Last news in Fakti

6 Януари, 2012 17:04 844 0

Германия иска консенсус за „данък транзакции“

  • транзакции-
  • данък
Германия иска консенсус за „данък транзакции“ - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

Германия няма да решава сама за въвеждането на данък върху финансовите транзакции и иска европейско решение, заяви днес говорител на правителството Щефан Зайберт.

„До края на януари ние ще вземем решение за въвеждането на данък върху финансовите транзакции, което ще важи само за Франция", каза днес по-рано в ефира на телевизионния канал Бе Еф Ем специалният съветник на френският президент Анри Гено, цитиран от световните агенции. Според Гено в момента данъчната инициатива на френското правителство се проверява от Европейската комисия.

Данъкът върху банковите транзакции се оказа ябълката на раздора в Еврозоната. Заради него Великобритания отказа участие в новия Фискален съюз. Позицията на България също е против този данък, но страната ни обеща да се съобрази с решението на мнозинството от държавите в ЕС.

В четвъртък Франция обяви готовност да въведе първа на територията си този налог, предаде АФП.

В началото на декември Меркел сама настоя за въвеждането на този данък, въпреки броженията сред германската финансова общност срещу него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА