Last news in Fakti

3 Юли, 2019 22:31 68 011 157

Плажовете – пусти, но хотелите не свалят цените

  • плаж-
  • цени-
  • хотели

Заетостта на хотелите в края на юни е едва 30%, а миналата година по това време е била около 37%

Плажовете – пусти, но хотелите не свалят цените - 1

Въпреки видимия спад на туристите по Българското Черноморие хотелиерите не смятат да намалят цените. Това показа проверка на в. "Сега". Заетостта на хотелите в края на юни е едва 30%, а миналата година по това време е била около 37%. Според експерти в бранша ситуацията няма да се подобри в следващите едва няколко активни седмици за сезона по българското море. Хотелиерите обаче отдават този факт на зловредна реклама и на атаки от конкурентни страни, а не на проблеми, които те самите биха могли да оправят.

По данни на Румен Драганов от Института за оценки и анализи на туризма има спад на туристите по морето от 6%. Според него страната ни е проспала възраждането на туристическите пазари в Египет, Тунис и Турция и не е направила нищо, за да предотврати очертаващия се провал на сезона. Той признава, че проблем е и лошото обслужване, което отблъсква както българите, така и чужденците.

Според Георги Николов от Българската туристическа камара хотели, които работят с руснаци и немци, отчитат по-малко записвания и това ги принуждава да намалят цените с до 15%. Според него в момента няма празни хотели по Черноморието, но ще има спад след 8 юли, когато ще започне високият сезон. "За българите това ще бъде добре, защото ще получават по-добри оферти за своята почивка", допълва Николов.

Реално обаче на добра заетост се радват единствено хотели с добра репутация и лоялни клиенти. За останалите ситуацията се очертава като доста драматична. "Дори и в пика на сезона - края на юли и началото на август, се очаква заетостта да бъде отново под границата за миналата година, която е средно около 71% по Черноморието", прогнозира Румен Драганов. Тази година се очаква не повече от 67% заетост за периода.

"Цените по българското море са същите както през миналия сезон", казва Георги Николов от Българската туристическа камара. В същото време Гърция привлича с по-ниски цени и по-добро обслужване. Това обяснява и колоните от автомобили с български туристи, които задръстват южните гранични пунктове. Преди ден гранична полиция отчете рекордните 30 000 автомобила, които са напуснали страната за ден през КПП "Кулата" в посока Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    128 13 Отговор
    Боли ме фара за лайноморието. И явно не само мен.

    Коментиран от #3, #133

  • 2 Турист

    121 20 Отговор
    Да се благодари специално Б.Б успя и туризма да скапе като всичко друго в държавата!!!
  • 3 Хотелиера

    29 125 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    Ходи да се пържиш на 38 ° в Гърциика и да набиваш вакум кренвирши на плажа на спокойствие!

    Коментиран от #6, #13, #32, #36, #72, #120

  • 4 Driving pleasure

    119 9 Отговор
    Бетон навсякъде, мутри, които те изнудват за пари, невъзможност да стигнеш до плажа щото някой тарикат сложил бариера и като пребориш всичко остава някой сърдит на целия свят младеж дето те "обслужва" е нема файда... трябват генерални мерки, но на гербалъ не им пука!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ууу

    108 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хотелиера":

    На гръцките острови е сух климата, но по крайбрежието е само няколко градуса разликата с България. В Гърция и Турция се чистят плажовете и моретата са кристални, а тук при по малки природни дадености се държат по високи цени на хотели и чадъри. Няма зеленина, дюни и хотели и заведения в плажа, на кое да се радвам, на бетон ли.

    Коментиран от #8, #14

  • 7 лайноморие здравей.

    76 13 Отговор
    и най-новата оферта по лайноморието е плуване в фекалии от олинклузив с боб чорба и чушки с ориз. след това спа на шезлонг от руско говорящ с екстри от трипер. за десерт менте алкохол от менте хотелиер.

    Коментиран от #24

  • 8 Хотелиера

    18 93 Отговор

    До коментар #6 от "Ууу":

    Ходи в Мадагаскар и там няма бетон с едно листо се препаши и препускай като Маугли с горилите. Забравих, и кренвирши от Лидъл да им занесеш!

    Коментиран от #39

  • 9 Йоргус

    15 54 Отговор
    Мършата вместо да се опкаква че стая на Слъчев Бряг и е много 100 лв. на нощувка, да вземе да си иска заплати!!!
  • 10 ВИС-2

    12 39 Отговор
    Да живее Жоро Илиев - Главния!
  • 11 Японеца

    88 2 Отговор
    Следва отрезвяване на всички мошеници по морето! Бг туриста наказва Яко!
  • 12 ЗигЗаг

    67 8 Отговор
    2008-ма - последната година, която прекарах на бг черноморието. След това само Гърция, Кипър, Испания и Португалия.
  • 13 Йозеф

    87 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хотелиера":

    Аз съм в Гърция. На плажа набивах клуб сандвич с бира, сега за вечеря октопод на скара с бяло винце, панирани пипала от калмари и салати. За десерт диня с ледено пломари. Има доста българи и сърби, утре мислим да отидем на друг плаж и да направим круиз с корабче. И да, някакво спокойно е... тия 2400 д2т щяхме да дадем за шезлонги и чадъри за 10 дни на лайноморието сега ще ги изпием и посерем в Гърция...

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хотелиера

    14 66 Отговор

    До коментар #13 от "Йозеф":

    Къде това с октопода женати в кухнята в квартирката за 20€ нощувката!!!

    Коментиран от #28

  • 16 Социумът

    41 2 Отговор
    Напротив.С оглед на терористичните атаки и проблеми в Египет имаше отлив и можеше да се използва,но вече късно.Не е проблема в цените,а в простащината.
  • 17 Фар

    71 9 Отговор

    До коментар #5 от "Йоргус":

    Боли ме ФАРА, че някакъв прошляк няма пари и теглил кредит, за да строи хотел! Няма аз да му плащам за смотания некачествен хотел! От три години не съм стъпвал на Лайноморието и догодина пак съм в Гърция! Чао, "хотелиерче" и да не забравиш "скидките" за бедните рашки...

    Коментиран от #20, #22, #44

  • 18 ВИС-2

    45 3 Отговор
    Раньше ездил в Болгарию, люблю Болгарию, но теперь там стало даже хуже, чем в Крыму при Украине, когда там с 1991 года всё бросили и всё разваливалось. Но, не в обиду болгарам - не во всём Крыму, но на Южном побережье Крыма, там, где Ялта - климат лучше, чем в Болгарии. Там сухой воздух и море чище. Особенно красивые места - Новый Свет и Форос, где была дача Горбачёва.
  • 19 Социумът

    63 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хотелиера":

    Абе с'лтак!Кое те кара да мислиш,че слънчев бряг е елитен курорт?Или като видиш две светещи реклами си мислиш,че си във Вегас?

    Коментиран от #45, #77

  • 20 Йоргус

    13 15 Отговор

    До коментар #17 от "Фар":

    Пожелавам ти още 30 години да не стъпиш на Черноморието!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ВИС-2

    21 4 Отговор
    Чалга до дупка, газ до зори!
  • 24 Сега слушай

    20 30 Отговор

    До коментар #7 от "лайноморие здравей.":

    във всеки хотел в Гърция, има изкопан кладенец или сонда! Тези дупки са около 50м дълбоки! Всички отпадъчни води на хотелите минават през филтърна с-ма която задържа твърдото! Всичко течно се излива в кладенеца! Всички го знаят и всички мълчат! Важното е туриста да не разбере! Оглеждайте се като ходите по хотелите им и ще разберете! И сега питайте жените си, колко от тях са имали малки гинекологични усложнения при завръщането от Гърция!

    Коментиран от #25, #65

  • 25 Хотелиера

    13 36 Отговор

    До коментар #24 от "Сега слушай":

    Бате тия не хидят по хотели свират се или на къмпингите или ходят в едни къщи за гости с барбекю общо на двора и спят за 20€ това е болежката излиза им евтино а се правят за бетон и......

