Last news in Fakti

15 Март, 2012 11:34 924 0

КЗК отмени решение за предоставяне на застрахователни услуги

  • кзк-
  • застраховане

 

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на директора на ТП "Държавно горско стопанство – Пещера" за обявяване класирането и определянето на изпълнител на обществена поръчка, съобщиха от КЗК.

Обществената поръчка е с предмет "Процедура за предоставяне на услуги по застраховане за 2012 година на: "Автокаско", "Гражданска отговорност" на МПС, собственост на ЮЦДП Смолян, ТП "ДГС - Пещера", "Злополука на местата в МПС" за сухопътни превозни средства", "Имущество – пожар и природни бедствия", застраховка "ГО при притежаване и ползване на огнестрелно оръжие", "Живот и злополука" на персонала, изпълняващ функции по опазване на горски територии, застраховка каса".

Производството установи, че предметът на обществената поръчка обективно не може да бъде изпълнен от едно юридическо лице – застраховател поради лицензионния режим, заложен в Кодекса за застраховането, който не допуска един и същ застраховател да извършва общо и животозастраховане. Зададеният предмет на поръчката ограничава кръга на участниците, като го свежда единствено до участие на обединения.

КЗК счита за незаконосъобразен както предмета на поръчката, така и избора на "Лев Инс" АД за изпълнител, който не е способен да съвместява двата вида застраховане и по този начин не отговаря на условията за допустимост за участие. Поради описаните недостатъци на процедурата, които не могат да бъдат отстранени без да се променят и условията в нея, КЗК смята, че същата следва да бъде прекратена. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА