Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 14:25 2 295 5

Обискират офиси на Deutsche Bank

  • deutsche bank-
  • обиск-
  • пране-
  • пари

Подозрение за пране на пари

Обискират офиси на Deutsche Bank - 1

Шест офиса на Deusche Bank, сред които и централната сграда във Франкфурт, нареди да бъдат обискирани германската прокуратура. Причината е разследване на двама служители заподозрени в пране на пари. Те са съответно на 46 и 50 години и са на високи постове в банката.

По информация от досиетата Panama Papers банката е помагала на клиенти да образуват дружества в данъчни убежища с цел пране на пари, придобити чрез престъпления, обясняват от прокуратурата.

Близо 170 полицаи и данъчни са започнали претърсване рано тази сутрин в офисите във Франкфурт, Ешборн и Грос-Умщат. Иззети са писмени документи и компютърни файлове.

Двамата заподозрени са разполагали с „достатъчно елементи” още в началото, че въпросните клиенти извършват измами.

От Deusche Bank декларираха пълно съдействие на прокуратурата.

Обискират офиси на Deutsche Bank


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    7 3 Отговор
    Така ли, ами то при нас тези неща се извършват на най-високо държавно ниво и са си обичайна практика.
  • 2 АЙНЦ ЦУ ЦВАЙ ЦУ ДРЪН

    7 2 Отговор
    Аааа неее то в Германия НЕ СТАВАТ такива нещаа моля ви !!!Къде се скриха сега онези соросоидни МИШОЦИ от DEUTSCHE WELLE ,които постоянно клепат по адрес на нашата родина докато виждате само ,какво става в тяхната РОДНА ! Сега е момента да ги на...ем ЗАДРУЖНО !!! Нека се видят те ,какво представляват горките и тогава да ми дават акъл за държавата ми !!!
  • 3 Ристе

    2 0 Отговор
    Ушанките са виновни и онези дето се хранят с ориз и онези със сомбрерата и бай Ганя с калпака и дисагите !
  • 4 Оракула

    4 0 Отговор
    Ами при нас, трябва целия банков сектор да се арестува, включително и персонала на БНБ.
    То, няма голям строеж в България, на който собственика, да, не, е, с офшорка, все" спестени,"добре изпрани, пари за черни дни, без изключение.
    -"Законотворците" в парламента , са платени актьори в този "цирк"-гнусотията на века.
    Вижте Сидеров, как се" усети" накрая , че бил прост депутат, де да можеше и другите без изключение да си признаят , и половина проблем е решен.
    .- Другия път като гласувате, не се захласвайте, по-тъпи теми, като цигани и турци, ами си изчистете, кочината драги съграждани , и тръгнете от горе надолу ...не" яжте кебапчета" по време на избори , кебапчето ще го изядеш и после пак ще пиеш, хладка вода...4 години.
    Иначе, ще сме, рая покорна, докато света светува,независимо кой е Бея...
    Бейове много, Държавници няма!
  • 5 Един

    0 0 Отговор
    Там където има много пари има и "много" корупция!