Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 14:23 11 036 19

Фалира голям български туроператор

  • астрал холидейз-
  • thomas cook-
  • фалит-
  • туроператор

„Астрал Холидейз“ прекрати дейност след 24 години

Първата българска жертва на фалита на големия туроператор Thomas Cook вече е факт. След 24-годишна дейност фалира туристическият оператор „Астрал Холидейз Интернешънъл“. Той беше официален представител за България на английския туроператор. От компанията уверяват, че всички техни български туристи, които в момента са на почивка зад граница, са с напълно платени почивки и не би трябвало да имат никакви проблеми с полетите или хотелските резервации.

В писмо до партньорите от компанията съобщават, че „се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване на несъстоятелност от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството. Решението е взето след изключително много дискусии, усилия и опити да се осигури финансиране за дружеството“.

В писмото до партньорите се уточнява, че причините да се стигне дотук са „много и комплексни, но това, което ни остава е история, опит и поука с ежедневни малки и големи победи през тези години на успехи и трудности“.

Компанията няма да има възможност да осъществи бъдещи планирани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г. Клиенти с бъдещи пътувания, които за заплатени на 100% от „Астрал Холидейз Интернешънъл“ към партньори, ще бъдат лично уведомени от служители на компанията. Тези, които са купили само самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, тъй като всички билети са вече закупени и платени.

Клиентите, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но компанията не е заплатила към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    24 3 Отговор
    Започна се....
  • 2 Последния софиянец

    42 4 Отговор
    Бойко ще прати на туристите хеликоптер да ги прибере за изборите.
  • 3 Haters gona hate

    30 2 Отговор
    Малко ли пари изпраха ....
  • 4 778

    17 0 Отговор
    Беше ясно, че ще стане така.
  • 5 Един закъсал

    31 1 Отговор
    А аз защо не мога да обевя фалит и да ми свършат грижите ?

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Гост

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "Един закъсал":

    За такива като нас, грижите свършват на 2 м. под земята.
  • 7 мани мани мани

    18 4 Отговор
    целта на кук е да се оттърси именно от такива подобни и от превозвачи, та да си изнамери нови будали :) изобщо не са фалирали - това в англия и сащ е невъзможно! просто го обявяват, а после са инжектирани от банките - взаимопомощ и никога не фалират, така са и банките и такива големи фирми понеже са навързани кат' черва ... да сте виждали американска или английска фалирала банка? сега ще ми споменете за тая от сащ дето била фалирала :) не е фалирала!!! т'ва е за вас глупаците :)
    кук си купиха поредния хотел - справка: купиха мин. год. х-л арония в слънчака :) тая год. го обновиха и си бачкаше ... целта е да се привличат само млади хора... имат си по света сума закупени хотели и изобщо дейността им не е само тур операторска... акциите им зорлен ги снижават, та да им ги купуват :) скъпи акции никой не ще! мултимилиарди са т'ва ей! нямат изхарчване :) дреме им за ей таквиз бг тъпи фирмички, закачили се за акулата кук :)

    Коментиран от #9

  • 8 мани мани мани

    12 1 Отговор
    разликата м/у нашият чист, див, върл капитализъм, който си го правим със собствените пари и ония крадените от държавните хазни ('щото те са много из общините и главната хазна) и онзи в англия и сащ е, че ония там не фалират :) с пари, създадени от нищото не можеш фалира! там банките са издигнати на пиедестал! на това им се крепи държавата :) всички задлъжняват на банките :) банка не може да фалира, само го обявява и на другият ден почва пак работа :) кук мук е същата работа... трябвали им над 200млн. паунда, че на кой не му трябват :) на мен ми трябват 300, ама няма откъде да ги взема, а тия си ги вземат от хората чрез ниски акциики като ги продават сега, и от банките... не могат фалира! ама не мога и да го обясня правилно :) фалит в бг и фалит в англия, сащ не е еднакво!!! там не можеш да фалираш дори да искаш :) само тря' си жив и да бачкаш :) ща инжектират с пачки, споко! :) ти само тря си ходиш на работа във фирмата си и да си продължиш дейността, банките имат грижата за останалото! затова сащ са номер аднуо:)
  • 9 Дългото име

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "мани мани мани":

    Много си зле. Чул, недочул, разбрал, не разбрал. Точно този хотел не техен

    Коментиран от #14

  • 10 И аз така

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Един закъсал":

    И още 14 харесали коментара
  • 11 Ventura

    11 0 Отговор
    А къде е министърката с конската глава, да ни обяснява колко печаливш е БГ туризма?
    P.S. ало мъдоратора трийте , че май обидих ръководството ви.
  • 12 анонимен

    5 0 Отговор
    Добрече е туроператор а не някоя банка пак!
  • 13 Кире

    2 0 Отговор
    Бил съм клиент и съм останал доволен . Съжалявам че така се е случило
  • 14 мани мани мани

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Дългото име":

    точно този хотел "арония" стана техен! ти ходи ли на слънчака? сигурно не си ходил на морето ни от години, ама инак много знаеш :) та нали сума пъти минавах оттам и гледах как го обновяват и си стана английска собственост :) е, нямаха много туристи, но то тая година кой ли имаше :) хотелът отвори врати към края на юни и си бачкаше до края на септември! догодина пак ще си бачка и ще си докарат млади хора там! ей за такива глупци като теб е това обявяване, че са фалирали :) фалит е трудно в англия и сащ, казвам ви! няма кой да те остави! но то ако трябва да се обясни, се пише цяла книга, а не в комент форма :)

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Луд

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "мани мани мани":

    Брат,ако книгата я напишеш със същия стил на изразяване като в трите ти коментара ще станеш много прочут автора.Господарите ги няма вече,но все някой ще те забележи.Но книгата я издавай само в САЩ и Англия ,нали там не можеш да фалираш.
  • 16 Дидстото

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "мани мани мани":

    Ти сериозно ли?
    Все ми се струва, че и а масово изпростяване, ама чак толкова.....
  • 17 Горо

    3 0 Отговор
    Докато преялият с власт Борисов и грозницата Ангелкова са на власт ще фалира и българският туристически бизнес.
  • 18 Нормален

    4 0 Отговор
    Боли ме пениса за тях. Сега на доктор и заради тях да ходя. Само ще го преместя
  • 19 от село

    1 0 Отговор
    требва ли да ревнеме ?