18 Декември, 2018 22:32 4 867 17

Общинарите във Враца одобриха сделката с германски инвеститор

  • враца-
  • завод-
  • кабели

Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лв.

Общинарите във Враца одобриха сделката с германски инвеститор - 1

С 30 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ общинският съвет във Враца одобри сделката, с която „МД Електроникс ГмбХ“ ще придобие 83 дка.

Това обяви кметът на града Калин Каменов.

Така германският инвеститор ще може да започне изграждане на своята фабрика.

От името на всички граждани и бъдещи работници в това предприятие благодаря за подкрепата и съм сигурен, че съвсем скоро ще имаме още един сериозен инвеститор, заяви кметът Калин Каменов.

Германската компания "МД Електроник ГмбХ" вече е одобрена за сертификат клас А от Българската агенция за инвестиции. Фирмата вече е внесла своите документи за инвестиционен интерес в община Враца. Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лв. Освен строеж на завод, са предвидени пълното му оборудване с машини от най-ново поколение. Обучение на служители, включително квалификация и преквалификация.

Общинарите във Враца одобриха сделката с германски инвеститор

Германската компания произвежда автомобилни кабели за пренос на информация. Работят на 3 континента. В първата фаза от проекта си ще наемат минимум 300 души, като са предвидили и разширяване до 1000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 8 Отговор
    Кой олигофрен е гласувал въздържал се? Нека той да осигури поне едно работно място. Тъпанар

    Коментиран от #2

  • 2 Плевенчанин

    40 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Байчо, аз съм от Плевен и слушай да ти разкажа..през 2006 дойдоха италианци и направиха завод за панели. Инвестиция за 12 млн.евро. 12 млн. евро за инвестиция по Западните стандарти е НИЩО! Станаха инвеститор №1 за няколко години...щото тия няколко години никой друг не дойде. Повече от 30-35 човека никога не са работили там. Ебати инвеститора!! Правеха луди пари и всичко отиваше за Италия. Една стотинка не отиде в града. През 2014 дойдоха същите като ей тия германци-авто-кабелджии, с гръмките обещания за големи заплати и, че в завода ще работят 1200 човека. В завода им НИКОГА не са работили повече от 250 човека, барабар с администрацията, щото никой не издържаше - работата е много тежка, негърска, цял ден си на крак...за 500лв. Една позната е ходила на интервю там, в началото, и като я попитали каква заплата очаква и тя им казала: 800-850лв. те се усмихнали и я попитали дали е виждала толкова пари накуп! СМЯТАЙТЕ!!! Тоя завод чувам, че вече сгъва цирка и се изнася. За сметка на това в Плевен идва нов, СЪЩО ГЕРМАНСКИ КАБЕЛЕН ЗАВОД-инвеститор, фирма ЛЕОНИ, със същите обещания за голяма заетост и мед и масло, вече са започнали да го строят. Всичко е един таш.ак - негрите да им вършат супер-тежката работа за без пари! Така, че не се радвай много!
  • 3 vассаф

    38 0 Отговор
    В Ботевград от години е бъкано с чужди фирми работещи предимно за автомобилната индустрия. Безработица няма, заплатата обаче за 95% от работниците е до 700лв.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Замислен

    17 2 Отговор
    Виждам, че хората реално описват какво се случва по градовете въпреки обещанията, но никой даже не засегна факта, че именно пластмаса и обработка се изнася тук - най-мърсното производство. Когато националната политика е да се канят такива "инвеститори" - това е и резултата. Аз откога казвам, че е по-добре да не каним такива робовладелци, а националната политика е да се създава национален продукт с добавена стойност и именно нея да се опитват да я изнасят те.... но за това трябва повече сиво вещество, отколкото алчни пръстчета.
  • 6 Незапознат

    29 1 Отговор
    Не е проблемът в чуждестранните фирми, които идват у нас и правят бизнес. Проблемът е че им се позволява /имам предвид заплащането което предоставят/, да наемат хора на ниска заплата. Нашият закон определя такава минимална заплата /510 лв./ и те дават малко отгоре. Ако българските закони позволяват подобна експлоатациа, защо да се сърдим на чужденците. За тях всичко е законно и даже може да се чудят защо недоволстваме. Мисля че трябва да търсим проблема в нашето главно командване... на жълтите павета.
  • 7 487

    15 0 Отговор
    Балканите се превърнаха на малкия Китай в Европа.Идват чуждестранни инвеститори с гръмки обещания за много работни места, високи заплати и подобряване на икономиката.А всъщност като реализират проекта се оказва,че почти всичко е автоматизирано и не им трябват много хора за целия завод и наемат много по-малко хора, на средни заплати или ако вземат много хора заплатите на всички са средни/ниски.Високи вземат само една шепа хора на управленските/мениджърските позиции.Отделно тук им идват ниски корпоративните и др. данъци и икономисват доста пари така.
  • 8 Байчо

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "vассаф":

    Ами хич ?
  • 9 възмутен

    16 4 Отговор
    Ако не икономисваха пари защо да идват в Българи? Като сте такива теоретици направете производство с голяма добавена стойност и давайте големи заплати. Тогава няма да идват такива фирми в България. Ама докато го мислите това производство си трайте и не говорете глупости.
  • 10 no name no face no number

    5 2 Отговор
    Както казах : Само смяната на долната капиталистическа система на упраеление може да промени нещата. Референдуми за всичко с национално и международно значение, народни представители около 20 човека без парламент, безмандатно избиране и ежедневен народен контрол, незпартийни избори. тва е са модераторите да си заврът крастаеичка у........

    Коментиран от #12

  • 11 Васил

    7 2 Отговор
    22 милиона и клас А ужас докъде сме изпаднали айде роби че почнаха да се набират за по 500-600 лева заплата.
  • 12 Зорлем

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "no name no face no number":

    По-полека с революциите, бе Че Гевара!
  • 13 незнайко

    3 1 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: С 30 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ общинският съвет във Враца одобри сделката, с която „МД Електроникс ГмбХ“ ще придобие 83 дка. ) !!! Купува ли ги или ги взема под аренда ??? Ако е под аренда добре, но ако са продадени !!! 22 милиона инвестиция !!! ТЯ ЗЕМАТА СТРУВА 3 милиона !!! Продадохме си ДЪРЖАВАТА !!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Людмил

    10 0 Отговор
    Значи това е добре.От тук нататък всичко зависи от хората,които ще кандидатстват.Трябва никой да не приема заплата под 1500лева и немците ще клекнат,щото ще са вложили 22милиона.Друг начин няма.Ако се намерят балъци за ниски заплати,жалко е
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.