Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 13:31 2 181 8

Емил Хърсев: Volkswagen не се е отказал от Турция

  • емил хърсев-
  • турция-
  • volkswagen

България трябва да има трезва преценка

Емил Хърсев: Volkswagen не се е отказал от Турция - 1

Volkswagen не се е отказал от Турция, но се е отложило взимането на решение. Това заяви финансистът Емил Хърсев пред БНТ по повод инвестицията на германския автомобилен гигант за това къде да инвестира бизнеса си.

Твърде сериозно се поставя въпросът - как ще се избира локацията за такова решение, каза Хърсев. За него най-странният елемент от цялата сага е с чуждестранните инвеститори, тъй като не е видял и не е чул ръководен фактор в България, който да каже - ако дадем 400 млн. евро как страната ни ще ги получи обратно.

Има много основания да се постави въпросът за корупцията във Volkswagen. Предложен е максимумът от нашата държава и този подарък от близо 300 млн. лв. не е много обоснован, каза той.

Хърсев мисли, че ние би трябвало малко по-трезво да оценяваме нещата си и възможностите си.

Той настоя да се разбере по какъв начин се харчат държавните пари, когато става въпрос за стимулиране на чуждестранни инвестиции.

Според Хърсев страните, които ползват безмитен режим с европейското икономическо пространство трябва да не спъват конкуренцията и да не субсидират над нормите.

Димитър Петров прави три извода от развитието по казуса автомобилният гигант коя страна ще избере - България или Турция. На този етап изгледите са песимистични.

Припомняме, че вчера германският автомобилен гигант Volkswagen отложи окончателното решение дали да построи автомобилен завод в Турция, заяви говорител на компанията. Това стана на фона на международните критики срещу военната операция на югоизточната ни съседка в Сирия и опасенията за потенциални последствия върху репутацията на компанията, припомня news.bg.

Също вчера президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев заяви, че сделката за Volkswagen години наред ще бъде пример за неспазване на правилата на Общия пазар.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в неделя, че е казала на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че офанзивата трябва да бъде прекратена, защото рискува да създаде хуманитарна криза.

Страните - членки на Европейския съюз се договориха вчера да ограничат износа на оръжие за Турция, докато президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи санкции на Анкара, макар че наказателните мерки са доста по-меки от това, за което настояваха американските конгресмени, а и от това, което самият Тръмп обещаваше.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    19 3 Отговор
    Абе човек..капиталиста има един стимул _..печалбата ..80 милионен пазар , голям дял на немски коли ..много млади и ненаситен пазар на коли

    Коментиран от #5

  • 2 Боко

    7 4 Отговор
    Хърсев , ти няма да ми казваш на кого и колко пари да дам. Да не са твои?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Също вчера президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев заяви
    - този човек не е президент, а представител на камарата на автоиндустрията у нас, докога ще го предтавяте като президент? Бивш е и то най-неудачният от всички, дори Желев бе по-добър от него. За новогодишното изявление на фона на Колорадските планини забравихте ли, само мънкаше и нищо не направи, никаква намеса, никакви промени, нищо.
  • 7 Тръмп

    2 4 Отговор
    Хърсев ако разбираше от Икономика,щеше да работи на висок пост във ФВ,а не да плямпа врели-некипели от колхоза!!!:):):)
  • 8 да попитам

    0 0 Отговор
    Г-н Хърсев,с цялото ми уважение към Вас,бихте ли ми казали къде сте учили,през кои години,с какво си заплатихте обучението и какво е работил баща Ви преди и след 44 година?