Last news in Fakti

2 Април, 2018 17:26 2 708 15

Пускат „Турски поток” в края на 2019 г.

  • турски поток-
  • пускане-
  • газ-
  • газпром

Повечето разрешения за строителството на газопровода „Турски поток“ са получени. Пускането в експлоатация на съоръжението трябва да стане до 30 декември 2019 г.

„Доставките по първата отсечка ще са за турските потребители, а по втората – на границата на Турция и Европейския съюз, където се планира да бъде организирана входна точка. Двете отсечки на газопровода ще бъдат пуснати в експлоатация до 30 декември 2019 г.“, каза съветникът на руския президент Юрий Ушаков.

Строителството на „Турски поток“ върви успешно, получени са повече разрешения, необходими за реализирането на проекта в съответствие с утвърдения график.

Газопроводът се състои от две тръби с обща мощност 31 млрд. куб.м. газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухоловка

    26 3 Отговор
    Ето . И "северен поток 2" ще се пусне и БГ лапа мухи

    Коментиран от #4, #5

  • 2 икономист

    26 3 Отговор
    Така е. Светът се развива напред а евроатлантическо БГ се връща назад в мрачното средновековие.....
  • 3 Транкиля

    22 2 Отговор
    Така е.. Докато си търпим националния предател Бойко и компания стремглаво вървим към средновековието. Може да си сложи един Хъб на г@за и да разпределя изпрдяното
  • 4 гост

    0 11 Отговор

    До коментар #1 от "мухоловка":

    А къде ще е "входната точка на границата на Турция с Европейския съюз " , бе "мухоловецо" ??!! В Гърция НЯМА И НЕ СЕ ПЛАНИРА и метър тръба за това , да не говорим за компресорни станции !!!! И тия 15 млд кубика са точно потреблението на Балканите , дето също може да мине САМО през България !!!

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "мухоловка":

    Ако искаш още пояснения , даже няма нужда от нови тръби , просто ще го свържат с тръбата която и сега идва от България със СЪЩИЯ капацитет !!!Забрави ли къде откриваха "реверсивни" компресори преди 5-6 месеца , експерте ??!!

    Коментиран от #15

  • 6 jambazina

    12 3 Отговор
    А Южния щеше да е потекъл вече. Да го беха пунали герберушките, па ако ще и да гонят руняци сега, поне щеше да има работа за хората от западналите региони и неко лев транзит.
  • 7 tost

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Скоро не си ни говорил за американския втечнен газ,колко е евтин,екологичен и независим в сравнение с омразния руски газ.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    Чистата печалба на „Газпром“ по руските счетоводни стандарти спада с 4,1 пъти през 2017 г. в сравнение с година по-рано и съставлява 100,3 млрд. рубли, става ясно от данните на компанията.
    Приходите на руската газова компания нарастват с 9,6% до 4,3 трилиона рубли.
    От данните става ясно също така, че за периода януари - март руската компания е увеличила добива на природен газ с 5,4 % в сравнение с аналогичния период на миналата година до 133,8 млрд. куб м.
    Що така , бе Миме ??!! Рекордни добиви , пък печалбата паднала над 4 ПЪТИ !!! И тепърва ще пада !! Пък новите полета дето предстоят са 5-6 ПЪТИ с по-висока себестойност !!! И къв "евтин" газ ще продаваме , остави , остави , какви времена дойдоха !!!
  • 9 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    Климатът в района е брутален - постоянен лед и температури минус 50 градуса по Целзий през дълги зими, размразяване, което покрива 80 процента от територията с блата, езера и реки през лятото. Тези условия правят сондирането и производството по-сложни и скъпи. Те също така изискват много по-голям разход на енергия, отколкото в Западен Сибир. Освен това част от горивото се нуждае от интензивна обработка, преди да може да бъде използвано или изнесено. Най-важни от новите газови полета на Русия са три полета на "Газенпром" на полуостров Ямал. Годишното им производство е нараснало до 67,4 млрд. куб. м от 22,8 млрд. куб.м. през 2013 г., но това е далеч от планираното ниво от 115 милиарда кубически метра, което се очакваше да бъде достигнато тази година и сега е отложено до 2022 г. Това доста разочароващо положение е подобно на това на други нови газови полета в Далечния Изток и Източен Сибир. Като се имат предвид постоянно ниските цени на природния газ, експлоатацията на тези залежи може да остане нерентабилна въпреки усилията за намаляване на разходите. Производствените разходи на бързо растящите западни Сибирски полета на Газпром са между $ 3 и $ 5 на милион британски топлинни единици (mbtu), в сравнение със $ 7-10 за Yamal газ и $ 12-13 за производството в Арктика.

    Коментиран от #10

  • 10 tost

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Попитах те за американския втечнен газ а ти ми говориш за руския.

    Ще те попитам пак,значи според теб спираме доставките от Русия и ставаме независими и внасяме от САШ,обаче ставаме зависими от тях.

    Да не стане като американските централи в БГ,които ни продават в пъти по скъп ток,щото централите са строени от рашънита а америте им сложиха по един филтър. Мен ме интересува цената,щото газ в БГ няма.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 парите не миришат ли

    4 1 Отговор
    От 2020г., когато Русия спре газа през Украйна, ще се види колко "далновидно" са работили нашите политици! Вместо да получаваме близо 1 милиард от транзитни такси, ние ще трябва да плащаме на Турция и да се молим за руски газ. Защото друг наоколо няма! А втечнения от Катар или САЩ не ни е по джоба!

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "парите не миришат ли":

    Европейската комисия (ЕК) е за сключване на пореден дългосрочен договор за транзит на руски газ за страните от Европейския съюз през Украйна. Това заявява пред РИА Новости заместник-председателят на ЕС, отговарящ за Енергийния съюз Мрош Шефчович.

    „Европейската комисия действа за нов дългосрочен договор за транзит на газ между Русия и Украйна. Той според нас трябва да обхваща търговски жизнеспособни количества газ, което би дало възможност да продължи експлоатацията на украинската газотранспортна система, а също така да е търговски разумен.

    Вицепрезидентът каза също така, че има „уважавани европейски компании, които са готови да се наемат с управлението на тази (система) от газопроводи, ако имат дългосрочни поръчки и търговски жизнеспособни обеми (от газ)“.
    Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "tost":

    Американския си е добре и се подобрява постоянно ! Ще те светна след няколко месеца , още ти е рано !!
  • 14 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "tost":

    Какви централи са строили "рашъните " , че не разбрах ??!! Това е твърде тъпо и очевадно неграмотно дори за такива като теб , при положение , че AES Гълъбово е ДОКУМЕНТИРАНА от дупка в земята до най-модерния ТЕЦ на Балканите , а Контур Глобал , или бившия ТЕЦ 3 му останаха само административната сграда и халетата , но вътре всичко беше изринато до пода , а благодарение на "филтъра" , на 100 м от него се появи също най-големия на балканите завод за гипсокартон и производните му , а Кнауф почнаха да изнасят за ЕС от България , а не да внасят !!! Да не говорим , че тока дето до правят топлофикациите и ТЕЦ Варна с РУСКИ ГАЗ е между 3 и 5 ПЪТИ по-скъп от тоя на американските , що не протестираш срещу това , русколюбецо ??
  • 15 2 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А такива да ги немаме , требе да има поне неколко нови тръби та нали Бат Бойчо лента требе да реже за откриването . На стара тръба няма как да стане.