Last news in Fakti

23 Юли, 2015 16:02 951 0

Официално: Financial Times се продава

  • financial times-
  • продажба-
  • купувач

Слуховете за продажбата на изданието се разпространяват от понеделник. Те сочат за евентуален купувач медийният холдинг Axel Springer

Издателят Pearson официално потвърди, че е в напреднали преговори за продажбата на Financial Times. В момента не се съобщава името на потенциалния купувач.

Веднага след новината акциите на деловия вестник се повишиха с 2%. Слуховете за продажбата на изданието се разпространяват от понеделник. Те сочат за евентуален купувач медийният холдинг Axel Springer.

През 2014 г. от Financial times отчетоха приходи за 1,15 млрд. британски лири. Изданието има 720 000 абоната. От тях 70% са се абонирали за електронната версия на изданието. Общите приходи на Pearson за 2014 г. са 4,9 млрд. британски лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА