Last news in Fakti

29 Юни, 2019 18:40 22 011 151

Няма чужденци по българското Черноморие

  • туризъм-
  • черно море

Сезонът е пред провал

Няма чужденци по българското Черноморие - 1

Туристите по българското Черноморие се топят като лански сняг. Заведенията са празни, малцина плащат за чадър и шезлонг на плажа, а засега изгледите за подобрение на ситуацията до края на сезона не са никак оптимистични.

"Индикациите за очакван спад на чуждестранните туристи по морето са още от началото на годината, а причините до голяма степен са геополитически. В Турция, Египет, Мароко и Тунис е спокойно, а Сърбия и Македония се включиха с агресивни рекламни кампании", обясни пред OFFNews изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

Според нея до момента - последните дни на юни, спадът на туристите по българското море е с 8-9 процента. Карастоянова е категорична, че в момента всяка една информация за това как върви сезонът е със съмнителна представителност. Спад обаче безспорно има.

"Ние работим с данни на Министерството на туризма, на МВР, на летищата във Варна и Бургас и туристическия бизнес. Но реалната ситуация ще стане ясна едва в края на сезона", каза тя.

Спадът на туризма е напълно логичен резултат от бетонирането на българското море и нискокачествените услуги предлагани у нас. Според данни на социологическата агенция "Тренд" много голяма част от хората у нас избират да платят по-скъпо за почивка в Гърция и Турция, отколкото да се радват на нашите вълнички.

Карастоянова не е съгласна, че родният туристически продукт е незадоволителен, както смятат много българи. Според нея обяснението е друго."България губи позиции, тъй като призивите на бизнеса да се рефинансира националната туристическа реклама с част от приходите от туризма не бяха чути", казва тя.

Според нея правителството през последните години не е направило нищо, за да задържи положителните тенденции в сектора и не е осигурило приличен бюджет на министерството на Николина Ангелкова.

През последните дни столицата е блокирана от екопротести в защита на Черноморието от варварското презастрояване и забраната за къмпингуване.

Според промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие палатките, кемперите и караваните могат да бъдат разположени само на определени за това места, а нарушителите ще бъдат глобявани.

Президентът Румен Радев наложи вето върху скандалните текстове, но парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление го отхвърли.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    173 9 Отговор
    Наргиле на Свети Влас в момента струва 35 лв., а в Меридиен Бора Бора 17 евро. Много елитно.

    Коментиран от #15, #56, #62, #98

  • 2 Една жена

    370 15 Отговор
    И аз няма да отида. Скъпо, мръсно, грозно.

    Коментиран от #110

  • 3 Мдааа

    434 10 Отговор
    Каква изненада, след като и руснаците отидоха в Турция, заради по-доброто обслужване и цени, тук останаха само румънските селяни, с ваучери за ол инклузив. Честито ви, български "бизнесмени" , хак да ви е.

    Коментиран от #144

  • 4 El chochone

    275 3 Отговор
    Еми на бг търгашите тряа да им светне лампата,и да почнат да вземат парата на летовника с памук,или с други думи да подобрят качеството ма обслужването.!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Доналт Тръмп

    360 10 Отговор
    Една чудесна новина ,нека се задавят боклуците който ни съсипаха морето,а със забраните за къмпингуване няма да вкарат хората в хотелите ,още повече негативи трупат.

    Коментиран от #57, #132

  • 7 vvvvv

    238 1 Отговор
    С това управление и бетониране не можеш да очакваш друго. Само гори от чадъри и никакво море. Мягамееее.
  • 8 гост

    296 13 Отговор
    Много по скъпо от Турция и Гърция. Много по мръсно от Турция и Гърция.
  • 9 Коко

    118 329 Отговор
    Селяни, кой Ви е съсипал морето бе? Вие се комплексирате и ходите по чукарите в Гърция и Турция за да се показвате по фейса колко елитно живеете пред другите селяни в прованса! Не виждате ли, че кой изкара пари веднага идва в София и си купува жилище, сменя си селските номера на колата и вече е горд софиянец! Поне си трайте, като сте наакани до ушите! смешници

    Коментиран от #13, #14, #38, #41, #50, #74, #108, #131

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 777

    263 3 Отговор
    Боли ме дедовия за алчните селски чакали искащи за 1 лято да станат милионери
  • 12 истината

    260 10 Отговор
    Тази и предишните години хит е Турция,там се чувстваш човек...а и нашите хотелиери перат пари а персонала мизерства трябва да им се даде урок.
  • 13 Луд

    293 3 Отговор

    До коментар #9 от "Коко":

    И на мен ми се иска в БГ да е по-добре ,но реалността е друга ,приятелю.Миналата вечер даваха кадри от Ахтопол,райски плаж ,водата 27 градуса.Обаче строят един бар на плажа до почиващите.Заваряват с електрожен,чука и шлаката естествено и ти да си там с жената и децата си е меко казано нагло от тяхна страна.И една подробност, като казвам на плажа вълните стигаха допредния край на въпросната"преместяема постройка".Основите бетонирани.Това как ти се вижда.Коментирай.
  • 14 München

    144 4 Отговор

    До коментар #9 от "Коко":

    Съсипано е, човече! Наистина е така. Малка част м/у Каварна и Балчик е останала, но там е много скъпо за българина.
  • 15 бл.134 в Зап. парк

    78 19 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    Дреме ви ! Важното е само цените на апартаментите в София да се увеличават - инвестирайте смелл и само в София .3000 евро до края на годината
  • 16 Юрген Клоп

    143 3 Отговор
    Конската муцуна е на друго мнение.,15% ръст имало.
  • 17 323

    62 24 Отговор
    Че да има спад, да не сме само ние с море, що за глупости, пак ни занимавате. Боли ме п****та за черноморието!!!
  • 18 Дагмор

    195 6 Отговор
    Няма хора, но цените на хотелите растат всяка година с по 10%. Еми да продължават така и скоро ще почиват както през зимата. То мандра няма драги хотелиери и рестораньори. Всеки е скътал там дни 1000 - 1200 лева и с тях иска да закара децата си на море. Това на вас колко ви трябват за да станете милионери си е ваш проблем. Ние няма как да ви направим богати за един сезон.
  • 19 Мордекай

    55 181 Отговор
    В момента съм в Слънчев бряг , седнал в един бар с басейнче , чисто подредено , сервитьорите културни. Около мен пълно , поляци , много руснаци и немци така като слушам. Плажа пълен , хотелите пълни , ходих и в аквапарк "Несебър" 44,00лв. вход , пълно , ще се пръсне. И искат да ме убедят че това което виждам в момента е празен курорт , отлив , няма да се вържа на интригите им.

