Last news in Fakti

2 Ноември, 2012 13:45 4 148 0

Първите трийсет „вдъхновители”

Първите трийсет „вдъхновители” - 1
Снимки: М. Богданова ©

Стремежът към професионална реализация безспорно е сред основните цели на всеки човек. Успехът и развивието зависят от нас самите, но често импулсът идва от хора, които са постигнали много в областта, в която са решили да се развиват. Тях няма да ги видите в любимите си телевизионни предавания или във вестника, който четете с утрешното си кафе. В действителност около нас има много хора, които по един или друг начин ни вдъхновяват. Само трябва да ги покажем. Именно това беше и основната цел на проекта „Човекът, който ме вдъхновява”. В продължение на два месеца и половина всеки можеше да предлага човек, който го е вдъхновил. Всяка седмица бяха излъчвани по трима финалисти. Така на официалната церемония по обявяването на победителите и връчването на наградите, която се състоя в Деня на будителите – 1 ноември грамоти получиха 30 професионалисти в своята област.

По време на конкурса се очертаха и няколко интересни тенденции. Близо 70% от номиниращите са били жени, а 30% - мъже. Четири-пет жени са номинирали своите мъже като най-вдъхновяващи личности, докато обратното не се наблюдава. До финала на конкурса стигнаха 17 мъже и 13 жени. Най-много номинации има в секция „експерти” – маркетинг, комуникации, HR, социология, психология, архитектура. Като най-голяма е подкрепата за хора с каузи и представители на изкуството.

Ето и част от победителите:


Светлин Наков - основател на академия "Телерик"

Мария Славова - член на УС на Младежки център за развитие "Взаимопомощ"

Тома Белев лесовъд

Александър Симов - журналист

шеф Пеньо Иванов - кулинарен експерт

Павлин Петров - творец

Даниел Иванов - диригент

Борис Колев - създател на JT International

Гергана Маркова - главен водещ на обучението в Марков Колеж – Първата организация за цялостно личностно развитие

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА