Last news in Fakti

12 Април, 2021 12:25 1 765 2

EIT Digital 2022: Присъединете се към нас, за да дадем тласък на предприемачеството и образованието за една силна цифрова Европа

  • eit digital-
  • технология-
  • европа-
  • предприемачество-
  • образование

EIT Digital открива процедура за приемане на предложения за структурата на дейностите на EIT Digital за 2022 г. Предложенията се приемат до 12 май 2021 г.

EIT Digital 2022: Присъединете се към нас, за да дадем тласък на предприемачеството и образованието за една силна цифрова Европа - 1

EIT Digital 2022 е насочена към предприемачески настроените личности, които възнамеряват да стартират или да подпомогнат развитието на високотехнологично предприятие и продукт (Фабрика за иновации), или искат да предоставят образователни програми за предприемачество в сферата на цифровите технологии (Академия за предприемачество).

Работната програма на EIT Digital за 2022 г. се ръководи от Стратегическата иновационна програма на EIT 2020-2022, която припознава пет фокус области от нашата стратегия: Цифрови технологии, Цифрова промишленост, Цифрови градове, Цифрово благосъстояние и Цифрови финанси. Считаме, че тези области са ключови за изграждането на силна цифрова Европа.

Предложенията се приемат от 6 април до 12 май 2021 г. Подборът ще бъде направен до края на юни 2021 г. Очаква се дейностите да стартират на 1 януари 2022 г.

Фабриката за иновации на EIT Digital предоставя подкрепа на общоевропейски екипи на образователни, изследователски и бизнес организации. С нашата подкрепа избраните дейности ще станат основополагащи за Европейската екосистема и ще получат инвестиция като съфинансиране за стартиране или стимулиране на високотехнологично предприятие и продукт.

Академията за предприемачество на EIT Digital предоставя подкрепа за провеждането на програми и курсове, съдържащи компоненти, ориентиране към развитието на бизнеса. Очакваме с нетърпение да получим предложения от нашето Магистърско училище, Професионално училище и Лятно училище.

По думите на изпълнителния директор на EIT Digital Вилем Йонкер: „Екосистемата на EIT Digital е позиционирана изключително добре в Европейското цифрово десетилетие. Присъединете се към нас, за да създадем европейските цифрови решения с въздействие в световен мащаб. Станете част от предоставянето на образователни програми за предприемачество, които развиват европейския цифров талант и умения. С други думи, нека заедно изградим една силна цифрова Европа.“

В момента EIT Digital има над 300 партньори от средите на бизнеса и промишлеността, изследователските и академичните среди, сред инвеститорите и представителите на публичния сектор. До сега сме подкрепили над 370 стартъп и скейлъп компании, които са привлекли над 1 милиард евро и имаме записани 3 000 студенти по предприемачество.

Включете се в най-голямата европейска екосистема за цифрови иновации и образование. Дайте своя принос към EIT Digital 2022. За повече информация: eitdigital.eu/eitdigital2022.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Помогнете да си построят Дигитален Затвор!
  • 2 Врачка

    3 0 Отговор
    Цифрова Европа ще стане като цифров Китай.100%ово следене на стадото с лице разпознаваем софтуер от милиони камери монтирани навсякъде където може да стъпи човешки крак под претекст за сигурността на биоробота.В УК такива камери има на всяка каса в голям магазин сложени уж за борба с крадците. Добре дошли в 1984 на Оруел.