Last news in Fakti

3 Юли, 2019 12:39 8 493 46

След вода за 11 лв., 10 лв. за пърленка в „Албена“

  • албена-
  • плаж

Абсурди на родното ни Черноморие

След вода за 11 лв., 10 лв. за пърленка в „Албена“ - 1

Снимки на касови бележки с абсурдно високи цени в черноморския курорт "Албена" бяха разпространени в социалните мрежи и предизвикаха масово възмущение от това, което се случва по морето на фона на значително по-малкия брой туристи тази година.

„С моя екип знаем какво сме поръчали и си правим много бързо сметка кой какво е ял и пил. И ми направи впечатление, че е доста висока сметката. И се загледах в цената на водата. В касовата бележка пишеше 11 лева. Направи ми впечатление, че и пърленката струваше 9,50 лева”, обясни пред „Нова телевизия“ Васко Чергов, един от хората, публикували снимки в социалната мрежа.

Чергов допълни, че преди да си поръчат, той и неговата компания са разгледали менюто и си поръчали храна, която не е във висок ценови диапазон.

Според собственика на заведението цените на минералната вода и пицата са толкова високи поради факта, че в началото на сезона групи туристи си поръчват по един брой от тях и му заемат цялата маса. Към този момент цените изглеждат по друг начин.

Маргита Тодорова – директор на „Маркетинг и реклама” към КК „Албена” се извини на клиента за грешката, която е допуснал техния партньор.

„Доброто съотношение „качество-цена” е водещо в днешно време. И това е доказателство за избора на нашите гости. Повече от 40% от тях са ни постоянни”, обясни тя.

По думите ѝ наемите в курорта не са се покачили драстично.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕРПИЧА

    53 3 Отговор
    ДАЙ БОЖЕ ДЪЖД ВСЕКИ ДЕН И ВЯТЪРПО СИЛЕН
  • 2 Коментар📝

    53 5 Отговор
    ОСТАВКАТА НА АНГЕЛКОВА ТРЯБВА ДА Е НЕЗАБАВНА.

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 3 Социумът

    71 5 Отговор
    Какъв способ за селекция на клиенти,това голям мозАк само може да го роди.А турчина ми вика,да си оставиш прахта от обувките в моя магазин ми сига.Открийте разликите

    Коментиран от #45

  • 4 Начко

    44 1 Отговор
    За това отчитат лош сезон по нашето Черноморие !
  • 5 Синдикат на Ало Измамниците

    29 39 Отговор
    Добре бе майни! Сядаш в заведението носи ти се меню, виждаш цените и поръчваш, а после ревеш като ощипана мома!? Като видяхте цените що не се врътнахте и кой от къде е!!??
  • 6 456

    42 0 Отговор
    за да се влезе в ,,курорта,,10-20 кинта

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 JEEP

    18 54 Отговор
    Айдееее пак бележка от Албена. Като ви е скъпо там - отивайте в Ахтопол. Що не пуснете такава бележка от Дубай примерно. Че е скъпо, добре скъпо е, ама никой не ви кара на сила нали? Вода има и в магазина отсреща, сандвича в джоба и си готов. Дааа ама Ганя иска в ресторанта да седне, да плати колкото е цената на водата в Аванти или Метро, ама да му я донесе келнер, да му я налее в чашата, щото всички са му длъжни.

    Коментиран от #11, #24

  • 9 Реалист

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар📝":

    Абе стига с тея бесепедерастки лозунги бе - как ще излекуваш такъв проблем с оставка. Албена от 89 год е приватизирана от тогавашното комунистическо ръководство и до сега. Там катилите играят заедно с директора и си УЕДНАКВЯВАТ ЦЕНИТЕ. НЕ МОЖЕШ ДА ИГРАЕШ СОЛО. Директорите вземат на ръка кой ще е на обекта още преди сезона. Аман от наивници!
  • 10 без значение

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар📝":

    Всички министри,а дори и Винету са кукли на конци.Нещата се ръководят от кадри на дс
  • 11 Социумът

    43 1 Отговор

    До коментар #8 от "JEEP":

    Е кой да предположи,че ще го обръснат за водата и пърленката.Евтини номера от селската кръчма.То така назахарчето за кафето могат да сложат 10лв и после да ти го покажат,че е в менюто.Бе целата работа ви е такава.Отивам до тоалетната,бармана ми прибира бирата за 2мин докато се върна.Викам къде ми е бирата?Ааа не си ми казал,че отиваш до тоалетната ми вика...лол те това е бг стандарт.Обаждайте се на бармана преди тоалетна...

    Коментиран от #14, #18

  • 12 Социумът

    38 1 Отговор
    И му викам ми сега ми дай нова бира за твоя сметка,защото беше пълна.Извика охраната и ми казаха учтиво да напусна...е това е бар Елвис-Созопол
  • 13 и аз бях там.....

