Last news in Fakti

23 Април, 2013 14:15 1 120 0

„Софийска вода“ саботира поевтиняването на водата

  • дкевр

„Софийска вода” бойкотира обсъждането на цената на водата за столичани в днешното заседание на ДКЕВР.

Часове преди заседанието от концесионера обявиха, че са оттеглили своето предложение за промяна на цената и няма да присъстват на общественото обсъждане.

„Софийска вода” поиска увеличение с 14 на сто, но от регулатора контрираха с намаление на 4% заради неизпълнени ангажименти. От водното дружество мотивираха отсъствието си с вероятността обсъждането да се използва за предизборна пропаганда.

От „Софийска вода” първоначално поискаха поскъпване с 14%, при което цената на кубик би достигнала 2 лв. Столичният кмет Йорданка Фандъкова вече призова регулатора да не приема исканото от концесионера увеличение, защото според нея дружеството има достатъчно финансов ресурс, за да работи нормално.

От "Софийска вода" обаче смятат, че цената в момента е в пъти по-ниска, отколкото трябва да бъде реално. Все пак от дружеството признават, че изостават с намаляването на течовете. Вместо 47%, загубите в края на миналата година са били почти 54 на сто. От концесионера обясняват, че не могат да ги намалят по приетия график, тъй като не достигали средства.

Участието на представители на "Софийска вода" АД в неотмененото от държавния регулатор публично обсъждане ще навреди на интересите на компанията, на клиентите, на гражданите на София и това категорично противоречи на нашите принципи, се казва още в съобщението на концесионера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА