Last news in Fakti

8 Август, 2012 11:16 1 888 4

Нов наемател на плажа в Черноморец

  • черноморец-
  • плаж-
  • бургас бийч

Новият наемател на плажа в Черноморец-фирма „Бургас бийч” влезе официално във владение, след като в понеделник бе подписан договорът с Областна управа за стопанисване на морската ивица с площ 15 000 кв.м . Компанията ще стопанисва морския плаж за срок от 5 години.

Управителят на фирмата Атанас Атанасов обеща,  плажът да бъде приведен в образцов вид само за 48 часа. Точно за две денонощия  концесионерът ще постави задължителните спасителни вишки, на които ще бъдат назначени и спасители. За този рекордно кратък срок ивицата ще бъде изцяло оборудвана с чадъри, шезлонги, ще има свободна зона, възможност за посещение от инвалиди, медицински пункт и пълен набор от необходимата медицинска апаратура за оказване на първа помощ. Ще бъдат поставени още тоалетни, съблекални.

От фирмата, която стопанисва и северната ивица в Бургас обявиха, че ще направят сериозни инвестиции на плажа в Черноморец за да привлекат повече чужди и наши туристи. Предвиждат се и няколко мащабни проекта за следващия летен сезон, заяви Атанасов.  За реализирането на единия от мега проектите започва да се работи още през октомври тази година. След реализирането им дружеството смята да участва за престижното европейско отличие “Син флаг”, което се дава за плажове със защитени показатели за чист пясък, вода и въздух и защитена природна среда.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    1 0 Отговор
    Браво на човека! Дано наистина е коректен концесионер и изпълява съвестно задълженията си към плажуващите и институциите.
  • 2 carrera

    1 0 Отговор
    Чудесно!Дано само не направят голяма част с чадъри(които остават празни),а в свободната зона краката на съседа ти са върху главата ти и всички си ставаме някак близки :-))
  • 3 24х9

    1 0 Отговор
    Преди 15 дена бях на Черноморец - тогава местните казаха че има нов концесионер.
    Не знам зали е същия но за първи път видях водораслите които изкарва морето да ги чистят и заравят в пясъка.
    Боклука всяка вечер се събираше - Две момчета с една мрежа вървяха и събираха и фасовете.
  • 4 като гост

    1 0 Отговор
    Наистина за сега се справя добре. За първи път видях един юнак с противогаз и машина на гърба да дезинфекцира или дезинсекцира плажната ивица. Малко по-трудно ще му е да се справи с чистотата на водата, защото мръсния канал е непосредствено зад кея, но дано успее! Пожелавам му успех!