    9 11 Отговор
    Има и скъпо но има и евтино.Два месеца работих на Слънчев бряг миналата година и има доста места на които можеш да хапнеш прилично на приемлива цена.

    Коментиран от #19

  • 14 JEEP

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "Социумът":

    Аз съм съгласен с теб и не отричам случващото се. Самия аз дълго време ходих на нашето море, но ми писна. Тук ако въобще отида - ще е само в затворен комплекс. Не че и там не гледат да измуфтят. Евтина храна, палмово масло и измислен алкохол. Работата е там, че не разбирам защо хората ходят там, където знаят, че е скъпо и после ревът, че са ги одрали. Това някаква форма на мазохизъм ли е или просто е престижно да теглиш кредит за почивка и да се тагнеш от някоя "по-престижна" дестинация с новия айфон дето още изплащаш?
    От опит ти казвам в Анталия е скъпо. Обаче знаеш защо плащаш и какво получаваш като качество. Всяка стотинка си заслужава и обслужването е на топ ниво. Бях там преди 2 седмици и съм мого доволен.
  • 15 Миризлив пор

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "456":

    Тази година Албена е на зони, ако колата е до Автогарата е 5 лева навътре до морето стига 20 за 24 часа. Удобното е, че има безплатни електрически "шатъли" за да не се вдига шум. Все пак това е място за почивка а не нашенските селяни с тунингованите 20 годишни дръгели да се правят на джигити посреднощ. Другите цени не ги оправдавам но това решение е много по-читаво.
  • 16 Дидо

    8 1 Отговор
    Не ходя на море, но миналата година бях на гости в Бяла .
    Чудесен курорт, хубава храна на нормални цени. Тази година исках да пратя семейството, но временно сме без кола, а се оказа, че дотам няма автобус!!!
  • 17 Той

    13 3 Отговор
    На Малдивите е по евтино
  • 18 Кьорав карти не играе

    6 8 Отговор

    До коментар #11 от "Социумът":

    И 10 лева да е захарчето, щом е в менюто си предупреден. Виж платения паркинг до хотел Чайка в св Константин и Елена няма табелка че е платен, ама досега не са ги глобили...

    Коментиран от #20, #22

  • 19 СссереМ

    3 19 Отговор

    До коментар #13 от "и аз бях там.....":

    Всяко лято сме в слънчев бряг, приемливи са цените и все пак е курорт,има и доста забавления за децата,а 27-те лева на ден за чадър и шезлонг съм ги прежалил още преди да стигна,няколко години ходихме и в Гърция, ама там е пълна скука-почти няма забавления, а и с малки деца е рисковано ако някое прихване нещо,а тук паля на момента колата и след три четири часа съм в софия.

    Коментиран от #42

  • 20 Социумът

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Кьорав карти не играе":

    Това не са карти и не играеш на село белот.Селските хитринки с късите карчка...това е точно селския мнталитет.
  • 21 Гост

    18 3 Отговор
    Затова ще ходят хората по Гърция и Турция,а тука само на алкохолен туризъм ще идват най големите боклуци
  • 22 Социумът

    3 9 Отговор

    До коментар #18 от "Кьорав карти не играе":

    Ти като ходиш не ресторант,ако си ходил някога извън село.Колко пъти си гледал в менюто цената на водата?Е такива като теб Сталин ги е оправял мн бързо
  • 23 Libre comme air

    14 3 Отговор
    Йебем ви пичката матерна мутри черноморски Боли ме курец за вас .
    Да пушите щурец..
  • 24 El Torro

    18 4 Отговор

    До коментар #8 от "JEEP":

    Стига дрънка глупости, в цял свят като влезеш в ресторант, водата, хляба и в някои случаи кафе, чай и разядки са безплатни. Стига с Ганя това, Ганя онова, смешен си. Да вярно е, че нашите хотелиери и ресторантьори не си разбират от работата.

    Коментиран от #31

  • 25 Клоп

    7 8 Отговор
    Стига с тая критика за нашето море, стига с примерите колко е по хубаво в Турция и Гърция. И по нашето черноморие си е хубаво. Има и не дотам изрядни търговци и концесионери, нокато цяло си е хубаво.
    Живея във Франция, ходилил съм на доста места. В Турция е хубаво и в Гърция, но е доста по скъпо, неговоря за прословутите чадъри и шазлонги.,за бяла Европа да не говоря, в Майорка чадър с 2 шезлонга е 24 евро,по заведенията също е скъпо, неможеш да седниш да изпиеш бира в нормален ресторант ако нв поръчаш обяд,
  • 26 ПодобниНовини

