Last news in Fakti

3 Юли, 2019 11:11 9 739 33

Гърция ни бие с евтини цени за плаж

  • цени-
  • плаж-
  • гърция-
  • българия

Сравнение на цените у нас и тези в южната ни съседка

Гърция ни бие с евтини цени за плаж - 1

70 лв. за удоволствието да лежите под чадър на плаж Каваци в Созопол – това показва касова бележка, изпратена от зрител на bTV. Заради подобни ценови разписи, а и не само, от няколко години се води дебат защо повечето българи избират почивка на плаж в Гърция пред родното Черноморие.

Със сигурност плажовете в южната ни съседка са много повече – 13 500 км., при 380 км. в България.

Така или иначе „Тази сутрин” направи „сравнение със сравнимото”, а именно колко струва сянката и шезлонга на най-популярните плажове в Гърция и колко в България.

На „Ниси Бийч” – свтовна топ дестинация, можете да ползвате два шезлонга и чадър за 9 евро, или 17,60 лв. На плаж „Перла” в Приморско – цената за подобно удоволствие е 30 лв.

На най-популярната за българите дестинация – Халкидики, цената е 5-7 евро, която може да бъде „опростена”, ако си поръчате напитка от бара.

По-скъпо е единствено на парти дестинацията „Парадайс бийч” – 39,10 лв. за два шезлонга и чадър, докато у нас, в Слънчев бряг, за подобна услуга ще трябва да си платите 30 лв.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    56 2 Отговор
    Носиш си чадър от вас и с 20 лева караш пет години по десет дена вместо да пълниш гушата на бандитите.
  • 2 Спиро

    73 1 Отговор
    Не че там е евтино, просто тук е нереално скъпо. Мутрите се оляха.

    Коментиран от #29

  • 3 Niki

    48 0 Отговор
    Купих хубав и голям чадър от Юск за 15 лева , давам свободно на мутрите.
  • 4 MObile

    58 2 Отговор
    Проблема в България е че нищо неразбиращи мутри си изпраха парите в туризма. В който и БГ курорт да отидете , все са бивши СИКаджии , ВИСаджии , около Варна ТИМаджии. Това са хора с по една - две мозъчни клетки , които искат скоростно забогатяване.

    Коментиран от #19

  • 5 125 000

    19 16 Отговор
    А пък Турция бие Гърция и България взети заедно!

    Коментиран от #14, #20

  • 6 Guest

    21 4 Отговор
    Стига с подвеждащите новини! В България официалните плажове са с чадърошезлонги от край до край и свободни ивици, или по тъчовете, или отзад на дюната, на ма.на си Райна от водата. В Гърция чадърошезлонгите са пред плажните кръчмета. Според големината на плажовете едва ли заемат повече от 10 - 15 %, а по-дълги ивици са незначителна част! Това удобно се премълчава, подобно на плащането на винетка "за навсякъде", подобно на данъка десятък (а се пропуска последващия го данък дивидент) и т.н. Стражарска българска прос.от.я!!!
  • 7 гостенин

    8 13 Отговор
    Самите гърци пък почиват в Турция.
  • 8 малчу от факултету

    17 2 Отговор
    Бат Бойко е велик , той ша упрай рабтата.
  • 9 Пешо от панелката

    31 3 Отговор
    Ние пък ги бием по простотия на хотелиерите, концесионерите и обслужващия персонал. Фекалиите във водата са бонус.
  • 10 букова глава

    31 2 Отговор
    Аз съм от северозапада и ми дреме на к..а дали мутрите на слънчака ще спечелят от сезона или не. 7 дневна почивка на Санторини е по евтина от 7 дни на слънчака, разлика има и то фрапираща! Познайте от първия път къде ще летувам?

    Коментиран от #27

  • 11 Черно море, много е добре...

    4 1 Отговор
    Пак ли, Венци?Ашколсун..
  • 12 БАБА

    20 1 Отговор
    АНГЕЛКОВАААА вдигни си задните части,развалете тези концесии сключени с дебеловратковци за плажните ивици.Всички Български туристи заминаха за Турция,Гърция и др.10 пъти по-евтини дестинаций от нашето родно черноморие.То бива да сте тъпи ама чак толкова.
  • 13 Amix

    38 3 Отговор
    Бях на море във Злани пясъци...
    За 3 дена сме похарчили 1000лв.със жената за хотел ядене пиене чадъри шезлонзи и т.н.
    Не сме харчили охолно.
    Сега имаме оферта за турция 500 евро 6 дена олинклузив със закуска обяд и вечеря.
    + всичко безплатно на плажа и на басеина
    + включен самолетен билет.
    Само, ще кажа, че тази година за последно бяхме на българското черноморие
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Bingo

    8 23 Отговор
    Дайте да забраним платените чадъри и да мирясате с вашите глупости. Няма как да ти излезе по-евтино почивка в гръцко село отколкото в българско. Естествено като си напълниш багажника с домати, краставици и пържоли от бг. магазин може и да се получи нещо. Никой не говори за нормална почивка в която си наемаш стая в хотел или квартира, но ядеш в околните заведения, а не да си готвиш щото не ти стигат парите. 97% от летуващите в Гърция не се хранят в гръцки заведения. Защо ли? Плажовете наистина не можем да ги сравняваме поради обективни и природни причини.

    Коментиран от #22

  • 16 Гледач

    13 17 Отговор
    Гърция има места който шезлонга е 60 евро .Но там българи там не ходят.Нашите селяци ходят по селата в Гърция а там е евтино

    Коментиран от #25

  • 17 коко Варна

    20 2 Отговор
    Затова си взехме кемпер и ходим кадето си искаме .В Турция е най изгодно и с по евтина нафта и по хубава храна и по хубаво отношение.Тук искат да забогатяват за един сезон,не пазя бележката от миналата седмица,като платих за 6 филийки хляб по 1,20 е бяха припечени.Това се случи на заведение на Тузлата.Как да дойдат туристи,да не ядат доматите с коловите .Вода по 11,00лева супа за по 7-8лв и там пърленки за по незнам ---идиоти
  • 18 Сокола

    21 0 Отговор
    Мисля че проблеба в цените за шезлонгите и нощувките на Б.Г Черноморието е от самите нас! Щом има хора които ги дават 40лв чадър и шезлонг догодина ще станат 60лв?Ако за цяло лято никои не отиде на .Б.Г Черноморието ще станат 3лв.На ли знаете не луд които яде баницата.хаха
  • 19 гост

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "MObile":

    Не сравнявай ТИМ с останалите безмозъчни,другите изчезнаха а ТИМ вземат рекет от всички и то пердварително и много такси минават през тяхната ЦКБ и колко още, имат си и частна армия!!!Вчера се поразходих из Варна мизерия и боклуци навсякъде,навярно кметът не е слизал към гаровият площад -Чернобил-!!!Гезмето празно, през миналите години беше фрашкано с чужденци!!Всичко това се дължи на октопода ТИМ!!!

    Коментиран от #24

  • 20 Колко си прост и заблуден

    6 16 Отговор

    До коментар #5 от "125 000":

    Какво бие Турция бе бастун, само ако си прасе неземно каквото явно си , само тогава си струва при резаните щото храната е в изобилие, иначе плажовете са им кална пумия и каманяци, аз на море ходя заради плажа които в Гърция е неземен а храна си взимам от заведенията и ми дреме че ми е излезнало 100 лева повече , само сметкаджии като тебе ходят при резаните да те опъват по цял ден кавал:-)
  • 21 Педант

    4 0 Отговор
    "евтини цени"

    Ей, не го научиха някои хора този български език и това е! Определенията "евтин" и "скъп" се отнасят до стоката или услугата, затова може да се каже "евтино плажуване", "евтино ползване на плаж" или просто "евтин плаж". Колкото до цената, тя може да бъде "ниска" или "висока", тоест "евтина стока" ще рече "стока с ниска цена". "Евтина цена" е равно на "цена с ниска цена" - явна нелепост от типа "дървено дърво".
  • 22 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Bingo":

    Сега съм в Гърция на хотел 4* , със закуска и вечеря за 4 членно семейство за седем дни сме платили 1000лв. Чадър с два шезлонга и два сока е 6 евро. Сравнявайте ги цените с БГ.
  • 23 Е и?

    5 4 Отговор
    Сега съм в България в хотел. В гора с 4 звезди,на ол инклузив. И плаж с дюни,на 54 лева на човек с Обяд и пиене ...
  • 24 Десния

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Явно не си слизал, защото във Варна от един месец насам няма къде игла да хвърлиш, а чужда реч се чува отвсякъде.
  • 25 Гледач

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Гледач":

    Минусите който ми ДАВАТЕ са защото сте селяци и ХОДИТЕ по селата в Гърция
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Истината

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "букова глава":

    Санторини си виждал през крив макарон щом пишеш такива небивалици. Провери в интернет цените на хотелите и ресторантите и ще ти падне шапката от цифри. Но е факт, че е хубаво.
  • 28 Бай Благой

    4 1 Отговор
    Гърция поне от 10 години ни бие с обслужване и евтини шезлонги.
    Да не говорим за чистите плажове и най-вече ЧИСТОТО море!
    Там политиката е съвсем различна от нашата, но няма да навлизам в подробности.
  • 29 АLFA Q 4

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    ТОЧНО ТАКА
    НЕ ЧЕ ТАМ Е ЕФТИН,, НО ТУК Е КРАЖБА И ПОДИГРАВКА
    АБСОЛЮТНА ПОДИГРАВКА С ХОРАТА
    НАПРАВО Е ОБИДНО ТОВА ОТНОШЕНИЕ
    ЗАТОВА ДРУГАТА ГОДИНА И ТОЛКО НЯМА ДА ОТИДАТ НА НАШТО МОРЕ.
    А Е ПО ГОТИНО ОТ ГЪРЦИЯ
  • 30 ЯСУ СУ ЛЕО ТИ

    3 0 Отговор
    Добре, бе смотаняци, Гърция има 13 000 км. плажна ивица, чиста и сезон почти 6 месецат. е. от Май до Октомври.Ние имамме 330 км. осрани и нацвъкани с високи концесии плажове.Конкурентни ли сме? А дано, ама надали.Турците те хранят като свиня и тук издишаме с вчерашните манджи. Единствено има алкохолен и секс туризъм, ама не знам някой да е процъфтял от това.
  • 31 джоджен

    2 0 Отговор
    ПОЗДРАВ ОТ СТАВРОС,ГЪРЦИЯ.Шезлонг и чадър =1 фрапе=1.5 евро.Паркинг=0лв.УСПЕХ БЪЛГАРИЯ.Стек вода във Гърция от 1.5 л-4 бр.=0.95евро ,във България 1 бр.вода 1.5=11.50 лв.Никога няма да харча парите си във България,никога
  • 32 Стратег

    1 0 Отговор
    Гадния партиен башибоздук да остане като риба на сухо на мутренското черноморие. Висаджии, сикаджии тимаджии и всякаква бизнесноменклатура да се постави под карантина и да седи далече от живите хора.
  • 33 Долу Герб

    1 0 Отговор
    Всички хотели по Българското черноморие е на мутрите от Герб и близки роднини , просто не ходете в хотелите и курортите им!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове