Last news in Fakti

6 Март, 2020 08:28 2 781 9

Лотарията на Божков поиска обявяване в несъстоятелност

  • васил божков-
  • хазарт

Над 20 000 дребни търговци от цялата страна са купили лотарийни билети на "Национална лотария" на стойност около 40-50 млн. лв.

Лотарията на Божков поиска обявяване в несъстоятелност - 1
Снимка: БГНЕС

Дружеството ”Ню геймс”, което организираше най-голямата частна лотария на Васил Божков - ”Национална лотария”, е поискало да бъде обявено в несъстоятелност, се вижда от документи, качени в Търговския регистър, съобщи ”Капитал”.

Молбата е до Софийския градски съд и е подадена на 28 февруари. Тогава от "Ню геймс" обявиха, че сметките им са запорирани от НАП.

От писмото до съда се разбира, че Комисията по хазарта е установила публични задължения на компанията в размер на 273 млн. лв. От "Ню геймс" са обжалвали този акт.

Дотук се стигна, след като Народното събрание премахна частните лотарии на 7 февруари с гласовете на управляващата коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Промените в Закона за хазарта бяха внесени от зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов в края на януари.

Така монополът върху лотарийните игри стана държавен и беше даден на Българския спортен тотализатор, а лицензите на частните оператори - "Национална лотария" и "Лотария България", бяха отнети. Мажоритарен дял в тях имаше Васил Божков, към когото има повдигнати 11 обвинения.

Над 20 000 дребни търговци от цялата страна са купили лотарийни билети на "Национална лотария" на стойност около 40-50 млн. лв. и сега търсят начин да не търпят щети от спирането на частните игри, стана ясно в четвъртък.

Търговците, обединени в Българската асоциация на търговците на тютюневи изделия (БАТТИ), писаха до премиера, че се опасяват от значителни загуби и поискаха компенсации от държавата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    6 3 Отговор
    Плащайте гадуви не са прейти....още двайсет години имате да да давате пари на ората...те за туй ли търкаха като ненормални?
  • 2 Професор по Стоманобетон

    12 2 Отговор
    Ето лицето българската демокрация.Примат с излъчване на кирпич.Тия вичиъе са рода на Газдов.Щяха да са на служба в лагерите Белене и Скравена,да мъчат и убиват хора.Партията харесва тези си деца.Маджовци,божкоффци,маргиноффци..тая паплач"олимпийски надежди.тиквата олигофрен не го споменавам,той е много ниско в йерархията,той тряжваше да бъде козар и оффчар,и да набива мазззз..
    Гнусотия.
  • 3 Синджира идва кузата я нема

    17 0 Отговор
    За пореден път, А къде са парите???? НЯМА ГИ! Не мога да Разбера как едно СУПЕР печелившо дружество (до вчера) Фалира???!!!!!!!!!
  • 4 Боко черЕпи

    7 0 Отговор
    Студена вода за всички, само в Перник няма вода Студена !
  • 5 Гешо Иванов

    12 1 Отговор
    Дадох служебен паспорт на Черепа, оставих го да избяга и да си изтегли парите от сметките а сега се правя на много активен, екстрадирам, запорирам и кудкудякам с накривен каскет, ха хаха
  • 6 Спечелият от лотарията

    2 0 Отговор
    Кой ще ми изплати печалбичката ?
  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    ПЕРФЕКТНО ИЗРАБОТЕНАТА ПИРАМИДА !!! ПРОДАВАШ ВЪЗДУХ !!! ТОВА САМО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ !!! ТУК СМЕ САМО ОТРЕПКИТЕ НА СВЕТА ВЯРВАЩИ В ДОБРОТО !!!
  • 8 Тод Колеф

    0 1 Отговор
    ЧОВЕКА ЗЕ ПАРИТЕ И КАЗА ЧАКАЙ МАЛКО.
    АЙ СЯ ТИЯ ПУРИ ДА НЕ СА БЕЗ ПАРИ И ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА АПАРТАМЕНТА В ДУБАЙ? МИ СЯ ТРЕБЕ ИЗБОРИ ДА СА КУПУВАТ.
  • 9 Тиквопитек

    0 0 Отговор
    Тиквата да плати загубите на дребните търговци от нереализираните лотарийни билети !А моето мнение е ,че хазарта под каквито и да е форми трябва да бъде забранен изобщо защото е измама !