Last news in Fakti

20 Декември, 2023 08:16 1 491 6

Financial Times определени „Личност на годината“

  • financial times-
  • ларс йоргенсен-
  • личност на годината

Това е шефът на датската фармацевтична компания Novo Nordisk

Financial Times определени „Личност на годината“ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Вестник Financial Times определи шефа на датската фармацевтична компания Novo Nordisk, създала лекарството за диабет Ozempic, което често се използва за отслабване, Ларс Йоргенсен за личност на годината.

Йоргенсен е получил признание за ролята си в прилагането на нов „модел на упорит, постоянен, но трансформиращ новаторство“. Става дума за разработването на лекарствата за диабет Vegovi и Ozempic, чието създаване отне няколко десетилетия на компанията. Изданието отбелязва, че според оценки на британската банка Barclays под ръководството на Йоргенсен продажбите на Vegovi тази година ще достигнат 4,2 млрд. USD, а през следващата - 7,3 млрд. USD. Приходите от продажбата на Ozempic се очаква да възлязат на 13,3 млрд. USD през 2023 г. и 16,5 млрд. USD през 2024 г.

През лятото беше съобщено, че срещу фармацевтичната компания са заведени дела в американски съд поради факта, че тя не е предупредила пациентите за риска от развитие на сериозни стомашни проблеми след приема на Ozempic.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    ЗА или СРЕЩУ ❓
    Не, че ще схванете разликата 🤔

    Коментиран от #3

  • 2 Петър

    7 1 Отговор
    Aко утре Путин каже :
    Готов съм да продам 50% от Газпром на Шеврон, 50% от газопреносната система на Хънтър Байдън, готов съм да разработваме залежите на Сибир и северния ледовит океан съвместно със САЩ, но в замяна искам да присъединя Украйна, която също да експлоатираме съвместно със САЩ.
    В тази секунда Зеленски и цялата му кохорта ще бъдат поднесени на златен поднос в Кремъл, а Путин ще бъде номиниран за Нобелова награда за мир и изтипосан на първа страница на Таймс. Виктория Нюланд ще обяви, че отлита към Русия да посети опустошения от украинските нацисти Донбас и да осигури започването на възстановяването от американски компании...
  • 3 Гост шофер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За диабет.

    Коментиран от #4

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост шофер":

    Явно не схващаш,
    ЗА късмет и СРЕЩУ уроки,
    борба ЗА мир
    или
    борба СРЕЩУ мир ‼️
  • 5 ЛегнаЛангеЛ

    3 0 Отговор
    А защо не Бойко Б или поне Делян П ? Не го ли заслужават ? Не се ли напъват достатъчно ? Не са ли изпрани до чисто бяло ?
  • 6 Ивелин Михайлов

    1 0 Отговор
    Ей така се правят пари, а не от заводи за салфетки и врати за фолксваген 😉