    Коментиран от #34

  • 20 Бб666

    122 9 Отговор
    Геополитически е рразния ви мозък?Обсипахте с бетон и асфалт крайбрежието,а и продължавате?Както е тръгнало няма да има и кой от балкона да рипне за ей тъй.............Направихте си го и му де радвайте....Ние глупаците ще сме на чистото крайбрежие в Хърватия,Гърция,Турция,Италия и даже Албания.....Дъмпели.
  • 21 123

    98 7 Отговор
    Ми, може пък липсата на чужденци да е плюс пък? Може това да доведе до преразглеждане на политиката и връщане на българският турист на родното черноморие! Аз искам да си ходя там, на 'моето' си море, да ми се усмихват, да ме глезят и да се чувствам добре! Ще си плащам каквото искат (в рамките на разумното), но си искам услугата! С усмивка, и от хора които разбират че това е работа, която ако я вършиш добре, получаваш повече! Туризма е бизнес като всеки друг, тарикатите и играчите на дребно рано или късно излизат от 'играта'!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 отегчен

    121 11 Отговор
    Поне с храната да даваха бонус хапче за диария.
  • 24 Резултат

    25 81 Отговор
    от тъпотията на Валери Симеонов.

    Коментиран от #89

  • 25 ЕХА

    123 7 Отговор
    Не съм фен на Турция, но много познати отиват там на почивка и са доволни и спокойни,а разликата в качеството и цените осезаема.
  • 26 соросоидни кърлежи

    30 7 Отговор
    преди няколко дена чух обратното че с 4% били повече ..
  • 27 Министър АнгелакоМа да пипита

    44 5 Отговор
    Ердоган как се правят нещата.
  • 28 Sunny beach

    44 5 Отговор
    До де има евтина пиячка чуждите свине няма да пропускат да се правят дармадан - кеф ти приходи от туризъм!
  • 29 Несъстоялата се еволюция

    103 3 Отговор
    Ганчо си мисли, че като опъне един чадър и шезлонг и целият свят ще се изсипе при него. Не може току що слязъл от клона и хоп-развиваме туризъм.....
  • 30 Патриот

    173 13 Отговор
    Как да има?
    Добро утро 5лв паркинг или паяк предпочитате?
    Водата мръсна, зеленина няма. Черноморието е станало Бетономорие или Лайноморие.
    Персонала се трепе за 800лв заплата... Много е. И единия месец труд е задължително даром.
    Сядаш на заведение и те посреща усмихнат ром, а цените вътре като за приличен ресторант.
    Това чака цялата икономика, просто почва от туризма.
    Докато ти управляват физлуктурници, Бази,Тикви, прасета и тем подобни друго не ни очаква.
  • 31 Турчина

    121 2 Отговор
    Хора,спрете да работите за мутри!
    Те съсипаха курортите ни.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Антон

    56 30 Отговор
    Разкарайте чужденците утрепки - боклуците от селата на англия, примитивните руснаци, утрепаните скандинавци. Насочете вниманието си към българското семейство с деца, в пъти по-добри и качествени туристи от европейските лузъри. Трудно но не невъзможно. Близо 15 год. Всяко лято съм на слунчев бряг. Твърдо заявам че от несъбър до влас имма не повече от 7-8 ресторанта, където да хапнеш качествена храна с подобаващо обслужване и липса на европропдналяци, срам за толкова много хотели и капанчета. И като сложиш факта че съм там 1-2 месеца и все на тези места хапвсме и сме все едни и същи хора. Тази година и аз съм на извън България. Е живи и здрави ще стигна и до слънчев бряг ама за много малко. ДГД за ганя

    Коментиран от #114

  • 34 Реалист

    62 15 Отговор

    До коментар #19 от "Мордекай":

    По-скоро си клекнал в тоалетната на селския си двор и те бръмкат мухите .

    Коментиран от #85

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 RIP Българско черноморие

    117 2 Отговор
    Бетон, мутри, проститутки, фашив алкохол, рекет, Валерката Чугуна, Мангелкова... Хроника на една предизвестена смърт...

    Коментиран от #39

  • 37 toi

    61 3 Отговор
    Никои на няма да резберт на каде утиват нещтата, че с трици несе ловят маимуни? скьпо без качество?

    Коментиран от #115

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Реалист

    26 0 Отговор

    До коментар #36 от "RIP Българско черноморие":

    Забрави гюрюлтията:)))
  • 40 Аз избрах

    137 7 Отговор
    7 дни в Гърция за 1200 лв. Спокойно, чисто и за 3 евро на ден получавам 2 шезлонга, чадър и фрапе с минерална вода, а тук само чадъра с 2 шезлонга ми искат 30 лв. Бизнесмени!!!
    Къде ли ще отида следващата година отново?
    Дори и септември ще повторя.

    Коментиран от #70

  • 41 Брех

    43 3 Отговор

    До коментар #9 от "Коко":

    Имаш сериозни комплекси пикльо, но тук не е място да ги избиваш ! И ти го казва не софиянец !
  • 42 агент08

    40 3 Отговор
    Чудесно! Българинът ще се самоубие с тъпотата си....
  • 43 JPower

    97 10 Отговор
    Туризмът, както и други бизнеси са в ръцете на мутрите. Кво му разбира чутурата на един наркотрафикантът от туризъм?????? Хотелите ни са перални на мутрите, изобщо не ги интересува какво става. Персоналът е от цигани. Отивам на плаж, миналата седмица,чадър и 2 шезлонга- 28 лв. Ок, плащам. Поръчвам кафе 2.5лв. ок. Поръчвам бира 3.5лв.. с цаца за 3.5 лв. Децата и те искат цаца. Цацата, беше някакво нещо от въглен. Жена ми,направи забележки, а отговорът беше....""ще кажем на готвачката""" .... Трябва да си мазохист да отидеш пак на същото място!!! Лошото е,че целият ни туризъм, морски и зимен е същото!!! Не отивам на почивка, за да се разправям с персонала и да си хабя нервите!!! В туркия, НИКОГА не бих отишъл, но Гърция, Испания и Италия с удоволствие!!!
  • 44 В момента в Турция

    46 11 Отговор
    Получаваш най-много за парите си. Туристическата им индустрия е на топниво.
  • 45 Plovdiv

    66 5 Отговор
    Спокойно, той оня Герберастки Хермафродит с конската глава и ум в нея, колкото на половин магаре, ще отчете поредните гръмки проценти увеличение след края на сезона... Само почакайте и ще видите!
  • 46 Радо

    12 77 Отговор
    В Несебър и Съни Бийч е фул - инфо от първа ръка.....децата на работническата класа да си мечтаят каквото си искат.
  • 47 гнида

    45 4 Отговор
    Каквато държавата , такъв и туризмът ! На Хелуин ще е по-силно ! В републиката тиквена...
  • 48 Анонимен

    63 1 Отговор
    Няма как да има ,обслужването яко куца ,мърсотия на всякаде ,никаква хигиена ,лоша инфраструктура ,отидете в Гърция в най малкото селце и ще видите колко е чисто, да не говорим каква простотия е с тези шезлонги и чадъри на плажа Иракли уж няма да се строи ,а вече са накацали едни грозни бунгала ,а младо момиче те подканя да платиш 15 евро за чадър и шезлонг и ти казва че се включва в цената и минерална вода голям праз пълно обирджийство !
  • 49 чичо

    51 2 Отговор
    У нас туризмът се развива единствено в правителствените отчети на оная герберастка калинка, дето не пожелавам и на враговете си да я срещат нощем, че има да препикават от страх!

    Коментиран от #150

  • 50 Стефан

    25 1 Отговор

    До коментар #9 от "Коко":

    Коко, ти си селяндура. С тая проста памперица още дълго ще ги ручаш жабетата, простако!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Алфа Ромео

    65 0 Отговор
    Ще дойде ден в който ще събарят хотели по Черноморието както навремето в Испания.
  • 53 При социализма

    50 4 Отговор
    си беше къде, къде по-хубаво на морето, а Балкантурист фирма с международен авторитет. Сега с културата, манталитета и марала на тъй наречения хотелиерски бизнес и с лобистките стратегии и закони затрихме и този отрасъл. Който веднъж се откаже от нашето море няма надежда да се върне. Няма надежда и за тези , които го чакат да се върне...

    Коментиран от #86

  • 54 ares

    24 12 Отговор
    Не се радвайте че си отхапваме ръката която ни дава хляб.Проблема е във всички нас . Нито там е по - чисто нито предлагането и обслужването е по-добро НООО .....Визи за рашаните няма или са синволични , плажовете не са частни , всички държавни паразити като - министър, нап , защита на потребителя , трудова инспекция , защита... много са които рекетират. Туризма храни полувин БГ, замислете се кой е виновен

    Коментиран от #79

  • 55 Не виждате ли

    7 26 Отговор
    До автора, какви хора очаква и какъв какъв сезон?? Още е месец Юни. И вали всеки ден
  • 56 Истината

    17 10 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    В Пуерто банус е между 35 и 75 евро. Въобще цените в хубавата част на Марбея са в пъти по-високи от българските.
  • 57 Замисли се

    30 11 Отговор

    До коментар #6 от "Доналт Тръмп":

    Ако помислиш малко ще разбереш какви глупости пишеш. Туризма е важна част за всяка държава. От туризма в България влизат много милиарди годишно. Съответно десетки хиляди наши сънародници се издържат и живеят от това. Какъв човек трябва да си за да се радваш когато десетки хиляди българи ще изкарат по-малко пари и ще им е трудно да издържат семействата си.

    Коментиран от #91

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гозо

    26 2 Отговор
    Ей! много тъпо племе! Сами си го правим и после ревем. Чукчите са по -добре
  • 60 На почивка да ме обслужват ганчовци

    16 5 Отговор
    Просто забрави
  • 61 Че какво му е на ред на

    26 3 Отговор
    Най-умнокрасивото племе на всички земни кълбета, че и туризма да му е наред?
  • 62 В 33 чалготеката

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    В студенссия също е толкоз😂😂
  • 63 Турист

    22 9 Отговор
    В Поморие всичко е ОК , няма много хора , водата е топла и чиста , природата все още ни дава шансове ... но докога ли ?
  • 64 Още бетон молимм😂😂😂

    21 1 Отговор
    Партиините дейци трябва да имат още хотелиииии
  • 65 запознат

    33 2 Отговор
    Мдаа , Сърбия и Македония имат огромни плажни ивици по техните морета и са основна конкуренция !
    Но пък вижте и добрите новини по бетонното Черноморие за балъци , фекалиите по плажа намаляват от липсата на туристи , просто хотелите изливат по малко в морето и можеш дори 3 метра да минеш преди да налапаш някое !
    От тук и заболяванията наречени хитро летни паро вируси спадат , можеш да се върнеш здрав , което на мен от години не ми се е случвало пи опит да отидеш на море у нас !
    Това пък обуздава напълно платеното здравеопазване на западни цени по нашето бетонно Черноморие !
    Такава "чистота" неиминуемо води до по високи цени на чадъри и столчета на плажа , до 25лв боя на ден , но пък не може всичко да е хубаво !
  • 66 ???

    36 5 Отговор
    Полина Карастоянова, ако може да ми обясни къде Сърбия и Македония имат море аз ще си изям географията от която съм учил. Ако не тя тя да си изяде в ефира нейната.
  • 67 Кольо

    40 2 Отговор
    Продължавайте да събирате " обучения персонал" от циганските махали за 700-800 лв ,ама и те не са сигурни дали ще са дадени последния месец , и ще се оправи всичкото туризъм . Ресторантче ,капанче и зад него пясъчник и люлки. Там играят половината циганска махала и тлъсти баби циганки отстрани насядали . Персонала в почивка. От 30-40 км отдалечени села събирани. На събрание в читалището под строгия надзор на селския кумет за да не пропуснат либовницата му . Българска реч почти няма също както и българска храна. Картофите ли , шопската или ракията е истинска ? На персонал да разчиташ или да се пазиш от него ? Цял свят знае що за държава и народ е останал тука и що за "бизнесмени и менки " имаме. А те са основно партийци или / и мутри.
  • 68 курортист

    33 0 Отговор
    Черноморието ни е грозно като Ангелкова и нейните Маджо и Таки.Даже Ветко ил Вълчо е по убав….
  • 69 Николов

    45 1 Отговор
    В момента съм на Слънчев Бряг и работя като валутен касиер. От 5 сезона съм тук, но такъв сезон по мои наблюдения не е имало. Хора буквално няма! Предната година казваха че е бил много слаб сезона, но тази, тази всичко е поне на половина в сравнение с миналата

    Коментиран от #92

  • 70 mediator37

    7 17 Отговор

    До коментар #40 от "Аз избрах":

    Я кажи сега, колко струва едно узо (50 мл) и една рибена чорба на заведение, че да почнем разговора. Кажи колко ти излиза нощувката (стая с две легла) на Тасос, Корфу, Фанари, Халкидики или където там си бил?

    Коментиран от #75

  • 71 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    37 1 Отговор
    ТАКА ИМ СЕ ПАДА, НЕКА ДА НЯМА. И БЪЛГАРИ НЯМА ДА ИМА. НЕКА ДА СИ СТОЯТ САМИ НА БЕТОНОМОРИЕТО. ТО НЕ БЯХА ПЛАТЕНИ ПЛАЖОВЕ, ЧАДЪРИ, ШЕЗЛОНГИ ПАРКИЗИ, ТО ЗЛАТНО ДА ТИ ИЗЛЕЗЕ ВСЕ ЕДНО СИ НА ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА ПЪК ТИ ПРОДАВАТ ХРАНА И УСЛУГИ С КАЧЕСТВО, КОЕТО НЕ Е ЗА ГОВОРЕНЕ. МИ ТАКА ЩЕ Е ТЕ САМИ СИ ПОСЛАХА ТАКА ПЪК СЕГА РЕВЪТ, ЧЕ НЯМА НИКОЙ. ХОРАТА ТРЪГНАХА ПО ГЪРЦИЯ И турция ВИДЯХА, ЧЕ ТАМ ЗА ПАРИТЕ СИ ЩЕ ПОЛУЧАТ МНОГО ПОВЕЧЕ, ОСТАНАХА ДОВОЛНИ И СЕГА НИКОЙ НЕ ИСКА НА БЕТОНОМОРИЕТО. ВЧЕРА НЯКЪДЕ КАЗАХА, ЧЕ НА ГКПП-тата НАШИТЕ НАРОЧНО СЕ МОТКАЛИ, ЗА ДА СТАВАТ КИЛОМЕТРИЧНИ ОПАШКИ, С ЦЕЛ ХОРАТА ДА СЕ ИЗНЕРВЯТ И ТАКА ОТНОВО ДА ГИ ОРИЕНТИРАТ КЪМ НАШЕТО БЕТОНОМОРИЕ, НО СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ТАЗИ ИМ "ХИТРИНКА" ЩЕ ПРОРАБОТИ. ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ТОЛКОВА ГОДИНИ ИМАШЕ ХОРА, КОИТО ОТИВАХА НА ЧЕРНОМОРИЕТО ДА РАБОТЯТ ПО РЕСТОРАНТИ, ЗАВЕДЕНИЯ И ХОТЕЛИ И ОСТАВАХА ИЗЛЪГАНИ, ТА СЕГА И ПЕРСОНАЛ НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ. ИЗОБЩО ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС ПО НАШЕТО БЕТОНОМОРИЕ УМРЕ. ДОКАТО СЕ ОТДАВАТ ПЛАЖОВЕТЕ НА КОНЦЕСИОНЕРИ, КОИТО ТИ ИСКАТ ПО ЕДНА КАМАРА ПАРИ ЗА ЧАДЪР, ШЕЗЛОНГ И КАТО СЛОЖИШ И ОЩЕ ЗА ПЛАТЕНИЯ ПАРКИНГ И ТО ТИ ИЗЛИЗА ЗЛАТЕН ДЕНЯ НА МОРЕТО. НЕ МЕРСИ БЕЗ МЕН. ПОСТОЯННО ЗАСТРОЯВАТ ХОТЕЛ ДО ХОТЕЛА, ЗАВЕДЕНИЕ ДО ЗАВЕДЕНИЕТО И НА КОЙ МУ СЕ ХОДИ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ? ЕТО ОНЗИ ДЕН ДАВАХА КАК НЯКАКВИ СТРОЯТ ЗАВЕДЕНИЕ НА САМИЯ ПЛАЖ НА ПЯСЪКА НЕПОСРЕДСТВЕНО ДО ВОДАТА ТА ЧАК ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ГО ЗАОБИКОЛЯТ, ТА ДА ПРОДЪЛЖАТ ПО ПЛАЖНАТА ИВИЦА. МИСЛЯ, ЧЕ БЕШЕ НА АХТОПОЛ. ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВОДАТА
  • 72 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    32 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВОДАТА, ЗА ДА ГО ЗАОБИКОЛЯТ ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ. Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ВЕЧЕ НАГЛОСТ. И ОБЯСНЯВАТ КАК ВСИЧКО БИЛО ЗАКОННО. НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ПО ДОКУМЕНТИ Е ТАКА, НО МОРАЛНО ЛИ Е. МИ ТО НЕКА СИ Е ЗАКОННО ПЪК ДА СИ СТОИ ПРАЗНО ДА ГИ ВИДИМ ДО КОГА ЩЕ ПРОСЪЩЕСТВУВАТ.
  • 73 хhhh

    17 3 Отговор
    Цените трябва да са по атрактивни, спрямо Турция, Македония и т.н, но факта е, че тук са по-високи и затова има отлив. В Македония на 1-ва линия на Охридското езеро, може да се наеме двустаен луксозен апартамент за 100 лв./ вечер, тук, подобен примерно В Несебър, започва от 250лв/вече. В Турция, също е двойно по евтино. 10% спад е наистина притеснителен сигнал, дано собствениците на хотели реагират адекватно.
  • 74 До смешника Коко

    26 8 Отговор

    До коментар #9 от "Коко":

    Е ти като си софиянец да не изхождаш златни гомна бе шлифер неокъпан? Голяма работа, че бил софиянец и това повод за гордост ли е? Я си стой в задръстванията и дишай изгорелите газове на воля софиянче комплексирано.

    Коментиран от #109

  • 75 123

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "mediator37":

    Узото като цяло не е скъпо в Гърция. Предполагам знаеш че се сервира винаги по 200 грама бутилка или каничка, защото и второто го има,ако намериш малка кръчмичка с домашно узо! Цената съответно (За двата варианта) е между 4 до 8 евро, според марката и мястото, но да кажем 6 евро за масовото Плумари. Така 50 грама излизат 3 лева! Виж чорбата е по интересна! Аз съм я поръчвал от 7 до 12 евро, но съм чувал и за по зверски цени!

