Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 12:37 2 040

Darbi College отбелязва 15 години от създаването си

Първото британско училище за средно образование в България навършва 15 години

Darbi College отбелязва 15 години от създаването си - 1

Тази година се навършват 15 години от основаването на институцията Darbi College. На 26 октомври 2007 г. Darbi College става първото училище в България с лиценз за програмата A Level от английския изпитен борд Cambridge International. По думите на тогавашния регионален мениджър на Cambridge International за източна Европа по време на посещението ѝ за издаване на лиценз на Darbi College, това е едно от най-добре организираните училища в света. През следващите 15 години Darbi College затвърждава позицията си на колеж с отличен стандарт на програмите IGCSE и A Level, получавайки три максимални оценки от инспекторите на Cambridge International.

Ето и някои акценти от историята на училището:

* През 2009 г. Darbi College е оторизиран от Cambridge International да предлага и програмата IGCSE (International General Certificate of Secondary Education).

*2010 г. е наситена с много знакови събития: Darbi College е оторизиран от Cambridge International да предлага и предмети по природни науки с напълно оборудвани лаборатории за експериментални упражнения, въвежда прием в Подготвителна година и се мести в нова сграда.

* През 2013-2015 г. Darbi College провежда едни от най-мащабните си общоучилищни събития със социална кауза, които получават широк медиен отзвук и подкрепа.

* През 2020 г. Cambridge International взима безпрецедентното решение да отмени лятната изпитна сесия за всички училища по света, включително и Darbi College. Въпреки предизвикателствата и дългосрочните последствия, които COVID пандемията създава за сектора на образованието, учениците на Darbi College постигат оценки много над средните в световен мащаб през 2022 г.

* Darbi College има зад гърба си 28 изпитни сесии на Cambridge International.

* Основният преподавателски екип на Darbi College е с 10+ години опит в подготовката на ученици за IGCSE и A Level.

* Всяка година випускниците ни биват приети в редица реномирани университети по цял свят.

* В Darbi College се обучават ученици от различни националности и от всички краища на света.

* Много от нашите възпитаници вече са се реализирали като успешни лекари, инженери, учени, финансисти, икономисти, дизайнери, актьори, журналисти, ПР-и, музикални изпълнители и др.

* В Darbi College в момента се обучават много от братята и сестрите на предишни випускници на училището.

* Учениците ни ежегодно подкрепят и организират различни благотворителни кампании – социалната отговорност е неразделна част от изживяването Darbi College.

Тази учебна година е специална за Darbi College, защото празнуваме първите 15 години по пътя ни към изграждането на лидерите на утрешния ден. Нямаме търпение заедно да продължим мисията си за отстояване на висок международен стандарт в образованието в сърцето на София!

Всеки желаещ да се запознае с училището може да го направи като се включи във Виртуалния Ден на отворени врати на 19 ноември. Повече информация за събитието ще откриете тук: https://abroad.darbi.eu/darbi-college/opendoors