    Коментиран от #31, #38

  • 26 стоян георгиев

    17 49 Отговор
    в гена на българина стои кода на предателя.от година се опитват да сринат българския туризъм с помощта на самите българи.само да ви питам драги сънародници кои друг народ си хули така туризма?като не ви харесва в българия прав ви път за гърция,но не хвърляите камъни по българския туризъм!тъпотиите дето пишете са жалки!за съжаление мерките на симеонов дадоха резултат.изгониха българския турист купонджия както и мераклиите за море,купон и секс от европа.тва естествено няма да върне дебелите тумбаци и лелки дето се търкалят по пясъка на халкидики проверяваики усилено кво е достатъчно евтино за да си го купят в гръцките капанчет.уви българина е предател и не си пази интереса нито пък защитава този на сънародниците си.

    Коментиран от #33, #122

  • 27 Комуниста

    20 21 Отговор
    Я да питам тука гърчещите се къде е тая зеленина в Гърция? Къде я видяхте като гърция е основно залесена с храсти?
  • 28 Йозеф

    30 8 Отговор

    До коментар #15 от "Хотелиера":

    Не, аз го пекох на барбекюто в двора. Къщата е еднофамилна, на 20 метра от морето в едно кротко село. Тва означава, че мога да си ходя гол в двора и да не се съобразявам с мизериите в хотел. А когато хората се отворят на Airbnb лайноморието става Припят.... убаво, ама пусто.. :D

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хотелиера

    7 24 Отговор

    До коментар #28 от "Йозеф":

    Ще си кажеш ще си кажеш ти всичко ще си кажеш! Си дойдем на думата.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Социумът

    15 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Щото като дойде чужденеца в първия момент не вижда керливите ризи,2 дни е в еуфория и докато се усети,почивката е свършила и чао.Споко интернет ще ви оправи.Спок са молдивците наред,а след тях ескимосите!

    Коментиран от #37

  • 34 Boxer

    42 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хотелиера":

    Проблем! Колко от хотелите са свързани с пречиствателна станция? Когато морето се замръсява, хората могат да ползват басейните нали? Е, ако ще ползват басейн, а не море, защо изобщо да бият път до морето? Проблем! От бетонните си квартали , защо хората ще отиват в други бетонни квартали? Няма зеленина, няма чисто море, няма природа. Тогава какво предлагате? Проблем! Който няма как да решите, освен с добро обслужване и ниски цени. Обаче, будалите свършиха и персонал няма! Проблем! Шансът ви е минималната печалба, което пък ви е противоестествено...
  • 35 Йозеф

    39 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хотелиера":

    Да не съм тъп да давам 100 кинта за нощувка в стая на мухлясъл хотел? :D Ол инклузив с кренвирши за закуска? Обяд таратор и тиквички с ориз? Блокмаса? Ха ха ха :D
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Няма значение

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хотелиера":

    и тези къщи са около хотели! Помийната вода от кладенците си минава в морето и се разрежда! А другаря дето казва че Ев къща и е сам, ще му кажа че всяка къща от тези е оборудвана с яма която е направена изцяло от цимент! След като я одобри комисията при строежа! Щом си тръгнат проверяващите, се слиза долу и се отваря скритата дупка метър на метър и водата си отива в почвата! Ако не ми вярва, да се гмурне да провери!

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хотелиера

    9 27 Отговор
    Яяяя марш бе туристите с торбите от Лидъл любители на тишийната
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 стоян георгиев

    10 5 Отговор

    До коментар #38 от "Няма значение":

    само да те светна в кипър и гърция в огромната им част няма канализация.нали прочете ?няма канализация!!!!по островите почти навсякъде ,но не само там!тва що не ти пречи?и що не си го забелязъл?

    Коментиран от #46

  • 43 Социумът

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Сори батка,към отрепки не съм лоялен.Умея да си избирам водачите.

    Коментиран от #47

  • 44 Антон 1

    23 3 Отговор

    До коментар #17 от "Фар":

    Тоя в толкова хотелиер ,колкото аз космонавт !:)
    Почисти си стаите за гости в къщата останала ти в наследство и си трай ! Ние ще си обикаляме света !:)
  • 45 Амтон 1

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Социумът":

    ++++++++++:):):)
  • 46 Бъркаш, канализация има

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    обаче хотела плаща за всеки куб метър! И на хотелиера му излиза голяма сметката! Затова има една помпа която праща малко количество в канализацията, а останалото в кладенеца и оттам в морето!

    Коментиран от #48

  • 47 стоян георгиев

    11 10 Отговор

    До коментар #43 от "Социумът":

    кви водачи бе кви пет лева?ти кълнеш продавача на дини,чистачката в хотела,магазинера,собственика на малкото хотелче,баничаря...тва са хора като теб и мен .нямането на работа по морето е имзерия за тях не за разните партиини олигарси дето имат някои и друг хотел.не всичко по нашето море е мутри и отрепки има огромна маса работещи хора ,които го правят от години.много е лесно да се правиш на мъж ,но дори и дa си избягал от тук ,със сигурност имаш брат,сестра,деца,маика ...тук дето живеят в тази страна.никои народ няма твоя тип красавци ни руснаци,ни македонци ни сърби даже и циганите не са като теб .затова и страдаме като страна и хора.гръка може да продава лаина на плажа ,но няма да чуеш от друг грък колко е зле продавача на лаина,а вие оревахте ортълъка.колко зле било у нас!!!тва незнам как да го обясня.само да ти кажа в българия ако имаш пара е 10000000 пъти по-добре от гърция.нали прочете!тва че в гърция има 14000 км плажна ивица и 6 милиона човека заети с туризма безспорно дава възможност да се избебечиш на някои плаж сам или в малка група и като си извадиш сандвичите от чантата да минеш без пара.у нас плажната ивица е под 400 км и приютява около 3 млн.човека август месец,естествено е да има тарапана ,задръствания и проблеми.я иди на палма де маюрка ибиза или някои друг голям европеиски курорт в сезона да се нагледаш на наркомани или мръсотия.значи ли това че испанците трябва да си псуват туризма?

    Коментиран от #52, #53, #56, #60

  • 48 стоян георгиев

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "Бъркаш, канализация има":

    няма канализация ни в хотели ни в къщи ,просто няма такова животно.случаино съп прекарвал вода в кипър .до къщите се откарва един маркуч със студена такава и това е.няма шахти ,няма колектори.нищо!!!тия фантасмагории дето ги обясняваш са фантасмагории.има канализация и евентуално пречиствателни станции само в големите градове,но гърция е ситуирана като островна страна с разпръснати нагоре надолу хотели и къщорляци,та в огромната си част са на септични ями.

    Коментиран от #51

  • 49 Yamaha M1

    5 14 Отговор
    Четете внимтелно:В Гърция качествен хотел с от до под 350€ на ден няма!А и не забравяйте,че истинските им плажове са по островите където се започва от 500€ на ден.
  • 50 El Torro

    29 2 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Ми Вие хотелиерите вместо да пишете сърцераздирателни и злобни постове по сайтовете, вземете да помислите как да се справите с конкуренцията и да си върнете клиентелата. Хората на тепсия ви поднасят информацията и какво ви липсва и куца а вие се зъбите. Много сте зле, въобще се чудя как сте стигнали до там, да построите хотел.

    Коментиран от #54, #55

  • 51 Стоенчо

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    18 години сонди и такива мурафети работих в Гърция! Основно работехме по островите! Не искам да влизам в подробности тук, но не ми наричай работата фантасмагория! Лека вечер, Кипър не е Гърция има разлика! Едните са цигани другите са гифти! Разликата-циганите крадът с едната ръка, гифтите и с двете!

    Коментиран от #57

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Социумът

    15 1 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    Братле ,от моите хора никой не посещава лайноморие.Гърция,катамарани,риболов...приемете действителността.
  • 54 Амтон 1

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "El Torro":

    Перфектно го каза ! Нямат капацитет да те разберат щото са набедени “хотелиери “!:)

    Коментиран от #70

  • 55 стоян георгиев

    7 15 Отговор

    До коментар #50 от "El Torro":

    аз не съм хотелиер ,но ми е чудно как може българи да изливат тази помия за българското море и планина.освен това държавата е мащеха на българския туризъм бат ви боико вместо да направи магистрала хемус до варна направи тази до халдики.вместо да направи тази от бургас до варна направи тази до одрин.вместо да инвестира в един изкуствен остров на които да приюти дискотеки,казина,проституция ,наркомани тои прати валери симеонов да спре нощния живот в курортите ни.толкова ли не разбрахте че туризма на черно море няма как да е същия като този в гърция ,но и че и нашия си има предимствата?тва че на теб или които и да е от вас му харесва да лежи на плажа и да търси евтини шведски маси,не е ситуация която предпочитат да речем младите хора които искат да съчетаят морето с музика и поркане както и със секс?като не ви оттърва на българското море дестинации бол ,но стига с тази антиреклама и клетви!за последните два дни има поне 100 статии в български медии.от типа урааааа как се прецака българския туризъм!а адмирациите под тях на такива като вас са неизброими!

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #51 от "Стоенчо":

    лека вечер и не разбрах ,кои са циганите кои другите ,но няма фантасмагории пич.в гърция и кипър има бая места без канализация.спасява ги просто огромното море.да речем те имат ултра замърсени зони като тази в самия солун или при турците мраморно море което е една помиина яма вече!
  • 58 Амтом 1

    12 2 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Клевета е нещо невярно ! Всичко за вас , псевдо хотелиери / с малки изключения / е вярно ! Двете най - основни работи - храна и хигиена са просто 0 !! Да не говорим за псевдо гъзарите и шумът и т.н !

    Коментиран от #61

  • 59 стоян георгиев

    9 4 Отговор

    До коментар #52 от "Антон 1":

    аз мога да ти разказвам същата история от гърция бе пич.45 градуса жега август месец,основно сухоежбина от пици и скара всичко по две и нагоре от българия.децата и жената хванаха ентровируса и с температура на 45.медицинските услуги там са не маико мила ,а маико мила на квадрат!и кво?гърция е като всяко друго място на света има си хубавите и лошите страни.ако те кефи прав ти път ,но не хули българия пич.вземи пример от гърците.те затова са добре щото са единни и да се дънят си остава между тях,а ние за две цаци сме готови да си продадем и душата!

    Коментиран от #64

  • 60 Социумът

    24 0 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    Като няма пкажна ивица,какво ги вдигате тия катакомби бе?ще направите туризъм,който ви отговаря на възможностите и усливията,не да се правите на каквито не сте!И ти казвам,че работодателите по морето са гола вода!Нямат отношение към служителите си,щото са плиткоумници.Работил съм и в българска и в унгарска фирма и ще ти кажа разликата.Българска фирма 4 човека в стая без климатик на 8 часа договор и 12 действителни дневно.Унгарската брат,служебен телефон,транспорт+бензин фелам до където си искам,настаняване с климатик и кухня,сам в стая,служебен лаптоп.Отделбо шефа културен все едно той работи за теб,не ти за него.Е това докато не си го набиете в мозъците,ще сте задна глуха!

    Коментиран от #62, #63

  • 61 стоян георгиев

    5 3 Отговор

    До коментар #58 от "Амтом 1":

    пак казах не съм хотелиер.аз ходя на синеморец последните години преди това ходих години наред при гергов на слънчев ден.и на двете места никога е нямало проблем с хигиена или квото и да било.за парите които давам в гърция няма как да идеш в такъв курорт .ни в единия ни в другия.
  • 62 Социумът

    8 0 Отговор

    До коментар #60 от "Социумът":

    А да не казвам,че смени по договор два на два по осем часа,а действително блъскаш 3 на един по 12. Е баце,балъци ли си търсите,кажи ми?
  • 63 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #60 от "Социумът":

    аха значи ти си унгарец!!!разбрах ние българите и ти унгареца!!!ами дгарче в много български фирми няма пара бе брат.аз много пъти сам съм товарил и разтоварвал тир щото нямам пара за помощници ,за хамали.много е добре да давам 2000 евро ,но като няма от къде как да ги дам?допускал ли си, че има страни с един стандарт и страни с друг?трябва ли бедните да се псуваме за това щото сме бедни??както ти казах тук не става въпрос за разни олигарси и политици.те са си добре дори и морето да фалира пак ще са си добре,но поне милион българи няма да са добре,дано си разбрал ама едва ли!

    Коментиран от #106

  • 64 Амтон 1

    12 1 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    Ти значението на думата “обективност “ знаеш ли го ?
    То нещо като не е ок , какво значение има какво ще ми разправяш ти ! Не повече от 10% от хотелите си заслужават в БГ ! На 45 години съм , много обичам морето и повечето пъти ходя поне два пъти в годината , единия от които в БГ !
    Не искам лукс , искам хигиена / която само в БГ е въпрос на звезди - категоризация / и храната да не е вредна , не скъпа- гурме , а просто да не е вредна ! Даже вече нямаме претенции и да е прясна !:) Абе ужас !
    По тая причина , увеличавайте доходите си мили хора , само така няма да мизерстваме по машите курорти !

    Има и уникални хотели по Велинград , Огняново и на много места ,както и по- морето , които са добри , даже отлично ! Тука говорим за цвлостната картина , за стратегия за бъдещето! Със самозалъгване няма да стане ! Няма да накараш някой да ти даде пари за некачествена услуга после от един , два пъти !:)

    Коментиран от #67

  • 65 Дългия

    11 4 Отговор

    До коментар #24 от "Сега слушай":

    А нашите фекалии се изливат направо в морето , и не рятко някое по твърдо доплава до брега, и за капак газиш мазут. Ако не вярваш отиди на централния в Бургас.

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 стоян георгиев

    4 11 Отговор

    До коментар #64 от "Амтон 1":

    говорим за съвсем различни неща пич.българското море не е като цяло място за хора отишли за добра храна и хигиена.то е място за развлечение и купон.затова са направени големите ни курорти,но и по-малките.в тях хора от цяла европа с ниски доходи идват да пият и да куфеят,българските младежи също го предпочитат за това.тва не значи че няма и места на които може да идеш семеино и да се храниш вкусно и здравословно.аз ти писах обективно и за гърция.август месец в гърция спират готвената храна и караш на пици и полуфабрикати основно.освен това гърците нямат нашата кухня извън рибата.готвените ястия там са малко и рядки,а и скъпи.някъде ще ти направят едни сърми и ще ореват орталъка кво са сготвили.аз ти говоря конкретно и от опит.тази седмица заминавам за синеморец,хотела в които ходя е супер чист семеен.има бол плажове около него.кеф ти диви кеф ти с шезлонги.заведенията около плажа също имат готвено на цени по-ниски от софия.искаш пиле със зеле или сърми,рибена чорба или панирани чушки .има всичко.сега ако го търсиш тва в слънчака ще е съвсем друг разговор.

    Коментиран от #69, #80

  • 68 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Дългия":

    я пробваи да се изкъпеш в солун.там даже и плаж няма поради замърсяването.
  • 69 Амтон 1

    9 0 Отговор

    До коментар #67 от "стоян георгиев":

    На мен думата ми не беше конкретно за Гърция ! Не се съгласявам обаче ,че когато е за купон и развлечение е допустимо и нормално храната и хогиената да са кофти ! Какво общо имат те с това каква е целта на курорта ?
    Само в Бг св разсъждава така ! Щом е за по-бедни и младежи ,може да е мръсно и долнокачествено !
    Ето мили ми смехурко , ти изрази отлично мнението на тези нескопосни хора в БГ във всякакъв бизнес и сега на умния човек му става ясно защо повечето англета , франсета и т.н са необразовани / за разлика от повечето българи / пък държавите им малко по- добре от нашата !:):):):):)
    Много смях има на тоя свят младежо , много !

    Коментиран от #100

  • 70 El Torro

    14 1 Отговор

    До коментар #54 от "Амтон 1":

    Благодаря. Но за жалост си прав, не разбират проблема. Не ми е целта да плюя по черноморските курорти, както предполагам и на много от Вас,да мен са ме загубили като клиент, голяма работа, търси се градивна критика, но много хора не го разбират. Пазарът им крещи а те си запушват ушите и викат добре е.
  • 71 До 2-Турист

    16 1 Отговор
    Туризмът го скапаха през 90-години,както и всичко във България,управляващите комунисти !!! Защото не залагаха на качествен персонал,а на млади момичета с къси поли!!!! Работодателите не даваха заплати и осигуровки !!!! Резултатите сега се виждат -НЯМА кой да работи и винаги цените са надути !!! Сами си вкараха автогол работодателите !!!! Сега да си работят !!!! Така изгониха работниците,а и летуващите!!!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Цецоу

    21 0 Отговор
    Осем-десет етажки, цели комплекси от тях. Още през 2004 докато ги изсирахте с крадени от хората пари се чудех колко сте малоумни.
    Никой никога няма да ви дойде в гнусните панелени гета. ТОВА ДА ВИ Е ЯСНО.
    Крадлив псевдо-бизбесмен селяк се сблъсква с конкуренцията. Това се случва. Премиерчето мутропитече се опитва да затвори границата да нямат хората избор. Носталгия по жителството, нулевият избор, милиционера/мутра/хотелиер/външен търгаш да решава кои и за колко може да пътува.
    ФАЛИТА диша във вратлето на питеците бизнесмени.
    Кеф огромен за душата!

    Коментиран от #76

  • 76 Джен

    15 0 Отговор

    До коментар #75 от "Цецоу":

    Абсолютно си прав! Хората са отвратени от всички тези посткомунистически престъпници и мутри, създадени от кръга на генералите, вече с памперси и това продължава вече 30 години. Още 30 ли ще търпим, а имат и деца, и внуци.....!!! Отвратените напуснаха страната, отвратителните останаха!
  • 77 Истината

    3 12 Отговор

    До коментар #19 от "Социумът":

    Слънчев бряг е в топ 10 на Европа. Това са официални данни от Англия. Колкото и минуси да набивате това е факт. Факт е също, че хиляди наши сънародници изхранват семействата си с туризъм. Всички магазинчета, ресторанчета, хотелчета и т.н. се държат от такива като нас. И ако на някой не му се плаща 1.20 за чадър в Бургас или 10 лева в Слънчев бряг винаги може да си забоде чадъра в свободните зони, които в действителност ги има и са половината от плажа. Заради ПР акциите това се спазва.

    Коментиран от #90

  • 78 Кат немаш пари къв хотел ше строиш

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Йоргус":

    Аз да не съм балъка дето ше носи милионите на банката
  • 79 Значи и безплатно да стане беге морето

    8 0 Отговор
    Аз пак няма да стъпя там😂😂предоичитам да давам парите си на Ердоган
  • 80 гост

    19 3 Отговор

    До коментар #67 от "стоян георгиев":

    Много си зле , приятелю..ама много...докато разсъждаваш по тоя начин, нещата няма да се оправят а опашките към Гръчко и Турско ще стават все по-големи.Публикувано във факт :българското море не е като цяло място за хора отишли за добра храна и хигиена.то е място за развлечение и купон.МНОГО СИ ВСТРАНИ И ДАЛЕЧЕ ОТ ИСТИНАТА...разбираемо е ти и няколкото нещастника тука да защитавате джобовете си ,но не мислиш ли че е повече от гнусно да обиждате по подобен начин сънародниците си ,които заради подобно отношение вече предпочитат да оставят парите си в чужбина...и с примитивните си мозъчета не можете да разберете за какво иде реч...нищо-след две -три години ще се усетите,ам вече ще е късно...Когато сам намериш отговорана въпроса-ЗАЩО И КАК СЕ ДОКРАХТЕ ДО ПОД КРИВАТА КРУША,Г-ДА ПИШМАН ХОТЕЛИЕРИ, ПАРДОН-РЕКЕТЬОРИ,ТОГАВА ЩЕ СИ ВЪРНЕТЕ БЪЛГАРИНЪТ КАТО КЛИЕНТ.... А ТОЙ Е ОСНОВНИЯТ-НЕ СКАНДИНАВСКИТЕ ИЛИ АНГЛИЙСКИ ПИЯНИ ПРОШЛЯЦИ, ЧЕ ТО МАЙ И ТЯХ ЗАГУБИХТЕ ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА РЕВЕТЕ КАТО САРАНСКИ МЕЧКИ И ДА ПЛЮЕТЕ ПО СЪНАРОДНИЦТЕ СИ. А иначе ти и подобните на тебе, едва ли сте чували едно основно правило в бизнеса-''ПРАВИЛОТО НА ДВАНАДЕСЕТТЕ''. Поздрав за теб,Хотелиера,Йоргус и останалите хотелиерЧета от прекрасното Йонйиско море....

    Коментиран от #101

  • 81 onq s konq

    6 2 Отговор
    Язе отка ГЕРБ е на влас си одим на реката у съседното село и установих че е за добро!Ем си фанем тен...ем и некоа рипка ... Та кога доде време пашъ си гласувам за нйех штото ми отвориа очите ората!Те тва е!

    Коментиран от #82

  • 82 на коня комшията

    6 0 Отговор

    До коментар #81 от "onq s konq":

    Язе па се къпем на двора щото съм си направил летна баня с варел - и ми е бес пари
  • 83 Divide et impera

    4 4 Отговор
    Разделяй и владей. Пишейки такива гнусни пасквили бг "медиите" радват стоУичаните, 90% от които са от пУевенските и пеУнишките села, пе видиш ли,те море нямат,ама и в бургас и варна не изкарват пари. Тъпите като галош "стоУичани" не разбират как ги пързалят.
  • 84 гощо

    10 2 Отговор
    Скъпи чадъри и шезлонги,лоша храна,презастроен бряг,да продължавам ли?!?!
  • 85 Селянин

    3 8 Отговор
    Идете в Гърция на почивка там предлагат калмари по родопски. Всяка сутрин симидчията ги носи пресни, пресни. Видях как българите карат почивка в Гърция - на консерви.
  • 86 Балканец

    11 0 Отговор
    Таке става, когато назначиш някакви калинки да се разпореждат с туризма ни. Тя била завършила туризъм и много чаткала. А всъщност, 4г празнила "канелите" на състудентите си, по общежитията, ама има диплом.
  • 87 Garrincha

    15 0 Отговор
    Абе, с две думи - да го духат българските чорбаджии ! Първо гледат да прецакат клиентите си, после - служителите си, а накрая, без да знаят, са прецакали само себе си … и рИвът ! Управителите на хотелите им - я любовницата, я синковеца - силно комплексирани, все се опитват да се доказват на другите и все другите са им виновни - за 2 лева познания нямат за управление, мениджмънт, маркетинг … да не говорим за цялостна стратегия … за 2 месеца иска да изкара 20 милиона - няма как да стане, бай фуй ! И още веднъж - да го духа българският комплексиран работодател !!!
  • 88 Лупи

    15 1 Отговор
    Честно казано хич и не ми пука, че мутрите и техните държанки няма да си напълнят хотелите дето са построили незаконно и с кървави пари! Срете да ни занимавате с тия маймуни! Да се оправят, щом са стигнали да построят хотел на плажа ще се оправят, това че няма да си купят новата S класа на момета, а примерно с 5 месеца закъснение не ми дреме! Пазарана икономика е, всеки сам си избира! Да си внесът още молдовци да им работят за 500 лв, така ще успеят!

    Коментиран от #95

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Другата истина!

    8 0 Отговор

    До коментар #77 от "Истината":

    Дори и да си прав, бизнесът на тези като вас, вече отдавна, е компрометиран от т.нар. хотелиери и концесионери-рекетьори, както казва "гостът". Това не значи, че трябва да се отказвате. Пожелавам на добрите, работливи и с уважително отношение към клиента хора, занимаващи се с този бизнес, успешен сезон!
  • 91 ДОКО

    10 0 Отговор
    ЕМИ НАЛИ ГЕНЕРАЛ БОКО И АНГЕЛКОВА РАЗВИХА ТУРИЗМЪТ..НАЛИ СЪЗДАДОХА ОТЛИЧНИ УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО МУ...МУУУ КАЗА ЕДНО ГОВЕДО НА ИМЕ ДОКО..
  • 92 Димов

    10 1 Отговор
    Тумби с орки заляха плажовете ни. Не знам кой българин ще ходи на плаж, вече. Родните ни "бизнесмени" тотално съсипаха туризма ни.
  • 93 Шовинист

    1 7 Отговор
    Стадото доби.тък пак тръгна накъдето гадовете от т.нар.медии го водят. Промитите мозъци от стоУицата чак се давят от храчене по родината. Такива като тях само бой ги оправя. Ама той Господ си знае работата.

    Коментиран от #99

  • 94 JEEP

    8 0 Отговор
    Добро утро. Днес дали ще има пак статия с касова бележка от Албена. Не че ми пука. За един приятел питам.
  • 95 Хубаво!

    9 1 Отговор

    До коментар #88 от "Лупи":

    Ама "тия маймуни" станаха твърде много за нашата малка страна и най-вредни от тях, са тези с вратовръзките, а те вече са овладели почти целия по-едър бизнес. Резултатът е, че 3 милиона българи, през последните 30 години, избраха да живеят в други държави. Тези "кървави пари", косвено, са и от твоето семейство!
  • 96 Townboy

    13 1 Отговор
    Данчо Ментата събира по 5 лв за да стигнем до един от последните хубави плажове у нас Силистар. Не мерси, в Гърция има безкрайни плажове със свободен достъп и прозрачна вода.
  • 97 Стойчо

    9 0 Отговор
    Мраза бг бизнеса. Е..те симамата
  • 98 Steffan

    6 1 Отговор
    Току що идваме от полуостров Буджака, край Созопол.. Цените за едноспален апартамент с кухн.обзавеждане са от 110 до 300 лв на Созополис (комплекс от къщи построен от Шарлопов), без никаква храна.

    Коментиран от #110

  • 99 Прост патриот!

    11 1 Отговор

    До коментар #93 от "Шовинист":

    Хората плюят държавата, превърнала се в мафия, а не родината! Шовинизмът ти отива, но той не е добродетел и дано, наистина, Господ си знае работата!

    Коментиран от #104

  • 100 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Амтон 1":

    ами бизнеса навсякъде е сепариран бе пич.една е сепарацията на слънчев бряг или ибиса друга е на синеморец или ахтопол.в българия акцента е в развлекателната част към млади хора отиващи да се забавляват.тва са и даденостите .в българия няма хиляди острови на четири морета и на територия няколко българии ,но пък август е 30 градуса с приятно топла вода и е удобно за купон.тва че на теб не ти харесва тоя бизнес не е нормално да плюеш,просто не го посещаваи.има ли испанци да плюят ибиса щото е същото?както ти писах у нас има и места за семеен туризъм с чисти плажове ,добро обсужване и много по-евини за продукта които предлагат от гърция.тва че ти предпочиташ гърция си е твои проблем,но няма нужда да плюеш по българия!що се отнася до мръсотията навсякъде където се изсипят три милиона човека основно от бедната част на обществото става мръсно.я иди в центъра на лондон,париж берлин,милано и гледаи кво става като има навалица,а все пак тва са градове и държав с много по-големи възможности.

    Коментиран от #146

  • 101 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    както писах няколко пъти не съм хотилер.сега да повторя.бизнеса ввъ всяка туристическа дестинация е сепариран.едно е в италия друго е в испания съвсем трето в турция или гърция.всеки сепарира бизнеса според даденостите си.основно нашите не позволяват огромни празни територии с малко туристи .просто ги нямаме.набляга се предимно на интенизвен туризъм с много хора на едно място предвид, че през сезона имаме около 3 млн. туриста на територия от 300 км плажна ивица.българия е идеално място за музикални фестивали на различен тип музика ,където не хигиената е водеща,а събитията.тва не значи че не трябва да има такава ,но не тва е приоритета,както е при семеиния туризъм.аклохолните и парти туристите също идват заради климат и събития при които хигиената е назад.тва че теб и останалите пролетарии ви дразни този тип туризъм не ви задължава да бъдете част от него.само че благодарение на вас ,които никога няма да сте български клиенти ,разни политици за да ви се мазнят прецакват българския туризъм в печелившия му вид.миналата година предупреждавах че ще се случи това което стана следствие тъпотиите на симеонов.сега кои ще плати наемите и разходите на десетки или стотици хиляди малки собственици по морето ни?антирекламата на българския туризъм продължава.веднъж от хеитърите като теб втори път от медиите треи път от държавата ни.еи затова се скапва всичко тук.тръгне ли някакъв бизнес.пърека правите соцносталгиците за да се скапе.та тва е и основната разлика между един

    Коментиран от #105

  • 102 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    тръгне ли някакъв бизнес.пърека правите соцносталгиците за да се скапе.та тва е и основната разлика между един свободен човек от европа и един соцносталгик готов да продаде страната си за една купа цаца!
  • 103 емил от льонеберя

    1 0 Отговор
    избори-отлив;чернобетономорие-отлив; надявам се и със строителството да стане така, като и с бензина и храната.от нас зависи

    Коментиран от #147

  • 104 Шовинист

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Прост патриот!":

    Още един облъчен от "демократична пропаганда", вярващ в либералните ценкости, пазарната икономика и т.н. измами. Под Господ си знае работата разбирай, че Той ше направи пак така, продажни бок.Луци като вас да чукат до живот камъни в ловеч и скравена за по 1 чорба. То и това р много за зомбита....
  • 105 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #101 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: .българия е идеално място за музикални фестивали на различен тип музика ,където не хигиената е водеща. Така-научи се че България се пише с главна буква-винаги и по какъвто и де е повод.Това -едно ...а тази теза , която развиваш е такава фантасмагория,че едва ли и ти самия си вярваш... да ,има такъв сегмент в туризма,но той е пренебрежимо малък в сравнение с масовия летен туризъм и едва ли приходите от него биха стигнали да се издържат бетонните мастодонти,нацвъкани по цялото крайбрежие.В същност туризмът (какъвто и да е той) е на първо място -отношение и уважение към клиента , на второ -обслужване и не на последно място -природните, исторически и географски дадености и начина по който те се експлоатират...защото ако един клиент остане доволен, той ще доведе със себе си още дванадесет-това е правилото на дванадесетте и то е по-силно от каквато и да е реклама ...а опашките по границите говорят съвсем друго.И докато ти и такива като тебе търсите вината в другите ,а не се погледнете до колко сте се омазали...сори ,ама ние ще пълним касите на тези,които го могат...жарко лято ти пожелавам и дано ти дойде акъла в главата..

    Коментиран от #111, #113

  • 106 Социумът

    11 0 Отговор

    До коментар #63 от "стоян георгиев":

    Не бе батка,ти не ме разбираш.Фирмата е с дейност в България,но културата е унгарската.Моля те отговори ни,как семейна фирма предлага 5 пъти по-добри условия от хотелиера-олигарх милионер.Ще ти кажа как.Човека собственик е самоизградена личност осъзнала аспектите от живота дотолкова, че да му е ясно,че като ти даде добри условия ,ти ще ходиш усмихнат и ще представяш фирмата му добре пред клиента,защото ти си боеца на първа линия,който прави контакта с клиента.Виждаш ли ,колко е просто.А не да праскаш хората и да ги екслоатираш като роби,щото и да имаш 50-100млн и ти си роб на някой,и ти знаеш,че не си Бог,но виждаш ли,сложно е да ги проумееш нещата,когато нямаш багаж в главата и морал в душата.

    Коментиран от #109, #115

  • 107 гост

    16 0 Отговор
    И колите ще се увеличават в посока Турция и Гърция. Не виждам кой нормален човек ще ходи на нашето блато. Ние ходихме с деца в началото и все някой отнасяше някакъв вирус, всичките ни семейни приятели също, не можеха да се приберат без вирус от еколи. Започнахме да ходим в Гърция и нито един години наред не се върна с подобно нещо. Или ходи на Черноморието да се разболяваш, а на Беломорието да се заздравяваш. Толкова ли е трудно да се премахнат концесиите и общините сами да подсигуряват охраната и чистотата на плажовете, да прибират печалбите от отдаването на сянка и шезлонг на нормални цени от 1-2лева, да осигуряват паркинг, да подсигуряват свободно къмпингуване и контейнери за отпадъците? Толкова ли е трудно да се осигуряват пречиствателни станции и изискване за септични ями за тези, които нямат връзка към станция? Май не е, ама сега пустее морето, цените двойни и тройни на нормалните цени, защо да ходиш там, като може да е 5 пъти по-добре у съседите? Някой да ми даде добър отговор.
  • 108 Highspirited

    7 0 Отговор
    То това не е само по морето в цялата страна е така. Не логично, но факт.
  • 109 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #106 от "Социумът":

    Публикувано във факти.бг: ,когато нямаш багаж в главата и морал в душата....А за туризма се иска наистина много багаж и най вече морал--иначе последствията са много тежки и се виждат по граничните пунктове...а Стоенчо иска да прави нискохигиеничен културен туризъм.👍👍👍👍👍👍
  • 110 321

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "Steffan":

    Нема да се плашиш. В Гърция за такъв тип комплекси, вярно със закуска в момента - в сезона, цената започва от 600 лева на нощ.

    Коментиран от #112

  • 111 El Torro

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "гост":

    Много добре казано, но за жалост пак ще остане неразбрано.
  • 112 Пурко Ципурков

    9 1 Отговор

    До коментар #110 от "321":

    Тъй-тъй шъ знаиш- 600лв на нощ,със закуската и още толкова на ден -със обяда..ко да праиш евтинийка.Е, кой може да се мери с вас,богаташите..Тя,мама все ми викаше че прост съм се родил...абе язе много и не вервах,ама май че шъ са окаже права. Те ..и таа година се минах..тука ,на Лефкадата съм си намерил едно апартментче, 40 еврака -спалня,детска и салон с кухненски бокс,оборудван от-до...ел.печка,газов котлон,кафе машина и хладилник.В салона-голям телевизор, WI-FI ..голяма тераса с тента и хамак...басейн,детски кът, голяма беседка с BBQ,безплатен паркинг на двора...Съседите ми са едно френско семейство ,културни хора,на възраст и две германки...абе-идилия направо
    -няма ги ония ''юнаци'' ,дето кат'вкарат две пърцуци и почват да гледат на кръв и да питат -''Абе,ей ..чшшш...ти знаеш ли ма кой съм аз на село бе,миндил'' ,а след третата ракия положат морни телеса под масата, няма и от ония парцалеси с ботоксовите джуки,дето като излязат от тоалетната и им текат бели сополи от носа..и да питам -бе тая вода за 11лв поне студена ли беше, че тука една скъпотия да му се не види-''Амстел'',''Митос'' по 1,4Е ...а за ''Кайзер''а да не говорим -държи си цената-1,6Е...ама поне чадъра и шезлонга са безплатни...абе питам ,че нещо май се минах и тая година,та мисля към средата на август да се прибирам.
  • 113 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #105 от "гост":

    аха сега и патротизъм ще ми преподаваш нали?патриотизма не е как пишеш българия пич ,а кво правиш за нея!!!!ти плюеш един сериозен бизнес в родината си хранещ маса народ,а ми обясняваш кое как се пише!!!смях!!!сега за щуротиите дето си писал.дано си забелязал хубавецо ,че българския туризъм е в подем от 30 години.демек има ръст в инвестиции посещаемост и положително отношение.тва въпреки бягството на българската държава от него и въпреки хилядите хеитъри като теб дето му правите антиреклама при всяка възможност.както ти писах и пак ще повторя тва е бизнес обхващащ стотици хиляди българи,хранещ техните семеиства и акумолиращ данъци за пенсионери и инвалиди в милиарди.само един роден роб ,човек с робска психика въпреки че е свободен може да плюе по една от националните си индустрии както го правиш ти и хеитърите като теб.тва че пишеш българия с главни букви не променя нищо!хората които посещават българското черноморие са няколко основни групи.първата млади хора от северна ,централна и западна европа идващи тук на купон,населяват основно слънчев бряг и региона.грубо са около милион в топ сезона,после имаме български младежи идващи по същите причини ,те се дислоцират основно на юг китен,приморско,созопол,лозенец,но ги има и в големите курорти като златни ,слънчев бряг,варна бургас..и те са сигурно още толкова,после идват туристите средна възраст от европа и русия ,те се дислоцират в затворените комплекси по северното черноморие както и в по-малките такива на

    Коментиран от #114, #118

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #106 от "Социумът":

    културата ти е унгарска браво!само че в българия по българското море убавецо не всички хотели са собственост на олигарси и не всички хотели и бизнеси бачкат по начина които описваш.напротив има бая семеини хотелчета подобно на унгарската ти фирма,но тук сме бедни.причината да сме бедни са еи такива унгарци като теб,дето се праите на европеици ама продавате страната си за кило цаца!точно тоя сегмент дето пюете всичко българско сте воденичния камък у нас и причината да има олигарси.задаи си въпроса що е така.само като ви чета коментарите и ви виждам акъла.пиша ви конкретно и аргументирано ,а ви чета ироничните ,но изключително тъпашки забележки и обиди.та тва сте вие господин унгарецо.българи дето за кило цаца ставате антибългари!нямаше да пиша тук ,но тва е сигурно 100 та статия дето се сблъсквам в последния месец с мотив не ходете на българското море!!!само ми намери страна по света дето има такава политика към туризма си.поне една!!!и такива хеитъри като теб дето потдържат точно тоя и имидж!затова и в българската фирма заплатите са тия ,а в унгарската ония!щото тук тия дето бачкаме се борим постоянно с хеитърите дето ни правите сметка и ни кълнете!я иди да пишеш колко е скапан балатон да видиш кво ще ти отговорят твоите културни братя или напиши на гърците как им е скапана рибата дето я гледат в садки ,а ви я продават за дива!аман от евтини хеитъри без никакво национално самочувствие!

    Коментиран от #116

  • 116 Социумът

    8 0 Отговор

    До коментар #115 от "стоян георгиев":

    Хаха е ок...предавам се.Вие сте непоправими!Като сте бедни,защо на Несебър обикалях всички магазини да ми скъсят каишката на часовника и навсякъде отказваха с аргумента,че не съм го купил от тях!?Щото са бастуни брат ми!А унгареца осчетоводява всяка услуга и е педантичен към работниците си до последната стотинка,не мисли на къси разстояния човека,да те прецака днес ,па утре други! Не съм унгарец брат,но не съм и морски бастун!Има и читави хора естествено,но те не са на Слънчака!Що не пише никой за Св.Влас?Защото Диневи са ок и там нещата са си наред!Бедни били па карат златните поршета и джипове за по 200хил лева,а унгареца кара Дачия брат и дава 5 пъти по-добри условия.Глупости говориш,селянията ви прави бедни,ама на душа най-вече.От там тръгват нещата,не само от кеша мой

    Коментиран от #125

  • 117 Социумът

    8 0 Отговор
    Обиколих цял Несебър брат мии и им викам ще си платя,добър ден учтиво им говоря,не брат ми,от тях трябва да го купя.Е това е селтака прост!И съм забелязал,колкото си по-учтив,толкова повече ги дразни.Свикнали са да се държиш като кравар и тогава се чувстват добре.
  • 118 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    Виждам ,че мнооого ги разбираш нещата..е, ние не сме ,,капацитети'' като тебе,само едно не мога да разбера-като са толкова цъфтящи нещата в туризма , както ги описваш, защо е този вой до небесата че виждаш ли,българинът се изнасял от родното Черноморие.Ще дойдат европейци ,руснаци ..и нямам нищо против тях,ако не са като оня ,дето риташе чистачката по коридора...или като оня англичанин ,дето наръга барманчето преди години...щото повечето от чужденците , идващи тук са от тоя сорт..та...ти за тях ли ще правиш културен туризъм..Младежки туризъм-хубаво...дори чудесно--но да ти кажа честно-никога не бих си пратил детето на Черноморието и тук не става въпрос за пари и възможности ( онзи ден май откриха 55 кг дрога край Бургас ,а колко не са открили)...а кой-какво е направил за България-не си нито ти ,нито който и да е друг да давате оценки на когото и да било.Е , нищо чудно ,че докато ги има екземпляри като тебе,българите ще напускат България.Огледай се,свери си часовника и слез на земята,не се мисли за по-умен от другите,че много ще ти пати още главата...този отлив туристи е само началото..и не се уповавай на фалшива патриотарщина, щото такива като тебе под маската на патриотизъм откровенно и най-безсрамно се гаврите с българина-дали е клиент, турист, наемен работник или служител..Всъщност нещата полека-лека си идват на място.. избрал си да ги научиш по най-болезнения начин-е ,избора е твой...а за мен хора като тебе,които не погледнат себе си ,а обвиняват друг

    Коментиран от #148

  • 119 Социумът

    4 0 Отговор
    Дано тези катакомби и свърталища на наркомани да ги овладеят,да ги заградят някъде,който иска да се третира-зад оградата!Бизнеса да се насочи към малките хотели,къщички с двор,зеленина,красота,професионализъм.Да се изпълни,както било по план,на задната линия от главната ляво за персонала,да има и обучителен център за създаване и обучение на кадри и т.н.Да се спре с тая простащина някога и бизнеса да е в ръцете на хората,които обичат туризма и да правят туристите удовлетворени,а не да се занимават хора,които им е да крадат и мамят само.Защото лицето за,което съм работил на Слънчака,имах възможност да го попитам кога последно е ходил на театър и отговора беше:не си спомням,но бях на концерт на Тони Стораро!Е това ми скри всякакви надежди там.Сори но каквото дървото,такъв и плода.

    Коментиран от #123, #127

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 гост

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: а за мен хора като тебе,които не погледнат себе си ,а обвиняват друг за собствените си грешки и провали са хора без всякаква стойност.И не давай пример с хората ,които честно и почтенно си вадят хляба със семейните хотелчета ,да има ги ..само че заради такива като тебе стават все по-малко. за съжаление.
  • 122 бай онзи

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    можеш да ме хванеш за интереса жалък селски тарикат... като се опитвахте всячески да изгоните родните туристи от черноморието не рева нали? Сега ще си ревете в ъгъла, и по зле ще става за ВАС. Никой нито иска да ви ходи по псевдо-хотелите, свършиха и балъците да се хващат да работят там :)

    Коментиран от #126

  • 123 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #119 от "Социумът":

    Публикувано във факти.бг: ,имах възможност да го попитам кога последно е ходил на театър и отговора беше:не си спомням,но бях на концерт на Тони Стораро!...А да не би ''наш'' Стоенчо ( радетеля на нискохигиеничния ''културен'' туризъм ) да ти е бил работодател....щото като му чете човек глупостите ,веднага за него му идва на ум...споко ,може и да не ми отговаряш, че те Стоенчовци много,кой от кой -по-голям разбирач, затова сме и на тоя хал.
  • 124 Един от всички

    10 0 Отговор
    Странно е, че не приемате истината! Черно море много отдавна е загинало. Вижте колко голями реки се вливат в него на руския бряг. Дунав е тоалетната на Европа. При нас има пречиствателни станции с капацитет за 10% от летуващите, другото се изхвърля на плажа. Последния път ходих в Созопол на плажа Златна рибка. Мръсно, зад гърба ти каравани и силна музика. Шезлонг и чадър по 6 лв. (Това е преди 5-6 г). От водата се носи мирис на тоалетна, а самата тя е мазна. Не съм влизал в морето. За Гърция няма да пиша. Ходете и вижте сами разликата. А такива коментари от пишман хотелиери просто са смешни!
  • 125 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #116 от "Социумът":

    селенина е при теб убавец.щото не си засадил едно дърво ,не си платил една заплата ,а само ривеш!!!!тва е зоната ви и от там идва беднотията.един от нас да е дисциплиниран и да си гледа интереса и 100 като теб почват:тоя е мутра,боклук за нищо нестава...и после като доиде някои от някъде почвате с кафявия език да му ближете топ.те.ако може и да ви вземе там ооо за една цаца и сте готови!истории за тъпи хора има навсякъде по света убавецо,но тук патологията на разказващите я е пословична.както е в онзи виц с такива като теб на българския казан в ада дяволи пазач не му трябват.
  • 126 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #122 от "бай онзи":

    аз да рева?хахахахаха!!!смешни и жалки ми сте мишоците утрепани дето плюете всичко българско,щото наи-сериозно се отразява именно на вас.както казва оная поговорка:вола вие на гърба му пада!хора без достоинство и самочувствие!много се радвам на туризма ви в гърция .унижението там ще си го получите както подобава,та дерзаите и незабравяите да псувате всичко българско и родно особено като се погледнете в огледалото!

    Коментиран от #149

  • 127 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #119 от "Социумът":

    и кво си мислиш бе другар че гърците ходят на концерти и театър?говоря за тия дето имат хотели и къщи за гости?смях!!!!и явно не си бил на нашето море ,щото е пълно с места с много хубави хотели,къщи и т.н. потдържани и чисти.сигурен съм че 99% от вас никога не са стъпили по собствено желание на нещо културно или историческо в турция или гърция,освен ако не ви са откарали от агенцията за да ви ощавят по някое евро допълнително,а гърците са едни от наи-необразованите хора в света,специално тия селендури дето ви дават къщите си едва ли могат да четат в голямата си част,та бившия ти шев със сигурност е бая по-начетен от гръцката масовка.сега за наркоманите.гърция е наи-хероиновата страна в европа.нямало е ден да съм в солун и атина и да не срещна наркомани или направо умрели такива завити само с вестник.интересно що не ривш поради тва?или там е цветя и рози ,а тук е само лаи.а.смехурковци комплексирани сте вие.едни бъдещи македонци потенциални предатели.та радваите се че един от основните бюджетни бизнеси се прецаква не и без ваша помощ.тва ще ви остане!
  • 128 Социумът

    1 0 Отговор
    За малоумниците!Плащам заплати по 2500лв на 4 човека и последната ми ваканция бях в Мексико,не ходя в Гърция.Много сте прости.
  • 129 Социумът

    1 1 Отговор
    Ей много патриотари в тая държава.Не обяснимо за мен как може толкова тъпанари да има на тая територия.
  • 130 Социумът

    5 0 Отговор
    Стояне,ти да не си тоя Стоян от хотел Зорница?
    Земи се успокой,братле.Както лозаря отрязва клонките на лозницата,така и Бог орязва тези,които не дават плодове,а ако ти не си такъв,не го взимай толкова навътре.Гледай си бизнеса,читавите ще оцелеят.Всичко добро и успешен сезон на всички,които си вършат работата.

    Коментиран от #136

  • 131 Социумът

    0 0 Отговор
    Сега за да не се чудиш,ще ти кажа.От татуси ;)
  • 132 Социумът

    2 0 Отговор
    И да не излезе,че няма хубави хотели на Слънчака ще ти кажа някои хубави:Хармони Сиутс,Каскадас,Съни хиллс,Зорница,Бургас,Тарсис ,а вероятно и други.Чао и успех
  • 133 Гербераст кух,

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    12 % от БВП на България идва от туризма, 18% от БВП идва от превозвачите! За само две години сме на път да загубим 30% от БВП на страната.
  • 134 гост

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: е.Гледай си бизнеса,читавите ще оцелеят-Добре казано ..и на място.Само дето силно ме съмнява че е от читавите -като му гледам реакцийте на постовете, тоя няма да оцелее.Толкова злоба и омраза към клиента,който го храни и го прави човек ...все съм срещал серсеми за не малкото ми години,ама на екземпляр като този, за пръв път попадам.Човека си е безскрупулен и нито има багаж,нито има има морал...казано с две думи-жалка история.Жив и здрав да си и плащай и по 5000лв заплати, ако можеш и хората ти го заслужават.

    Коментиран от #135, #137

  • 135 Социумът

    4 0 Отговор

    До коментар #134 от "гост":

    Жив и здрав,друже.Да ти се връща добрината.
  • 136 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #130 от "Социумът":

    пак ти казвам не съм хотилиер,но съм предприемач и съм я изринал тая страна от петрич до варна и от видин до малко търново.основната драма да сме зле е манталитета еи на такива като теб унгарци!готови сте да удавите българина в капка вода в полза на всеки друг.не ми се пише по-подробно че пак ще ми изтрият модераторите поста ако ти кажа кво точно мисля!та няма как да ми върви бизнеса с клиенти като теб независимо къв е тои унгарецо!та разбрахме ти ходиш на море в мексико щото тук е много гадно ,продължаваи със смехориите!
  • 137 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #134 от "гост":

    аз отселявам вече 30 години на свободния пазар и не се коси за мен.плачи за себе си другарю,щото човек които не си знае интереса обикновенно яде хурката!

    Коментиран от #141

  • 138 Дали

    3 0 Отговор
    Повечето средностатистически хора в България едва успяват за цял живот да вдигнат къща, камоли пък хотел да построят. Това ме навежда на мисълта, че повечето собственици хотели по Черноморието са мутраци, занимаващи незаконни дейности. Може би някои "хотелиери" умишлено надуват цените, за да може да не им се пречкат туристи. Идеята е просто да имат хотели, чрез които да си перат парите.
  • 139 емо73канар

    5 0 Отговор
    Дано големите хотели да фалират, и да ги бутнат както навремето направиха в Испания.
  • 140 Един

    3 0 Отговор
    Не само цените, ами и хотелите ще свалят! Има време ... ще видим!
  • 141 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #137 от "стоян георгиев":

    От такива ''отселяващи'' като теб сме на тоя хал, дето дори името си пишат с малка буква.И да ти кажа нещо,което няма да те затрудни толкова-най-лесното е да се върнеш нагоре по постовете и да видиш реакцията на хората на твоите постове,пак ти казвам-свери си часовника,хората не са такива глупаци, за каквито ги мислиш.Времето на цървулите и мутрите в бизнеса вече изтича.И не се опитвай да ставаш съдник на хората, щото благодарение на тях си това ,което си..ОК.Промени си манталитета ,защото ако досега си ''отселявал'' занапред ще ти е много трудно.Я чакай,чакай малко-на няколко пъти ме наричаш ''другарю''.., да ,това обяснява всичко-прав е народа ,че ''вълк козината си мени,но нрава -не''. Е ,дерзай ''другарю'' , продължавай така ,нали помниш-Най-правата линия , е линията на партията...другарю комсек.А мене не ме мисли-не си ми в категорията, другарю ''водопроводчик'' , но за разлика от ''Социума'' изобщо няма да ти разкривам с какво е свързан бизнеса ми...само да ти кажа-постарал съм се да държа далече такива ''отселяващи'' като теб и виждам че не съм сгрешил, иначе до сега да сте ме удавили. P.P-Колкото до свободния пазар-хахахаха...тия смешки ги разправяй другиму.

    Коментиран от #142

  • 142 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #141 от "гост":

    наричам те другар щото се държи като такъв .другарите с тоя манталите доведохте работата до под крушата.продавате се потомствено за кило цаца!та като времето на цървулите и мутрите е изтекло другарю с таен бизнес що се сговнява ситуацията за малкия предприемач именно сега?що се рути туризма ни ,които като сектор обхваща наи-вече малките играчи?тва другар е недалновидност на държавата доминирана от еи такива с таен бизнес като теб.заради такива дето все искате да се смрим за да ни продавате за кило цаца е така тук

    Коментиран от #143, #144

  • 143 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #142 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: що се сговнява ситуацията за малкия предприемач именно сега...елементарно ,Уотсън, пардон -Стоенчо...отговора го потърси сред тези ,които изчезват посока Турция и Гърция, потърси го от оня малоумник ,дето продава литър вода за 11лв, потърси го от оня цървул,дето предлага чадър за 70 лв...да ти изброявам ли още...а явно облаците се сгъстяват май и над твоята глава, г-н,пардон- другарю предприемач.Всъщност отговора е много прост-ти и себеподобните ти го подкарахте ептен през нивата,и верно е това че държавате е в основата на нещата,само че грешката ти е в това,че не съдиш държавата а си го изкарваш по най инфантилен начин на клиента,на съгражданина си, който с мъка е изкарал някой лев и иска семейството му да се почувства човешки поне през почивката си.А такива като тебе искат да го окрадат по най-безсрамен начин..е ,докъде се докарахте,господа предприемачи.Гониш интереса си ,ами гони го ,ама той май се отдалечава все повече и повече....приятно гонене ти пожелавам

    Коментиран от #151

  • 144 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #142 от "стоян георгиев":

    PP ..Публикувано във факти.бг: за да ни продавате за кило цаца...хаха..ма ти доста висока цена си си сложил..аз цаца не ям ,търси ме от лефер нагоре...а ти още и до чернокопче не си дорасъл...Абе Стоенчо,седни си на задника , че почна вече да ме разсмиваш с глупостите си.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "стоян георгиев":

    Най-добре ще е да млъкнеш, че точно от такива като тебе черноморието седи празно посред лято. Викаш "като не ти харесва не ходи". Е, нали точно това стана. Никой не ходи вече. Видя се колко го харесват хората. Айде на насран гъз не вдигай врява!
  • 147 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "емил от льонеберя":

    Правилно. Само нетърсенето ще оправи фалшивото предлагане.
  • 148 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #118 от "гост":

    На тоя главата му не увира с малко дърва.

    Коментиран от #150

  • 149 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "стоян георгиев":

    Я иди свий чадърите, че и днес май никой няма да дойде. После се чуди що така.
  • 150 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #148 от "Димов":

    Така е..за такива като него старите хора казват-'' Силен вятър,мътна вода и шантав човек нищо не ги спира''.
  • 151 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #143 от "гост":

    Ако имаше малко повече акъл щеше да знаеш, че няма шезлонг за 70 лева, а е шатра за 6 души. Шезлонг на конкретния плаж е 7 лева, а в Бургас е 1.20 лева. Прочети внимателно 1.20 лева. В Албена е безплатен шезлонга за гости на хотелите. В Елените също. Като Роял Касъл е хотел, който би стоял добре навсякъде по света. Щом имаш пари не моб=же да не си ходил там. Да не говорим, че за нивото си е супер евтин.

    Коментиран от #152, #154

  • 152 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #151 от "Истината":

    Добре,така да бъде,само че летовника не опира само до един шезлонг,а за да е такъв пустош ,причините са комплексни..и тук вината не е само на държавата.А на парите ми не ставай сайбия,а се научи, г-н хотелиер, така да ми ги вземаш,че да съм доволен и следващия път пак да дойда при теб.Но ...едва ли разбираш за какво иде реч.Нищо, ще научиш много неща за туризма и на първо място -как да не крадеш. А лично на мен най-малкия ми проблем е дали има или не чадър или шезлонг и по колко се харчат те.Желая ти жарко лято и много руснаци, скандинавци или англета да ти пълня чадърите.
  • 153 джоджен

    2 0 Отговор
    ПОЗДРАВ ОТ СТАВРОС,ГЪРЦИЯ.Шезлонг и чадър =1 фрапе=1.5 евро.Паркинг=0лв.УСПЕХ БЪЛГАРИЯ.Стек вода във Гърция от 1.5 л-4 бр.=0.95евро ,във България 1 бр.вода 1.5=11.50 лв.Никога няма да харча парите си във България,никога
  • 154 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #151 от "Истината":

    Дори и да си прав, тогава защо туристите избягаха? Колкото и да твърдиш, че родният ни туристически продукт е ОК, клиентите сами показват, дали е вярно това твърдение. Няма какво повече да го увъртате.
  • 155 САП

    3 0 Отговор
    Ти на българското черноморие почивка ли му викаш. Големи бетонни или стъкло-бетонни мастодонти, навалица, къпеш се на басейните на хотела, щото в морето те е гнус да влезеш, никаква зеленина. Вечер лудница и гюрултия от заведенията. Обслужването под всякаква критика. За цените не говоря изобщо.
    Ако е затова да ходя на почивка, то си го имам и в къщи.
    На почивка ходя заради природата и да избягам от лудницата. По българско черноморие отдавна не се предлага това.
    Бетонните сгради и басейните си ги имам без да се разкарвам двеста километра. Заведенията знам къде да отида та да ми е приятно.
    А качеството на конвейерната храна по олинклузивите е по-ниско от вакум кренвиршите на лидъл.
    За съжаление в България съм се убедил, колкото са повече звездите толкова по недоволен съм бил от обслужването. Това са заведения направени от мури за стригане на овце на конвейер.

    Коментиран от #156

  • 156 САП

    2 0 Отговор

    До коментар #155 от "САП":

    В ресторант на български хотел 4* също 4* са ме наричали простак зад гърба ми защото не съм оставил бакшиш. И това при положение, че при поръчката 15 мин. ми спрягаха глагола няма и накрая ми сервира студена храна при положение, че трябва да се поднася топла. В банята крановете на топлата вода не работеха и др. подобни. Мразя когато в заведение с много звезди отида в 20 часа вечерта и дават ми меню и за половината неща в него ми спрягат глагола "няма". Това в заведение 2 и 3 звезди почти не ми сие случвало.
  • 157 истината

    0 0 Отговор
    Абе не разбрахте ли , че тези хотели са перачница на пари.
    Защо са им клиенти? Това са само разходи....