФ / Световната банка отдавна са компрометирани. Светът има нужда от алтернативен избор и когато му се предостави ще видим какво ще избере. Следващите десетилетия ще са много динамични и интересни.
  • 52 дядоЯго

    5 4 Отговор
    От кога ви викам аз ! Ама да се включи и Иран ! Дааааа .Голямо на.*ране - сеир ви казвам голям. Събирайте се да гледаме. Билети за първия ред сме си купили . От най -скъпите.....
  • 53 Хохи

    7 1 Отговор
    СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ.
    МНОГО СКОРО ПАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЕДНИ ХАРТИИКИ ЗА КОЛЕКЦИОНЕРИ НА АНТИКИ.

    ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ПО ТОЯ НАЧИН КАКТО ДО СЕГА. КАПИТАЛИЗМА НА АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ ВОДИ ДО САМОУНИЩОЖЕНИЕ. ЗАПОЧВА ДА СТАВА ОГРОМЕН, ОЧЕВАДЕН ФАКТ.
    Много скоро парите няма да имат никаква стойност.
    ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ, МНОГО ХОРА СЕ СЪБУЖДАТ!!!
    РУСИЯ Е ВЕЛИКА, А САЩ СА ЖАЛКИ И БЕЗПОМОЩНИ. ПУТИН ГИ НАПРАВИ СМЕШНИ, ФАКТ БЕЗСПОРЕН!!!
  • 54 Хохи

    6 1 Отговор
    Свършва РАЯ за Р... шилдите и Р.. тилите!!!
    Още десетина, петнайсет годинки и ФИНИШ
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Отговорник

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Абе отворко, ЮК е страна от изтока - като Китай и като, забележи, Русия. Успехите й се дължат на този факт и са постигнати въпреки влиянието на западната цивилизация, а не заради него. Само погледни деградацията в САЩ и спри да говориш глупости!!!
  • 57 Иво

    0 0 Отговор
    Крайно време е политиката да се промени да се премахнат банките, да се спре производството на оръжия за тормоз но хората. Дипломацията да се промени според потребностите на хората
  • 58 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Трол":

    Пред като няма запетая,когато се използва за кравнение
  • 59 Sosa

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    МАЙ Само като видиш курса към биткойна се обливаш с студена пот
  • 60 Антиубиец

    1 0 Отговор
    Евала на РУСИЯ и КИТАЙ а и да не забравяме кой пфоизвежда бйткойните някой благодарение на тях са милиардери таина е че са китайци и руснаци!
  • 61 До знаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Знаещ":

    Дано да паднеш върху турски уЙъ:))
  • 62 ВЛАДИМИР

    0 0 Отговор
    Ами да-откъде на къде доларът ще си развява "БАЙРЯКЪТ"из целия свят?! Хайде да видим в какво ще се превърнат САЩ,когато престанат да са световна валута,ако питате мен-в маргинална провинция на югоисточна АЗИЯ!!!