    6 13 Отговор
    Подобни новини целят само да изгонят хората от нашето черноморие ... всички знаем, че има менюта и всеки преди да плати вижда кое колко струва ... с такива бележки: значи сме си поръчали нещо без да знаем цената му. Така че винаги ще има такива места, но не трябва да се генерализира българското черномори и да се гонят хора от там с такива плоски "новини" !
  • 27 Собственик

    2 15 Отговор
    Драги ходете на Синеморец - Ахтопол, като не може да си го позволите не ходете там, какъв е тоя рев !! Като не Ви изнася ходете на плажа с хладилна чанта със салам и хляб от магазина!!!
    Тъпанарска работа се едно някой го карал на сила !!
  • 28 Гост

    9 1 Отговор
    Всеки акъл дава в БГ, да си чеше езика, ама като е за него лично, тогава боли. Наистина е неоправдано скъпо в Албена, затова и там не ходим вече. Само че , в този случай, на тази касова бележка под минералната вода, ясно се вижда , че пише Пломари, та да не е това цената на Узото...
  • 29 Чужд

    10 1 Отговор
    А какво ще кажете за 20 лв. паркинг на ден пред хотела, за който си платил тад 100 лв. на ден? А това им е практика от миналата година, уж за екология на курорта ,ненаситни лакомии,
  • 30 Бил Гейтс

    17 4 Отговор
    *Обективен Коментар* В Гърция ходя за втора година и съм доста по-доволен откъм цена качество, обслужване. Двама души не можем да станем от масата от храна - 30 евро. И не ми ги обръщайте тия пари, щото там хората вземат в евро заплата и аз вземам в евро. Та кажете ми 2ма души в ресторант, а не долна кръчма къде да се нахраня за 30 лв по нашето моренце? П.С. В слънчев бряг и кучето си няма да заведа (за оня по-горе дето си води децата).
  • 31 JEEP

    9 14 Отговор

    До коментар #24 от "El Torro":

    Смешкооооо. Безплатен обяд няма. Тъй бленуваните безплатни хляб и вода са сметнати в цената на останалите неща, които се очаква да консумираш. Я дай бележка от такъв ресторант, да видим дали цената на пържолата в нея е колкото струва сурова в Метро. Защо реши, че някой е длъжен да поддържа заведение, да плаща на персонал и на края да те чака с червения килим, за да те почерпи с хляб и масло, а ти за благодарност да се разпишеш в тоалетната, естествено безплатно щото си клиент. Защо си мисля, че за теб целия свят е някое гръцко село, дето го няма на картата, като онова на колегата ти от вчера - как беше....аааа да - "михуевакис". Там дават ли беzплатна вода и хляб? Не e за мене, за един приятел питам.

    Коментиран от #32

  • 32 E Torro

    12 2 Отговор

    До коментар #31 от "JEEP":

    Да, знам, че няма безплатен обяд Джипка, но е гъдел за клиента или пъ някаква традиция. Докато тук няма традиции, няма хляб, няма вода, никой не те посреща с усмивка а с кисела физиономия и голлямата брадва с цените и помията в кухнята. Не е само от Гърция смешко, в повече от 20 държави в Европа съм посещавал ресторанти и мога да ти кажа, че обслужването и кухнята на всякъде е било на ниво, без значение от цената на пържолата. Предолагам си гледал "Кошмари в кухнята" .... това зависи от капацитета на човека който управлява заведението и неговият персонал.
  • 33 El Torro

    12 3 Отговор
    Инфо за Джипката, в съседна Румъния, в каквото и заведение да седнеш / скъпо или евтино/ без значение, хляба винаги е сервиран на масата и не влиза в сметката / официално/, естествено, че са си направили сметка управителите и с го калкулирали. В Испания и Италия както и в Холандия, Белгия Германия Швейцария Франция Англия Турция и тн. винаги сервират разядки които не влизат в сметката дори и в по евтини ресторанти. Та въпроса е ти дали си излизал по далеч от нашето черноморие или си посещавал заведение за хранене извън страната. Ако си и питаш такива въпроси и пишеш тези редове значи може да го правиш с цел провокация. Ако ли пъ не си, препоръчвам ти, излез и поогледай около себе си.