    Коментиран от #88

  • 76 ТИКВАТА

    29 0 Отговор
    НЕ, ПРОСТО ЧУЖДЕНЦИТЕ СЕ УСЕТИХА ЧЕ В БГ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ЗЛЕ. ИМАШЕ БУМ, ДОЙДОХА, ВИДЯХА И НЕ ПОВТОРИХА.
  • 77 Не давайте пари на хилядите НПО

    21 0 Отговор
    Поли реве за да може нейната организация да получи пари уж за реклама. Не тя е причината да няма чуждестранни туристи а обслужването, цените и още хиляди работи около това.
  • 78 Бетонирането унищожи черноморието ни

    24 2 Отговор
    На границите нашите органи нарочно се мотаят, но и това е временно, защото когато влезем в Шенген ще ги подминаваме като пътен знак.
  • 79 хhhh

    11 1 Отговор

    До коментар #54 от "ares":

    от ares,
    Проблема не е само в държавата, но и в сбствениците на хотели. Тука масово описанията са грешни и нямат нищо общо с действителността, в чужбина не е така, каквото е описано това и получаваш.
    Ето поредният пример от това лято:
    https://www.flagman.bg/article/190627
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    21 2 Отговор
    https://www.dunavmost.com/novini/agonizirashtata-bavna-smart-na-balgarskiya-turizam

    Ето да видите колко "много" туристи има на БГ бетономорието.
    Така им се пада и на концесионерите и на хотелиерите и на ресторантьорите.
    Дано да фалират като са толкова алчни и изгониха и българските и чуждестранните туристи с лакомията си и вечните си тарикатлъци.
  • 82 Простосмъртен

    16 3 Отговор
    Една прекрасна новина
  • 83 Чудо на чудесата

    36 2 Отговор
    Който е учил Туризъм и си е чел учебника/очевидно по черноморието няма такива/знае основния принцип в туризма: един доволен клиент води още един, един недоволен клиент отказва трима. Тези 10% са само началото на края.
  • 84 Законът

    23 4 Отговор
    Ще дойде време и българи няма да има по нашето черноморие,от алчността и малоумието на българските по морето.Прост и крадлив народ сме това е,не ценим нищо свято.
  • 85 Гад

    3 33 Отговор

    До коментар #34 от "Реалист":

    Бе да ти го начукам в устенцата мухъл такъв, абсолютно прав е човека. В района Свети Влас, Сл. Бряг, Несебър, Равда е тъпкано с туристи. Аз специално за последните години не помня такъв наплив.

    Коментиран от #90

  • 86 Гад

    3 36 Отговор

    До коментар #53 от "При социализма":

    Ти луд ли си или имаш амнезия. По соц-а било по хубаво морето. И кво точно му беше по хубавото че не се сещам. Деменция те е подгонила и носталгия по младосста, когато още можеше да го вдигаш. Та с две думи - не бъркай боя с еб.ането!

    Коментиран от #151

  • 87 Емил

    10 0 Отговор
    Коко-травестит само ако знаеш, колко си смешен и елементарен
  • 88 mediator37

    10 23 Отговор

    До коментар #75 от "123":

    Да и като седнеш, веднага носят едно панерче хляб безплатен. Хитро, ама не наблягам на хляба. Приемаме средна цена на рибена чорба 10 евро, т.е. 20 лева. И кое му е евтиното? За 20 лева в българска кръчма получаваш в пъти повече. Мастиката 50 грама на българска кръчма 1,50лв., т.е. двойно по-евтина, не коментирам, че гърците ни цакат със 7", защото узото е на 40", а мастиката ни на 47. Но да речем- подробности от пейзажа. Важното е, че е в пъти по-скъпо в Гърция при същото качество.

    Коментиран от #111

  • 89 937

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Резултат":

    Някоя и друга смешка да ти се намира.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 преминаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Замисли се":

    А защо ще изкарат по малко пари?Знаеш ли отговора?

    Коментиран от #116

  • 92 Гошо от почивка

    8 0 Отговор

    До коментар #69 от "Николов":

    Споко може и още по-зле , със самозабравилите се ганьовци
  • 93 3 дена

    22 3 Отговор
    В слънчака са равни на 6 дена в Гърция или Турция , не благодаря от 3 години не ходя по лайноморието , играчите да си ходят да си показват малките чурки и големите тикви на силиконките
  • 94 Скоро и българи няма да има

    12 2 Отговор
    В бълхария😂😂😂😂
  • 95 Проблемът на беге морето

    12 0 Отговор
    Са другарите които го управляват и това че тук насилственото желание за кражби и измами и това да прецакаш клиента като го смяташ за балък и да му вземеш парите е в гените на другарите
  • 96 За да правиш туризъм

    15 0 Отговор
    Се иска душа и сърце неща които другарите нямат а с измами към туристите туризъм не се прави
  • 97 дявола

    21 0 Отговор
    Скъпия живот у нас не сам на нас се отразява но и туристите се изучеха.Аз примерни миналата година ходех на Гърция отиваш на плажа поръчваш си кафе и може да ползваш шезлонг и чадър докато си там.Какво да правя на нашето море цените те изгарят повече от слънцето
  • 98 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    Кво наргиле бе калпак,то тука във Варна няма къде на плаж да отидем,слез на крайморската само заведения плаж няма, на Камчия плажа осран половината,дълбали, ровили, на Златните и Константин и Елена и на другите плажове край града трябва от 6 часът сутринта да отидеш че да си намериш място!!!
  • 99 Видял нещо тук и там

    20 1 Отговор
    Вярно, че туризмът е от национално значение, но поради какви причини държавата трябва да рекламира частния бизнес на някого ? Да се изръсят малко господата бизнесмени, после да си видят резултата и т.н.
  • 100 гост

    14 2 Отговор
    За мен най-хубавият български морски курорт е"Албена"!!!
  • 101 Стеф

    14 17 Отговор
    Много ми е странна тая публикация Подобна излезе и в вестник уикенд От километри личи рекламата на Турски и Грьцки курорти анти реклама нашите Ще почивам на нашето черноморие
  • 102 Кико

    25 2 Отговор
    Вчера се върнах от Гърция и какво да ви кажа няма как скоро да отида на нашето море. Последно бях на нашето 2010година и цялото семейство се прибрахме по спешност в инфекциозна.От чистото море.А относно цените в Гърция на заведение ще ме извинявате ама нищо общо с тук. И аз искам всичко да е ок. тук но за съжаление нестава като всичко в държавата
  • 103 4х4

    12 4 Отговор
    Ми недейте така ! Не може ние да не си харесваме нашето черноморие а пък да искаме чужденците да го харесват. От години ходим по минимум два пъти на сезон по южното крайбрежие на различни места и винаги си ни харесва. Хубави са ни и плажовете и заведенията, както и хотелите и къщите за гости. Били сме и в Гърция, така че има с какво да сравняваме. Разбира се, бихме могли да си поддържаме плажовете чисти, но щом не го правим значи така ни харесва.
    Знаете ли, че по испанските курорти хвърлят нарочно фасовете по пода в дискотеките и те са препълнени а тук може да те глобят ако запалиш цигара...е как да пия и да играя кат не ми е кеф...ей тия неща тр. да се променят. И най-важното- всичко зависи от компанията...
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Mpowered

    19 4 Отговор
    България е хубава страна ама не случи на народ.ЖАЛКО!!!
  • 106 Туз

    36 1 Отговор
    Пиша от Созопол:
    Паркинг на Каваци - 8 лева, само за да влезнеш. Чадър с два шезлонга 21 - 24 лева.
    Демек, само да седнеш на плажа - 30 лева. Картофки със сирене - 6,80 лв.
    За капак - тоалетната на плажа - левче, няма топла вода и един с лилави венци ми къса тоалетна хартия на око, като по време на СОЦ-а.
    Евала на концесионера за 5* обслужване, няма да повторя там отново.
    А абсолютният връх - навсякъде е платена зона за паркиране и плащам още 8 лева на ден и за “нощтно” паркиране пред квартирата, когато се приберем от дневния плаж.
  • 107 Койчо

    14 2 Отговор
    Така е като псуват руснаците които са 60% от почиващите така ще е догодина да продават кръчметата и да отиват да кандидатстват за работа в Гърция и Турция.
  • 108 Пилота

    12 22 Отговор

    До коментар #9 от "Коко":

    .........................................................Селяни, кой Ви е съсипал морето бе? Вие се комплексирате и ходите по чукарите в Гърция и Турция за да се показвате по фейса колко елитно живеете пред другите селяни в прованса! Не виждате ли, че кой изкара пари веднага идва в София и си купува жилище, сменя си селските номера на колата и вече е горд софиянец! Поне си трайте, като сте наакани до ушите! смешници................................................................................

    Евала пич, точно в десетката, браво за мнението ! А тия с минусите просто са се познали в описанието ти...
  • 109 Тото Кратуно

    17 0 Отговор

    До коментар #74 от "До смешника Коко":

    Сбъдва се мечтата на Валката Симеонов нема шум.
  • 110 Бай Иван

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Една жена":

    И по зле ще става !!!
  • 111 123

    5 0 Отговор

    До коментар #88 от "mediator37":

    На 100% е така, Гърция е по скъпа, факт който малцина от ходилите там признават. Единствената разлика е на плажа! Там примерно имаш изискване за минимална консумация (обикновенно 3 евро на човек) и с това получаваш комплект сянка. Естествено, това не означава че може да носиш храни и напитки, защото много любезно, но настоятелно ти напомнят къде се намираш, и че трябва да поръчваш от тях! Аз да се чувствам добре на плажа у нас трябва да наема 3 шезлонга с 2 чадъра което според зависи е между 40 и 50 лева! Толкова си харча и в Гърция (почти де), с единствената разлика че парите отиват за консумация! Това е разликата, кръчми, нощувки, всичко е по ....., от нашето, аааа, че даже и 'джангъра' е сериозен ако уцелиш по известен плаж! Днес например на плажа имаше хиляди, разшириха зоната с 2 линии, направо лудница настана.....
  • 112 Наско

    27 1 Отговор
    Не виждам какво толкова се чудите. В последните 30 години всички по-кадърни хора се изнасят от България, да не говорим откакто сме в ЕС! Кой да го развива тоя туризъм? Каквато ни държавата и цялата икономика, такъв ни и туризма. Не съм фен на морето, 2-3 дена са ми напълно достатъчни, но миналата година и мен тотално ме отказаха да си давам парите у нас. В средата на Юни отидох до Синеморец. Резервирах си апартамент в хотел, като цената беше 110 лева на вечер, което изобщо не е евтино, особено като се има предвид, че сезона дори не беше в разгара си. Интересното обаче тепърва започваше. Първо ми се наложи да обиколя целия хотел по някакъв черен път в най-голямата жега с целия си багаж, понеже всички врати бяха затворени. Още по-интересното дойде, когато се настаних. Целият апартамент вонеше на мухъл и беше пълен с пясък!!! По стените беше избивала влага, която някой беше замазвал с валяк по най-долнопробният начин и всички стени бяха на петна. Вонята на мухъл беше толкова силна, че не можеше да се търпи дори при отворени всички възможни врати и прозорци. Заради нея не можеше и да се спи нормално. За да не се набутват и други, хотела се казваше Стела Марис! Никога не съм очаквал кой знае какво от родното черноморие, понеже го знам какво представлява, но това няма как да стане!
  • 113 Четворка

    12 0 Отговор
    То и ние Българите спряхме да ходиме в тая мизерия!!!Съсипаха всичко.
  • 114 Истината

    10 2 Отговор

    До коментар #33 от "Антон":

    Много си шантав. България не се изчерпва само със Слънчев бряг. Да там е шумно и купонджийско, но има много по-тихи и спокойни места по нашето Черноморие.
  • 115 Е как пък

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "toi":

    Как пък на една дума не уцели правописа. За черномороето не знам на къде отиват нещата, но с неграмотни хора е сигурно къде ще стигнем.
  • 116 Да разбира се

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "преминаващ":

    Да.
  • 117 Libre comme air

    7 0 Отговор
    Не плачете за мутрохотелиерите...те си имат друг бизнес и няма да стоят гладни..
  • 118 Бай Иван

    10 1 Отговор
    Гол чадър 20 лв,стая с климатик, интернет телевизия,топла вода веранда и легло също 20лв,нормално да бягат хората от платената зона,вземеш ли масичка и шезлонг и цената надхвърля тази на стая в семеен хотел
  • 119 Здравомислещ

    27 1 Отговор
    Туризмът в България е напълно провален, не само заради ресторантьори и хотелиери. Провалят го и дребни на пръв поглед неща. Вчера (събота) решихме съ семейството ми да прекараме уикенда на Боровец. Паркирахме на паркинга до хотела и докато уредим преспиването сме получили скоба за нарушена СИНЯ ЗОНА !!! Каква зона в почивен ден на курортно място!? Какво ограничава тази зона? ограничава туристите ли!? Или община Самоков си представя, че идвайки на почивка, аз на всеки час ще пускам СМС!?
    Платих си глобата и потеглихме веднага към вкъщи. От цялата история равносметката е: Общината спечели 30 лева. Държавата изгуби от данъци над 200 лева. Аз съм разочарован, а на Кулата опашката става все по голяма!!!
  • 120 Един

    13 0 Отговор
    За "кухите" бизнесмени - кух бетон! Ха да им е честито!
  • 121 Един

    12 0 Отговор
    И ще намаляват! Чакам момента когато ще започне събарянето на "излишните" хотели! Ще има емоции : по-големите ще събарят по-малките. Ще има кютеци, вой, рев - пък може и да се "пушкат"! Интересно ми е от къде ще карат пясък за да затрупат бетона!?
  • 122 antiradev

    9 1 Отговор
    Така, така да се отучат , родните "туроператорчета" , от практиката - "ден, година храни", както и издигането в култ на "по-високата" категория туристи от "братска" русия.
  • 123 Шопо

    18 2 Отговор
    А в Неа Врасна ми е тихо и спокойно. Нощем чувам само прибоя. Не плащам за паркинг на колата, понеже я паркирам под терасата. Плажът ми е през пътя, само си взимам от колата чадъра и шезлонга. На плажа най-близкият ми съсед е на поне 5 метра. Водата е кристално чиста. На закуска си купувам от фурната чудесна гореща баничка за 1 евро и кафе на плажа за 1 евро. На обяд си вземам един огромен гирос пита за 2 евра. На вечеря си пийвам едно ципуро с дзадзики, каламари, или сутцукакя, или сувлаки с картофки, салатка и няколко бирички и всичкото ми излиза 15-20 евра. А нощувката ми е 30 евра за двама, на първа линия. Не ми липсва циганията на българското море.
  • 124 Бай Благой

    9 2 Отговор
    Не знам кой го измисли това, че в Гърция....еле пък в Турция.....било по-скъпо!!
    Цената на летуването в Гърция излиза с не повече от 10-тина процента отгоре.
    За Турция е доста спорно колко отгоре излиза...може дори и по-евтино да излезне....Да не говорим че в Турция обслужването е класи над нашето. За чистота на морето и бетона по нашето черноморие не ми се говори.
  • 125 petar dimitrov

    12 1 Отговор
    Никога повече на български курорт. Било то на море или планина. Нито стотинка в българско курвенско политически туризъм. Мръсно, скъпо, отвратителна храна и обслужване. Отврат
  • 126 Воланд

    4 1 Отговор
    Южното Черноморие е гадно - това го знаят всички софиянци. А северното гадно ли е ? Питам за едни приятели ?
  • 127 535

    6 0 Отговор
    Скоро ще пропищят мутрите от бетонираното Лайноморие. Ще поискат карти и квоти за държавните служители, задължаване на частните работодатели да осигуряват почивки на Лайноморието за служителите си, данъци и такси за почивате в чужбина.

    И всякакви такива соц.-мутрагенски похвати.

    Защо мислите се чака по един ден на КПП за Гърция? Чудятсекак да те принудят за Лайноморието, ама няма да стане.
  • 128 локомотива

    8 0 Отговор
    с най малка плажна ивица с най мръсно море ,с най кратък сезон и продължаваме да се надуваме.ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ СКАПАНЯЦИ.
  • 129 Море Мор

    2 2 Отговор
    Щом няма чужденци, значи ще има място за българи!
  • 130 локомотива

    7 1 Отговор
    И тази министърка с физиономия на антилопа гну се опитва да ни убеди че всичко е наред.
  • 131 Груьо

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Коко":

    Дришльо, Коко не зная колко си голям ,но като съдя по изказа и речника ,явно си такъв, хванал съм и двете времена, преди и след прехода,няма никаква база за сравнение ,нито в качество на обслужване нито в цени нито във вниманието на хората,излишно презастрояване и ЛАКОМИЯ това окончателно ще изяде българския туризъм и второ не ходя вече на Черноморието ,всяка зима си ходя на Канарските острови или Португалия имам няколко имота и във смръдливата ти София си карам колите с гордост със регистрацията кято са, Така че не се мисли за голямата работа. Винаги се намира някои по голям!
  • 132 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Доналт Тръмп":

    Пише се коИто
  • 133 Пламен

    5 6 Отговор
    Абе често ходя в Испания, Хърватия и Италия.Мога да ви кажа че хотелите са по-кофти от нашите.България в момента има най-модерната база в Европа, защото е изградена сравнително скоро.Ангелкова е най-виновна.Върви с едни журналисти да се прави на велика и от 100 репортажа за черноморието 98 са негативни. Как да отиде някой.Нима в Гърция и Турция няма комари и хлебарки и гадни храни ама да сте гледали такива репортажи по техните телевизии. Няма и да видите.

    Коментиран от #134

  • 134 Поручик Балканец

    5 5 Отговор

    До коментар #133 от "Пламен":

    И ние ходим. И в Гърция, и в Турция, и в Испания. и в Италия, и в Хърватска, па даже и в Тайланд и в Куба. Не знам кое му е "кофтито", пък и не знам какво точно търсиш и какви са ти критериите, обаче НОРМАЛНИТЕ хора, когато ходят на почивка, търсят ПОЧИВКА! А тук е всичко друго - дандания, гъзария, цигания свинщина и простотия. Но НЕ Е ПОЧИВКА!
  • 135 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Ако тоя нацианален борд за туризъм е някаква държавана агенция ще се изумя ако Бойко не я уволни тая уфсъ Карастоянова, която звуци точно като лайноморските бетоноборци... та да се чуди човек за интереса на чий туризъм се бори тая шматка - турския, гръцкия или северомакедонския или о беже помилуи сръбския !?
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 чугунени глави

    1 5 Отговор
    Чужди туристи няма, но има чужди военни кораби! Вместо да развиваме туризъм, ще укрепваме фланга на НАТО!
  • 138 Националист

    2 4 Отговор
    Това е радостна новина за русофобите.
    Русофоб=Българофоб.
  • 139 Националист

    2 2 Отговор
    Държавата може само да спечели, когато рекламира не само туризма, но и всички други Български бизнеси! Защо? Защото ще има повече продажби, и повече пари в държавната хазна.
    Ако и това не ви изясни защо, нищо друго няма да ви го изясни.
  • 140 бай Даньо

    1 2 Отговор
    Ако тоя борд за туризъм не е държавна агенция то публикуването на това им мнение е просто антибългарска кампания и не би трябвало да се публикува в никаква българска медиа. Но то комай българин майка си ще продаде па кво остава за туризма си. Когато в първото изречение което съставиш за туризъм и в него има "масово бетониране" - което апропо е много далеч от истината - или пък "лайноморие" то това не е градивна критика. това е трашване на българския туризъм за чужд интерес от което губи най-много българското простолюдие което после реве че няма заплати но все пак си пръска с пот изкараните левчета в Гърция... Това е антибългарска кауза, независимо колкото си глупав да го повтаряш защото другите идиоти я поемат тая народна песен на драго сърце . В България българомразци и предатели да искаш ...
  • 141 00000

