9 Февруари, 2012 10:37 846 0

ЧЕЗ отчитат 5,3 милиона посещения на сайта си за 2011

  • чез-
  • сайт-
  • посещения

Клиентите отделят най-много време на секцията за проверка на сметка и калкулатора за изчисляване на консумацията на енергия

ЧЕЗ отчита над 5,3 млн. посещения на корпоративния си сайт през 2011 г. От тях близо 1,6 млн. са уникалните посещения. Най-често клиентите използват секцията за проверка на сметка, на която са отбелязани 4,9 млн. посещения. Именно тук те прекарват и най-много време – средно 3,24 минути.

Интерес за потребителите представлява и калкулаторът за изчисляване на месечната консумация на електроенергия. Това е другата секция в корпоративният сайт, на която потребителите са отделили над три минути - средно 3,17 минути.

През втората половина на 2011 г. интересът на клиентите е насочен основно към новата услуга на ЧЕЗ - „Електронна фактура“ и възможността да я заявят онлайн. Тя се предлага на всички битови клиенти от 1 август 2011 г. и само за 5 месеца регистрациите в уебсайта надхвърлят 40 000.

„Инвестираме непрекъснато в оптимизирането на корпоративния сайт и повишаване на неговата функционалност. Радваме се, че клиентите ни оценяват възможностите и удобствата, които уеб-страницата предлага. Позитивна тенденция е и активната употреба на калкулатора за изчисляване на консумацията на електроенергия. Тя говори за това, че все повече хора подхождат разумно към потреблението на електроенергия и необходимостта от повишаване на енергийната ефективност”, каза Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите” в „ЧЕЗ Електро България”.

През миналата година ЧЕЗ отбелязва и тенденция за увеличаване на посещенията на сайта от чужбина и най-вече от Германия, Великобритания, Гърция и САЩ.

По отношение на сезонността на посещенията, активността на потребителите на корпоративния сайт бележи своя връх през отоплителния период – януари, февруари и март (съответно 666,6 хил., 531,8 хил. и 526,7 хил. посещения).

Освен на корпоративния сайт на компанията клиентите на ЧЕЗ могат да получат допълнителна информация за предлаганите услуги и на денонощната информационна линия 0700 10 010.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА