Last news in Fakti

15 Август, 2021 17:09 3 391 9

Британски магазини за играчки: Поръчвайте отсега за Коледа

  • коледа-
  • играчки-
  • подаръци-
  • магазин-
  • великобритания-
  • деца-
  • икономика

Специалистите в бранша предупреждават, че потребителите ги очакват много по-високи цени и празни рафтове тази Коледа

Британски магазини за играчки: Поръчвайте отсега за Коледа - 1
Снимка: Shutterstock

Може да е август, но магазините за играчки във Великобритания предупреждават родителите да закупят коледни подаръци за децата си още сега, защото се очаква недостиг около Коледа и много по-високи цени, предаде БНР.

Ако знаете какво желае вашето дете за Коледа и искате да избегнете може би най-безумната надпревара за подаръци от години, купете ги сега и ги скрийте в гардероба - това е съветът на всички големи компании за играчки във Великобритания. Специалистите в бранша предупреждават, че потребителите ги очакват много по-високи цени и празни рафтове тази Коледа в резултат на икономическите трудности за индустрията.

Някои от по-големите вериги за играчки вече се опитаха да се презапасят предварително, но имат проблем със складовото пространство. Друг голям проблем са изключително високите разходи и ограничената наличност на контейнери за доставки от производствените бази в Азия.

В резултат на пандемията от коронавируса контейнери се струпват на погрешни места, където чакат да бъдат разтоварени или просто стоят празни. Производството на самите контейнери рязко се срина миналата година. В допълнение към трудностите с корабоплаването търговците на дребно на играчки са изправени и пред недостиг на шофьори на камиони, които да транспортират стоките след пристигането им във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баща

    11 0 Отговор
    куклите за щерките и камиончетата за мъжките ще артисат или какво - няма да стигнат?! Безполовите подараци ли са на мода?
  • 2 БОЛШЕВИК 🌟

    12 1 Отговор
    При служителите на Мамона няма празно.
    Да не изгубят, почват с измамите отрано.
  • 3 Обесен Язовец

    10 0 Отговор
    Нас никой, нищо не ни предупреждава, значи ще ни се размине! Цирка с цените на газта и тока предупреждение ли е?
  • 4 yordan

    8 3 Отговор
    Е ТОВА Е БРЕКЗИТ.НАЛИ ГО ИСКАХТЕ,АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ😀😀😀😀😀😀😀
  • 5 Обесен Язовец

    11 1 Отговор
    Чакайте сега Авганистанците, да дойдат да освободят цяла Европа от глобалните им амбиции щом ние не можем сами!
  • 6 Blackthorn

    8 1 Отговор
    Не разбрах само що е това Коледа? Добитък ли се коли тогава, що ли?

    Коментиран от #8

  • 7 БоДжо

    10 1 Отговор
    Гледам англичаните се наслъждават на суверенитета си.
  • 8 Обесен Язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Blackthorn":

    " Болг се роди Коладе..." От пра стари времена се почита деня, в който е роден нашия предтеча. На него сме кръстени БОЛГарии. Колад е баща му! Народ без минало няма бъдеще! Знай своя род и език. България е имала много империи. Чети. Просвети се. Ахил от Троянската война е Българин. Пише го. Не е скрито. Търси. Прочети. Гробът му е на устието на дунава. Там, където Аспарух се заседява в Онгъла. Не е случайно това...
  • 9 Ежко Бежко

    3 0 Отговор
    Абе уж все за промяна на климата врещят, ще затварят въглищните електроцентрали, ама да произвеждаме и консумираме всякакви боклуци може. Всичките ми играчки се събираха в един куфар, а имах най-много от братовчедите. Децата сега ги затрупват с играчки, а после ги изхвърлят с появата на първия телефон.