17 Юли, 2012 08:19 536 0

„Мудис“ понижи рейтинга на 13 италиански банки

  • мудис-
  • банка
„Мудис“ понижи рейтинга на 13 италиански банки - 1
Снимка: БГНЕС

Рейтинговата агенция „Мудис“ (Moody`s) понижи кредитния рейтинг на 13 италиански банки, сред които гигантите „Уникредит“ и „Интеса Санпаоло“.

Рейтингът на банките е понижен от А3 до Baa2. От Moody`s мотивират решението си с „отслабването на кредитния профил на италианското правителство“.

Миналата седмица Moody`s понижи рейтинга на италианското правителство с две степени - от А3 до Baa2, което според кредитната агенция няма как да не рефлектира и върху кредитния рейтинг на водещите банки в страната.

Наред с увеличаването на риска на държавните облигации и понижаването на суверенния рейтинг на Италия до Ваа2, е налице и увеличаване на риска италианското правителство да се окаже неспособно да осъществи финансова подкрепа на банките в страната в условията на финансов колапс, се казва в официалното изявление на Moody`s.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА