Last news in Fakti

19 Юни, 2020 15:55 1 904 2

Lufthansa може да продаде или да остави Brussels Airlines да фалира

  • lufthansa-
  • авиокомпания-
  • авиолиния-
  • brussels airlines

Разговорите за спасяване на белгийската авиокомпания се бавят от седмици

Lufthansa може да позволи на белгийската си дъщерна авиолиния Brussels Airlines да фалира или да я продаде, съобщи в петък вестник La Libre. Това предаде Reuters. 

Brussels Airlines, където работят 4 200 души, заяви миналия месец, че ще съкрати авиофлота си с 30% и работната си сила с една четвърт, за да осигури оцеляването си по време и след коронавирусната криза.

Разговорите за спасяване на белгийската авиокомпания се бавят от седмици, но директорите на Lufthansa, която на свой ред бе спасена от германското правителство, и Brussels Airlines ще се срещнат в понеделник, за да обсъдят план за бъдещето на авиопревозвача.

Говорител на Lufthansa отказа да коментира казуса пред Reuters.

Миналия месец белгийското правителство заяви, че е готово да постигне споразумение за подкрепа в размер на 300 милиона евро с Lufthansa, за да спаси Brussels Airlines.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тито

    8 2 Отговор
    Започнаха фалитите тепърва ще става много интересно.
  • 2 Гошо

    4 1 Отговор
    Минaлия мeceц бeлгийcкoтo прaвитeлcтвo зaяви, чe e гoтoвo дa пocтигнe cпoрaзумeниe зa пoдкрeпa в рaзмeр нa 300 милиoнa eврo c Lufthаnsа, зa дa cпacи Brussеls Аirlinеs.
    Е как така това на соц прилича Държавата не лош стопани не беше ли така