Last news in Fakti

7 Юни, 2021 11:49 6 145 38

Руският туризъм моли Путин: Върнете чартърите до България!

  • туризъм-
  • русия-
  • българия-
  • чартъри-
  • почивка

Лишавате десетки милиони граждани от правото да работят, да печелят пари и да си почиват и тези права са посочени в Конституцията, казват от бранша

Руският туризъм моли Путин: Върнете чартърите до България! - 1
Снимка: БГНЕС

Асоциацията "Федерация на туризма" иска от руските власти да премахнат ограниченията и да отворят популярни туристически дестинации за руснаци, като Турция, Египет, Гърция, Тунис, Черна гора, България и други страни със задоволителна епидемиологична ситуация, предаде rosbalt.ru.

„Отменете забраната за чартърни полети до тези дестинации“, се казва в петицията.

„В противен случай си запазваме правото да прехвърлим всички разходи за туристическия бизнес и отговорността за задължения към туристите върху държавните органи, отговорни за вземането на решения, и да изпращаме туристи в съдилища, за да защитават нарушените си права“, предупреждават представители на туристическия бизнес.

Аргументирайки своите искания, те цитират към член 27 от част 2 от Конституцията на Руската федерация, който гарантира правото на свободно движение на граждани както в страната, така и в чужбина. Авторите на петицията наричат ​​ситуацията в туризма катастрофа. И обясняват, че туризмът не е само туристически агенции, но и свързани индустрии като транспорт, авиация, круизи, кетъринг, развлечения, музеи и много други.

„Това са милиони граждани на Руската федерация, а заедно с туристи - десетки милиони! Лишавате десетки милиони граждани от правото да работят, да печелят пари и да си почиват и тези права са посочени в Конституцията “, се казва в петицията.

Авторите подчертават, че изкуствено създадената невъзможност за използване на законното право на почивка се дължи не само на липсата на места в руските курорти, но и на обективната невъзможност да се настанят всички, които искат да починат там. А принудителното премахване на конкуренцията в туристическата индустрия допринася за неразумно повишаване на цените.

Обикновеният руснак просто няма възможност да плати за такава неоправдано скъпа ваканция в курортите на Руската федерация, която пък не е в състояние да направи здравословна конкуренция на всички известни чуждестранни курорти, се казва в петицията.

Всички решения на централата абсолютно не отговарят на очакванията нито на пазара, нито на туристите и говорят само за това „колко далеч е правителството от хората и техните нужди“.

„Много граждани на нашата страна са лишени от възможността да си починат добре от 2019 г. насам. Ситуация, при която туристите остават без почивка за втора поредна година, ще доведе до намаляване на производителността на труда и увеличаване на социалното недоволство, което несъмнено ще се отрази на резултатите от изборите и събирането на данъци “, предупреждават авторите на петицията.

Всякакви забрани са неефективни, пишат те и ще отнеме "години и десетилетия", за да се подобри, а и да се създаде висококачествена туристическа информационна инфраструктура в Русия.

„Разширяването на настоящата политика, включително забраната за свободно движение, е предвестник на фалити през следващата 2022 г. или по-рано. Невъзможността за осъществяване на печалби прави невъзможно изпълнението на разсрочени и новопоети задължения. Необмислените последици от забраните ще предизвикат масово възмущение. И в настоящите реалности виновни няма да са туристическите агенти и туроператорите, „виновникът“ за случващото се е твърде очевиден. Финансовата разруха е по-близо, отколкото си мислите “, заключават те.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рошко

    30 18 Отговор
    Моюят го че да дойдат да с продадат по бързо имоти и апартаменти, че и на тях им писна от лс@номорието ни

    Коментиран от #35

  • 3 Дългият

    19 31 Отговор
    Гн Шумов,не пишете моля Ви се против Руското Управление че всички пишещи тук проруски талибани,тотално ще Ви намразят...
  • 4 К Георгиев

    48 16 Отговор
    При положение че , някои плюят срещу вас , Вие бихте ли пуснали децата си на гости у тях.

    Коментиран от #8

  • 5 Ленин

    15 35 Отговор
    Империалистът Путин е обществен враг номер едно на българите и първа дружка на Борисов.Долу!!!