    5 0 Отговор
    Отивам в Китен .търся си апартамент за 4 човека .намирам- 180лв на вечер .за 15 дена няма ли отстъпка-не.ок.хотела още недовършен.ок.на десетия ден не се е мернала камериерка.кърпите мръсни.консумативи те свършили.по пода вече има 2 см пясък.питам собственика - няма ли да почистите и да смените чаршафите.отговор-за какво да го правиме нали след 4 дни си тръгват :)прав е човека .но завинаги за съжаление може би
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 ПИШМАН бЪлГаРсКи политици

    4 1 Отговор
    С такава агресивна реклама на българското море, кой луд ще отиде.
    След като ЦЯЛ МИНИСТЪР праверява из хотелите дали са чисти чаршафите, дали са полети цветята и ще си берем плодовете.
    Те като въшки искат винаги да са начело, а имат администрация, която и се плаща да работи.
    Идва лято и започват С РЕКЕТ ОТ ХЕИ, ДАНЪЧНИ, МЕДИЦИНСКИ ПУНКТОВЕ, ПРОВЕРКА НА ДОКУМЕНТИ. На кой му се иска ДА ИДЕ НА ПОЧИВКА И ДА ГО СТРЕСИРАТ ВСЯКА СЕКУНДА?
    С ХОТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ПОСТРОИХА ПО ЦЯЛАТА ИВИЦА, ТА ДОРИ И НА ПЯСЪКА. Е КОЙ ЛУД ИСКА ТАКАВА ПОЧиВКА?
    Политиката ни е на проба - грешка.
    В ИСПАНИЯ ПОМНИТЕ КАКВО БЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНИ? И ПРИ НАС ИДВА. Защото когато си на върха си БОГ и можеш СЕ. аМа НЕ!
    Всичко на този свят се връща и се повръща са казали старите.
    Прокурор има хотел, ами напълни го с арестанти, така ще можеш и да смъкнеш некой лев от държавата за издръжката, а и хотела ти ще е пълен. Всички лапащи власт се СДОБИХА с хотелчета, пансиони и приватизирани от соца СГРАДИ. аМИ НАПЪЛНЕТЕ ГИ СЕГА! ТОВА ВИ Е НАКАЗАНИЕТО ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ В ИМЕТО НА "ДЪРЖАВАТА"
  • 144 Статистик

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мдааа":

    Причините за намаляване на руските туристи (6-7 място по количество за 2018 г.) са , че едните си купиха апартаменти (дават се под наем само,че в Русия), а другите от безпаричие не могат и да си помислят за чужбина.
  • 145 не е проблем презастрояването

    3 1 Отговор
    качеството на обслужване е катастрофа, вчера се върнах от морето но бях заради състезание на детето иначе абсурд да почивам на черноморието, такива дебилни селяни са там че не е за вярване, не могат да ти вземат парите които искаш да похарчиш, за това от много години си ходим в Гъция нощо че е малко по-скъпо
  • 146 Последният българин

    8 0 Отговор
    Във Варна съм. Плажовете се "пукат" по шевовете от туристи. На плаж Кабакум, шезлонг - 5лв., чадър с масичка - 5лв. Какви са таксите другаде? Испания шезлонг - 4.50 евро, чадър - 4.50 евро. Италия, о.Сицилия шезлонг - 7 евро, чадър - 7 евро. Гърция фрапе-кафе - 7 евро и получаваш шезлонг...
    А да спомена ли как си бъркат в носовете сервитьорите и как не желаят да ни обслужват нас българските туристи. Чакаш, ли чакаш...
    А за камънака или понтона на които му викат плаж, бяхте ли?
    И какво стана?
    България си е добра, хора!!! Но тези в Министерствата, онези - концесионерите, хотелиерите НЕ СА ЗА ТОЗИ СПОРТ!!!
  • 147 севдалина

    2 1 Отговор
    Миналата година на плажа на Созопол беше невиждана мръсотия. Шезлонгите само в деня на купуването са били бели, когато ги видях, сиви, та черни, ми се повдигна. От морето извадих найлонова опаковка от кренвирши. И край - няма да повторя.
  • 148 ГОРДОСТ

    0 0 Отговор
    БОРЦИ БЕЙМЕ АМА ВЕКЕ СМЕ БИЗНЕСМЕНИ!! НИЙ СМЕ ВЕКЕ НА ВЪРХА, НИЙ УПРАВЛЯВАМЕ!! --КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН.
  • 149 когато

    3 1 Отговор
    си отворите очите за истинските причини,ще има и туристи!Има една поговорка-лаком г ъз кръв сере.Стройте,и в морето налейте бетон и чакайте някой да си поръча развалени "морски дарове" като в хотели в дубай и париж.Парцелирайте плажовете така,че да се плаща такса въздух,сложете уреди да броят слънчевите лъчи и сложете такси,ТАКСИ,ТАКСИ....Гладни въшки,показали се на челото на народа.Той,народа,няма как да се пребори с вас и затова не идва на ВАШЕТО море,а отива в гърция и турция,защото се чувства ЧОВЕК,а не БАНКОМАТ.Сложете квоти,колко пъти всеки един българин да дойде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на море,за да му вземете парите!А може и да ги праща със запис по пощата-тогава няма за какво да идва.ХАХАХА-всички ви показаха среден пръст,нали
  • 150 поздрави от Швеция

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "чичо":

    Добре казано, на виделото свещ не ще!
  • 151 спасител на плажа

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Гад":

    Беше жива скръб относно качеството на повечето услуги, на българи не се сервираше ,защото крадяха от чужденците много и нагло.
    Арабите бяха по-добре възпитани от сервитьора измамник.
    Крадеше се толкова колкото ГЕРБ КРАДАТ СЕГА И НЯМАШЕ НИКАКВА МИЛИЦИЯ .ЕДНО НЕЩО БЕШЕ ПРЕКРАСНО, ЧЕ ИМАШЕ МНОГО ГОТЕНИ ГАДЖЕТА И СЕ ЕБ-ХА ПО ЛЮБОВ ВИНАГИ.
    Сега и дума да не става да чукаш всяка вечер различни нации по любов, светът се матириализира и губиш ищах,тръпка няма ,жалко...и какви французойки по две ваведнъж!
    Илия Павлов ченчеше валута пред Глобус , а ние спасителите го гонехме да не ни обира клиентите живот за филм...