Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 10:39 1 532 3

Лоши кредити: Загуба от 300 млн. лв. в ББР

  • ббр-
  • цанко арабаджиев-
  • лоши кредити

Години наред е имало щета от това партньорство

Лоши кредити: Загуба от 300 млн. лв. в ББР - 1
Снимка: Нова ТВ

Наслушах се на различни интерпретации. Фактите са горе долу такива, но тълкованията са грешни. Поехме банката в тежко състояние. Това заяви изпълнителният директор на Българската банка за развитие (ББР) Цанко Арабаджиев в ефира на Нова телевизия.

Той обясни, че заради лоши кредити, банката ще загуби 300 млн. лева.

Изпълнителният директор на ББР обясни, че е имало сключени договори за привличане на ресурс от китайски банки, които са били неизгодни. „Години наред е имало щета от това партньорство“, заяви той.

„Ние се свързахме с най-големите банки и установихме, че ако емитираме облигации, банката би спестила около 60-70 млн. лева“, обясни Арабаджиев. Той съобщи, че ББР има одобрено финансиране от едни от най-големите финансови институции за 700 млн. лева на цена в пъти по-ниска от тази, на която се финансира държавата.

„Тези пари ще ги дадем на бизнеса“, каза Арабаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брей

    16 4 Отговор
    300 милиона, които няма да бъдат върнати! Браво, така трябва! ГЕРБ -видими резултати! Загуби натрупани назад в годините! Кажете си го бе хора! Натрупани при ГЕРБ! Ето защо онзи ден беше хвърлена димката,видите ли ББР била ощетена с 1млн за консултанти!
  • 2 Крадемо

    11 2 Отговор
    Крадено ,без мярка и без наказания...Бг е държава на мафията
  • 3 реалист

    8 3 Отговор
    Те всички димки на ГУРб са такива да скриват сорупцията и престъпленията им. Вместо пътната карта която +загубиха" за да се прикрие истинското даване на концесия на ГАЗПРОМ на родната ни енергетика, те говорят за джемкорт. Вместо дадените над 1 млрд . лв. на свои фирми и както се разбра необезпечени и няма да се върнат за сега 30000000 млн. лв. те хвърлят димката за 1млн. дадени за одити. Вместо да кажат къде са милиардите от пътното строителство, язовири ит.н., те се правят на луди. Вместо да усъвършенстват машинното гласуване те го дискридитират и ни връщат в миналото с далаверите с хартии, защото в Европа били така. Не вие лъжете защото нито в Европа е така, нито Германския конституционен сад е отменил машините заради далавери нито машините избрали Мадуро са вредни. ГЕРБ е една голяма лъжа зачената противо конституционно и на това трябва да се сложи край.!