    Коментиран от #13

  • 6 Някой

    42 15 Отговор
    По-вероятно е българският туризъм да моли да се върнат полетите до нашите курорти. Руснаците не ги мислета, имат си доста възможни дестинации.

    Коментиран от #9, #17, #20

  • 7 Иванов

    16 36 Отговор
    Аа, не, не, така сме си добре - без дебилните крещящи пияни ушанки. Да си седят там крепостните селяни. Не са ни притрябвали изобщо!

    Коментиран от #16

  • 8 Царят

    3 20 Отговор

    До коментар #4 от "К Георгиев":

    лилиПутин има две деца, но и на тях не може да заповядва..
  • 9 де бре де

    6 16 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Ти можеш ли да четеш или си плещи ет така по расафилски ....
  • 10 Павел Пенев

    47 4 Отговор
    Нашите простаци лаят против Русия, а искат руски туристи.Нахалници.
  • 11 ПЕНКО

    3 13 Отговор
    И "ГОСПОДАРЯТ НА КОСМОСА " -ПУТИН - МАХВА С РЪКА И КАЗВА : "ДОБРЕ -ДАВАЙТЕ " !!!!!!! " И ДНЕС ЙОЩ - ЧЕРНОТО НИ МОРИЕ - ЩОМ САНКЦИИ ЗАХВАЩАТ -СПОМНЯ ТОЗ ДЕН БУРЕН - ПРИЕМА И ПРИХВАЩА - ХИЛЯДИ ЛЕТОВНИЦИ --ПЕЧЕЛИ И СЛАВИ -ЕВРО И ДОЛАР---ОТ ВЕК И ЗА ВЕК - РУБЛАТА СЛАВНА - ЧОВЕКО -ЧОВЕК !!!!!!!!!!!!!
  • 12 Мъдю Мъдев

    19 5 Отговор
    онова подобие на бившия външен министър да ходи да моли за туристи...

    Коментиран от #14

  • 13 Хахаха

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ленин":

    Нещо не си в темата. Къде е Путин и къде е Борисов?
  • 14 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мъдю Мъдев":

    С излъчването на секретарката на шефа в малка фирма.
  • 15 ИНТЕРЕСНО Е ДАЛИ ПЪТИН Е ЗАБРАНИЛ

    5 6 Отговор
    ПОЧИВКИТЕ В МАЯМИ.ПРЕДИ 5 6 ГОДИНИ СА СПЪВАХМЕ ВЪВ ВОДКАДЖИИ ТАМ..
  • 16 Ти наистина

    27 4 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    си нямаш представа от "дебилни трещящи пияни..." - англичани. Руснаците са капризни туристи, това е факт - но не се скъпят, когато им харесва - сравни ги с немците, евреите /тези последните хвърлят луди пари по игрални зали, но в магазин, при обявени цени, се пазарят за стотинки.../ -за изпълненията на англичаните вече споменах... Впрочем - днес пътувах от Балчик за Варна - спокойно пътуване, коли почти няма, а в Балчик и румънците са кът... Така че - не дрънкай глупости. Просто си спомни как Ердоган ходи да моли Путин, когато Турция отпадна като дестинация за руски туристи.

    Коментиран от #19

  • 17 Ироничен

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Публикувано във факти.бг: По-вероятно е българският туризъм да моли да се върнат полетите до нашите курорти. Руснаците не ги мислета, имат си доста възможни дестинации.
    =========
    Така е, с някои изключения. Тези, които вече имат имоти тук, губят.
    Плащаш данък и такса, пък кеф - никакъв.
  • 18 гларуса

    9 16 Отговор
    Да си стоят в Просия.Хич не ни трябват алкохолиците и наглите им душици тук. Виж ,жените им са добре дошли.Дашни са !
  • 19 морския

    7 22 Отговор

    До коментар #16 от "Ти наистина":

    Ти сериозни ли ??? Виждал ли си нагъл руснак как иска да си върне телевизора в магазина след почивката си в България,защото повече нямало да му трябва.Такава селения и простотия само от руснак можеш да видиш !

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Голем смях

    14 15 Отговор
    Ушанка,туризмът в България не са го създали росияните нито зависи от тези невъзпитани и нагли примати.Съвсем малка част са от туристите ,посещаващи България.И с тях и без тях ...боли ме швепса.Да вървят на Крим.Спечелиха строителните предприемачи,дето им набутаха кирливите си апартаменти на безумни цени.Миналата година беше кеф по българското море.Спокойно и без да звучи омразната руска реч.

    Коментиран от #25

  • 22 Голем смях

    11 13 Отговор

    До коментар #19 от "морския":

    В Поморие една нагла рускиня се възмущаваше,че момичето от ВИВАКОМ не разбира по руски и че е невъзможно да не плати ..ПЕТ лв. такса ,понеже си заминавала за месец в Мацква и ..нямало да бъде в България.
  • 23 Анонимен

    11 1 Отговор
    В статията четем:

    "Acoциaциятa "Фeдeрaция нa туризмa" иcкa oт руcкитe влacти дa прeмaхнaт oгрaничeниятa и дa oтвoрят пoпулярни туриcтичecки дecтинaции зa руcнaци, кaтo Турция, Eгипeт, Гърция, Туниc, Чeрнa гoрa, Бългaрия и други cтрaни cъc зaдoвoлитeлнa eпидeмиoлoгичнa cитуaция"

    а в заглавието:

    "Руският туризъм моли Путин: Върнете чартърите до България!"

    ех журналя.... умрели от глад, кривят както им падне за едните импресии и кликове
  • 24 Анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "морския":

    В Технополис го виждаме почти ежедневно - от Българи.

    Коментиран от #31

  • 25 сайдера

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Голем смях":

    То пък някой пък го интересува твоята реч от рода "боли ме швепса" . Ами лекувай се като те боли доксициклин по аптеките колкото щеш какво се оплакваш !
  • 26 Олга

    3 2 Отговор
    Нагл, безпардонен тон, дори с заплахи с народното недоволство и протести, преминава границите на нормалната загриженост за своите бизнес-интереси и елементарната субординация. Това е направо революционен манифест.
  • 27 майкооо

    2 5 Отговор
    Диктатора каза НЕТ
  • 28 Тролей

    3 3 Отговор
    Както един писа ,тихо че си броя рублите
  • 29 Р Петков

    3 6 Отговор
    Стойте си у Русия, потребали сте ни тука. Никакъв туризъм !

    Коментиран от #33

  • 30 А ТАКА

    6 4 Отговор
    на ПУТИН ХИЧ НЕ МУ ПУКА ЗА МУТРАТА ТЪПА БОКО - ПРАЩА РУСНАЦИТЕ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ - И Е ПРАВ ! КЪВ ЩЕ ГО ДИРЯТ НА БЕТОНОМОРИЕТО СЪС ХОТЕЛИ - СТЕНИ !
  • 31 морския

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    Абсурд да го видиш от българи,За разлика от вас руснаците,ние българите знаем,че като купиш нещо не можеш да го върнеш когато ти е кеф.Никой българин не ходи на почивка и да си купува телевизор за 10 дни.Това само някой тъп руснак може да го направи !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Р Петков":

    Бюджетът на България е 120 милиарда, питам от време, да се отговори - какъв дял от тези 120 милиарда идват от руски туристи. Този рев тук не е заради нашия интерес, нашият интерес е пренебрежимо малък.От написаното горе -катастрофа-, ревът е за техните загуби.
  • 34 Рико

    1 7 Отговор
    Предполагам средния руснак си дава сметка колко важни са за него тези пътувания. Огромната част от населението им не може да се пресели в Америка,например; или да пътува където си иска, както гражданите на ЕС държавите. Тези летувания са единствения му отворен прозорец към света. Иначе си остава във великата да го заливат с празна пропаганда до затъпяване.
  • 35 еййй

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    ай дано!
  • 36 Разум

    5 0 Отговор
    Русофобията е доста печеливш ход за Гербаджиите.
    Но, ужасен за родния туристически бизнес.
  • 37 ДаЗдраПерМа

    2 0 Отговор
    Възможно причината е другаде. Имаше влакове от Русия които вече 5г не ги пуска Украйна да минат през нейна територия. Руските самолети не могат да летят над Украйна тоест трябва да заобикалят през Белорус или от юг през Черно море. Като платят таксите на няколко европейски държави по пътя и билета става солен. Планирането и резервациите на отпуските почва от зимата и ако утре почнат да летят чартъри едва ли ще хукнат масово към нас.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.