Last news in Fakti

29 Януари, 2021 18:43 4 247 6

Най-добрите германски фирми в България

  • германия-
  • българия-
  • кономика-
  • награди

Необходимо е да се съсредоточим върху шансовете, които ни носи кризата предизвикана от пандемията

Най-добрите германски фирми в България - 1
Снимка: ГБИТК

„ВОСС Аутомотив България“, “, „Индустриален и логистичен парк Бургас“, „САП Лабс България“ и „ЛАМ'ОН“ са тазгодишните носители на Наградата на германската икономика в България. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди за 17-та поредна година фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2020-та.

Тази година церемонията се проведе в хибриден формат. Наградата беше връчена в четири категории – „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Социален ангажимент“ и „Стартираща компания“. Общо 16 бяха номинираните компании, като членството в ГБИТК не беше условие за участие.

„2020 беше година, изпълнена с извънредни обстоятелства и несигурност, породени от коронавируса, както за икономиката, така и за обществото, но днес няма да поставяме акцент върху предизвикателствата, а ще откроим и наградим някои от успехите, осъществили се въпреки тях. Чрез преосмислянето на процесите и уроците, които научихме, ставаме по-силни и по-добри и насочваме поглед към бъдещето и новите хоризонти“, каза д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, по време на церемонията.

„Фактът, че ни виждате пред екраните и нямахме възможност да проведем традиционния новогодишен прием, при който ползотворните бизнес контакти и нетуъркинг бяха неразделна част, означава, че все още имаме предизвикателства за преодоляване“, каза президентът на ГБИТК Тим Курт и отбеляза, че всички получени номинации дават повод за оптимизъм, а успехите служат за добър пример.

„Необходимо е да се съсредоточим върху шансовете, които ни носи тази криза, а именно дигитализация, повишаване на ефективността, нови хибридни формати, по-добра съвместимост между професионалния и семейния живот, повече съзнание за околната среда – това са основни теми, по които ще продължим да работим, отбеляза Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България.

Тази година за пръв път ГБИТК бяха връчени сертификати на фирмите, избрани от последователите на Камарата в социалните мрежи, които имаха възможност на база единствено предпочитания и предположения чрез онлайн гласуване да посочи свои фаворити – Social media community award.

Отличените фирми са: в категория „Голямо предприятие“ – „Бош България“, в категория „Малко и средно предприятие“ – „Диджитал Лайтс“, в категория „Социален ангажимент“ – „Лидл България“ в категория „Стартъп компания“ – „Хобо България“

От няколко години ГБИТК връчва и благодарствени грамоти на организации и институции, с които Камарата е работила най-добре през изминалата година.

В заключение д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, посочи, че Германия е не само най-големият и най-важен търговски партньор на България, но и ключова страна по отношение на българския туризъм, а Министерството на туризма ще получи единствената благодарствена грамота за ползотворното сътрудничество и за успешно реализирани съвместни проекти и инициативи с цел позиционирането на България на германския туристически пазар и популяризирането на страната ни като целогодишна туристическа дестинация.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    8 1 Отговор
    Немците скоро ще бягат към Драва.
  • 2 шантава работа

    19 1 Отговор
    Какви заводи , какви 5 лева.
    „ВОСС Аутомотив България“ - 140 човека барабар с администрацията и инвестиция под 15 милиона лева.

    "ИНДУСТРИАЛЕН И ЛОГИСТИЧЕН ПАРК - БУРГАС" АД е дружество с акционери Община Бургас (65.95%) и Национална компания индустриални зони 34.05% със 100% държавен капитал.
    Тия пък какво общо имат с германците. И какво произвеждат ?
  • 3 Гост

    2 8 Отговор
    Германската икономика е №1.За това аз карам
    Германски автомобил произведен в България.
  • 4 Чудо

    9 1 Отговор
    Как сме живял и до сега без швабите.... Тия продали нивите на баба си в дойчлад и решил да търси роби в България...
  • 5 факт

    4 0 Отговор
    а ония мизерници от кауфланд дето сменят промоциите още в неделя сутрин!?
  • 6 Брат Румен

    0 0 Отговор
    Ралчев
    Български фирми в Германия няма да видите, не ме питайте защо...
    "Просто тръгнахме по друг път". А аз не съм бездарник.