Last news in Fakti

2 Август, 2023 19:28 1 959

Удоволствието да шофираш електрически и напълно безшумен камион

  • електрически камион-
  • удоволствие-
  • шофиране

 Холандската компания 24/drive и един от нейните основни партньори Sligro, решиха да инвестират в изцяло електрически превозни средства, за да улеснят работата на своите шофьори при дистрибуцията на супермаркети в района на Амстердам

Удоволствието да шофираш  електрически и напълно безшумен камион  - 1

Когато бъдещето те приканва да се присъединиш към него, няма смисъл да отлагаш и да не се присъединиш веднага. Холандската компания 24/drive и един от нейните основни партньори Sligro, решиха да инвестират в изцяло електрически превозни средства, за да улеснят работата на своите шофьори при дистрибуцията на супермаркети в района на Амстердам. Всички обяви на фирмата можете да намерите в zaplata.bg

Удоволствие от шофирането
Удоволствието да шофираш електрически и напълно безшумен камион тепърва ще завладява все повече професионални шофьори. За дългите международни курсове това все още изглежда далечно бъдеще, но за дистрибуция в по-малки населени места шофирането на електрически камиони може да превърне скучната работа в истинско удоволствие.

Едно от най-вълнуващите удоволствия при шофирането на електрически камион е ускорението и изключителната маневреност. С натискане педала на газта, камиона изстрелва напред изключително бързо и също толкова плавно. Не се усеща клатене и превключване на скорости. Електрическите двигатели работят безшумно, без да се чуват вибрации или нежелани звуци. Тишината на електрическия камион създава спокойствие и влияе благотворно за фокусиране и концентрация по време на шофирането.

Поръчкови камиони

От няколко години Sligro експериментира с различни електрически превозни средства, за да открие кой тип е най-подходящ за дистрибуция в градска среда. Доставката на първите 25 изцяло електрически камиона Renault бележи следващата стъпка.

Това не са стандартни камиони, те са специално конструирани и сглобени за условни доставки до кетъринг компании и корпоративни клиенти. С голямо внимание към ергономичността и безопасността на водача и заобикалящата го среда.

Амстердам
Камионите ще пътуват до клиентите на Sligro в рамките на околовръстния път на Амстердам. Доставките ще се извършват от „BS Amsterdam“, дистрибуторският център на Sligro в покрайнините на града. Наскоро на това място беше инсталирана изцяло нова инфраструктура за зареждане, която е необходима, за да могат да се зареждат всички електрически камиони. Това означава, че Sligro е готова за амбициозните планове на Амстердам да въведе зони без емисии за нови камиони и други превозни средства от 2025 г.

Собствена транспортна фирма
Новите камиони ще бъдат включени в Sligro Food Group Transport, ново бизнес звено в допълнение към редовните транспортни партньори, с които Sligro работи от много години. Това дава на Sligro контрол върху неговите амбиции за устойчивост, темпото и средствата, с които те ще бъдат постигнати. Шофьорите на новите електрокари ще бъдат наети от Sligro Food Group Transport.