Last news in Fakti

9 Април, 2013 19:50 973 1

Цената на водата в София с 4% надолу

  • вода-
  • софия

 

Цената на водата в столицата ще падне с 4 на сто, съобщи Милена Миланова от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Очаква се предложението на комисията да бъде оповестено до края на деня. То идва на фона на поисканото от „Софийска вода" близо 14% увеличение от комисията.

„Намаляваме действащата цена на водата в София, правим една корекция с недостигнато ниво, показател за качество за загубите и не признаваме поредица разходи, които операторът е искал", каза Миланова.

И всичко това - на фона на искането, което отправиха от „Софийска вода" - не за намаляване, а за увеличение на тарифите с 14 на сто.

Новите цени ще влязат в сила в рамките на месец. От комисията, която определя тарифите, обясниха, че правят анализ и за други ВиК-дружества в страната.

Тепърва предстои обществено обсъждане преди да бъде взето окончателното решение на регулаторната комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 0 Отговор
    А в другите градове, в които на всичкото отгоре взимат по-малки заплати???