Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 15:39 2 310 7

Вижте заплатите в КФН

  • кфн-
  • заплата-
  • заплати

На пресконференция на 27.11.2017 г. председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова пое публично ангажимента да оповести новите възнаграждения на ръководството и служителите на комисията след промяната в закона и в модела на финансиране на КФН, осигурявано изцяло от събираните от бизнеса такси.

В изпълнение на този неин ангажимент ви информираме, че председателят на комисията ще получава основно месечно възнаграждение в размер на 13 146 лева. Основното възнаграждение на заместник-председателите ще бъде в размер на 12 003 лева. Членът на КФН ще получава 11 432 лева.

В специализираната администрация средното възнаграждение на директориите на дирекции ще възлезе на 5 133 лева. Актюерите, на които ще се разчита да вдигнат ефективността на застрахователния надзор, ще получават средно по 4 500 лева, след като бъдат наети от комисията. Средното основно възнаграждение на главните експерти е определено на 2 893 лева, на старши експерти на 1 989 лева, а на младши експерти на 1 472 лева.

Възнагражденията в КФН са определени чрез Вътрешни правила за работна заплата, публикувани на сайта на комисията.

Междувременно стана ясно, че президентът Румен Радев ще се разписва за 11044 лв., а премиерът Бойко Борисов 7133 лв. Минималната заплата за министър е 4602 лв.

Заплатата на шефа на Комисията за енергийно и водно регулиране е 4902 лв. без добавките за прослужено време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    5 0 Отговор
    Неам думи......
  • 2 шефа

    7 0 Отговор
    Е ТОВА АКО НЕ Е ЦИНИЗЪМ ЗДРАВЕ ДА .
  • 3 Палко

    5 1 Отговор
    А ама каква стана тя? Тези заплати защо не са съобразени с икономиката на страната и заплатите на хората които реално изкарват БВП? Нали бате Бойко беше казал че никой не може да получава по-голяма заплата от него! Такава разлика в заплатите не е имало и при бай Тошо!!!
  • 4 Аххх

    2 0 Отговор
    Майка плаче.. кърлежи.. тении...
  • 5 мими

    4 0 Отговор
    който е на власт днес,гребе с шепи като не видели от нашите пари,иъядоха ни пенсиите и живота дори/толкова ненаситни лапачи управници.....ДА ги ъадави дано и пукнат от големия откраднат залък,пък ние с 200/300лв само за хляба и нищо друго
  • 6 Хан Бойко

    2 0 Отговор
    От къде ги вземат тея пари ..............от гърба на бедния български народ..........ха да им честито.
  • 7 Хасан

    2 0 Отговор
    Малееее...заплата колкото 650 пенсионери по 200лв...казваха че някой ден ще бъдем европейци ,но май само някои..