    Коментиран от #35, #37, #46

  • 34 бай Даньо

    2 8 Отговор
    Поредната фейк нюз и пак от редовния лайноморски бетоноборец косматия катил Венци Михайлов. Човек ще ядеш бой накой ден и няма да е далеч защото се качихте на чело бетоноборските въшки... Никаква журналистика няма в такива булшити, това си е чиста проба злословене против цяла една наша индстрия която храни стотици хилади ... какво в Гърция не надписват сметки или в Турция хигиената е по-добра!? Тук дори не става въпрос за надписване има меню поръчваш или ставаш и заминаваш... Венци , искаш ли сметки от заведние в Бахама или Хавай да видиш килко са смешни българските цени, дори с "надписването" !?
  • 35 Jeep

    1 7 Отговор

    До коментар #33 от "El Torro":

    Виж сега, нямам за цел да се заяждам. Ти даже до голяма степен потвърждаваш думите ми. И да прав си тук не знаят как се прави бизнес. Това от една страна се дължи на тежката наследствена обремененост, наречена Балкантурист, а друга не малка част на манталитета(и на туриста и на хотелиера). Тук идват страшни боклуци с големи претенции. Думата бакшиш е мръсна. Защо аз нямам проблеми в заведенията, които редовно посещавам? Може би защото знам, че сервитьорът не е слуга и не се държа с него като такъв. Ей сега ги гледах в Анталия- стандартен бакшиш за пиколото 1евро. Дадох му 5. Голф количката, закара ни до стаята, че там комплекса е хотел и много отделни къщи с по 5-6 апартамента, багажа нареден в стаята.Каквото съм казал и поискал допълнително за стаята веднага се осигури. До нас ени румънци 5 пъти ходиха до бариерата и пренасяха сакове. Същото е и на Дюни. Пяна им избива на устата и пот се лее, ама 5лв за бакшиш никога.

    Коментиран от #38

  • 36 Jeep

    2 5 Отговор
    В общи линии няма угодия. Ако цената е ниска - що няма екстри, ако е висока пак проблем. Аз за гъдела с безплатия хляб те разбирам...така е.... ама като чета повечето коментари тук, тоя къшей се явява някаква срашна ценност, накакво чудо на чудесата. Що се отнася до кошмарите в кухнята....там историята е малко маркетингова, но като цяло да - отразява родната действителност.
  • 37 333

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "El Torro":

    Няма абсолютно никакво значение какво ти сервират на масата подарък. Сметката накрая е по-висока навсякъде, освен в Сърбия и Македония, там е по-евтино, отколкото тук. Цената не винаги има общо с качеството, да не кажа, че често няма.

    Коментиран от #39

  • 38 El Torro

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Jeep":

    Дали се заяждаш или не си е твоя работа, аз просто ти давам информация съвсем добронамерено. Радвам се, че има съвпадения по темата.
  • 39 El Torro

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "333":

    Сервирането на хляб с масло и хлебни производни както и малки разядки плюс вода имат по дълбок смисъл от това което ти разбираш на пръв поглед, от дълбока древност та до днес се е запазило. На други места е чай и т.н. Та значение има стига да го осмислиш.
  • 40 Wolfenshtine

    3 0 Отговор
    Alo NAP na rabota
  • 41 Кольо

    1 1 Отговор
    На бариерите още трябва да изискват документ за доходи и направо да си оставяш банковата карта и кода за ползване. Карта " Албена " и достъп до едни 10 хил. примерно за престой 5 дни . Ако ти трябва празна пластика за да заредиш за другата година ,може да си я вземеш на излизане. Морето да не е за всички ,особено пък в " частни курорти". Той -директора това от дедите си го има още . Сял си го е ,поливал ..... Въобще колко и на каква ли не тема Държави в Държавата има?
  • 42 Евала

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "СссереМ":

    Нямало забавления в Гърция..... Този уби с тъпота. Такива са повечето на слънчака. Че и страхлив. Ако станело нещо с детето.... Ти се моли на слънчака да не му стане нещо, че като знам бързата помощ колко е ефективна. Иначе здравната ти застраховка е 15 лв. За 3ма за 10дена.
  • 43 кучето

    0 0 Отговор
    Тая скапана птицечовка веднага вън и да и се търсят нанесените щети на българската икономика от некомпетентното и министерстване в туризма!
  • 44 джоджен

    1 0 Отговор
    ЯСУ,ЯСУ БУЛГАРИЯ,ясу ясу ама друг път.ПОЗДРАВ ОТ СТАВРОС,ГЪРЦИЯ.Шезлонг и чадър =1 фрапе=1.5 евро.Паркинг=0лв.УСПЕХ БЪЛГАРИЯ.Стек вода във Гърция от 1.5 л-4 бр.=0.95евро ,във България 1 бр.вода 1.5=11.50 лв.Никога няма да харча парите си във България,никога
  • 45 James

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Социумът":

    Турчинът си работи там от 15 години вероятно ще работи поне още 15. И ако не купиш днес, знаеш магазина му и ще се върнеш някога. А нашите наемат заведения за по 3 месеца, затова и ги интересува само да си изкарат парите.
  • 46 Климент

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "El Torro":

    В Италия много често имаш такса покривка и сервирането на "безплатна вода /хляб" не съм забелязал да се практикува. Напротив слагат ти панерчето и след това ако си консумирал го има в сметката. Виж ако направиш по-голяма сметка може да те черпят лимончело накрая.
    В останалите страни ситуацията е подобна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове