Last news in Fakti

29 Март, 2024 15:42 1 449 3

Бош Автомобилно оборудване откри модерен център за обучения в партньорство с ПГТЕ „Хенри Форд"

  • бош-
  • бизнес-
  • училище-
  • партньорство-
  • хенри-
  • форд-
  • програма

Проектът затвърждава доброто сътрудничество между компанията и професионалното учебно заведение

Бош Автомобилно оборудване откри модерен център за обучения в партньорство с ПГТЕ „Хенри Форд" - 1
Снимка: Бош България

София – Бош Автомобилно оборудване, водещ национален и световен доставчик на афтърмаркет части, акумулатори, сервизни концепции и услуги за мобилност, откри своя нов учебен център за подготовка на специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили. Отварянето на центъра затвърждава доброто сътрудничество между компанията и учебното заведение и е поредната стъпка в процеса на интеграция между бизнеса, образованието и науката, съобщават от компанията.

Проектът, реализиран в партньорство с Професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд”, идва като естествено продължение на отличното сътрудничество между компанията и авторитетното учебно заведение, което е и най-голямото професионално училище в България и на Балканския полуостров. „В Бош се стремим активно да помагаме за подготовката на необходимите бъдещи специалисти. Пример за това е работата ни с ПГТЕ "Хенри Форд". С новия Център можем да разгърнем още повече обученията, които провеждахме до момента“, заяви Панайот Николов, търговски директор Автомобилно оборудване в Бош България.

Дейността на Центъра ще бъде насочена към специализирани обучения на преподаватели, ученици и сервизни експерти от автомобилния бранш, които желаят да повишат своята квалификация и познания в сферата на аутомотив индустрията.

Центърът е финансиран от Бош Автомобилно оборудване съвместно с ПГТЕ „Хенри Форд“ и в него са внедрени някои от най-новите технологии в областта на автомобилната диагностика, горивни системи, системи за автономност, комфортна електроника, шаси и спирачни системи. Общата инвестиция от 56 000 лв. за реновирането и оборудването на Центъра подчертава ангажимента на Бош да инвестира в развитие на образованието и подготовката на бъдещи кадри за автомобилната индустрия.

„Вярваме, че доброто образование и солидна практическа подготовка са ключов фактор за успеха на всеки специалист. Ще продължим да инвестираме в образованието и развитието на професионалисти в сферата на автомобилните технологии и мобилността, защото като компания приемаме това за своя мисия“, коментира Динко Русев, представител на Борда на директорите на Бош България.

Бош Автомобилно оборудване предлага широка гама обучения, свързани с автомобилните технологии, в следните направления: Автомобилна диагностика, Бензинови системи, Дизелови системи, Комфортна електроника, Шаси и спирачни системи, Алтернативни задвижвания.

От 2020 г., когато е поставено началото на успешното партньорството между компанията и професионалната гимназия, дивизия Автомобилно оборудване на Бош предлага програма от онлайн обучения за преподаватели от типа "train the trainer". С отварянето на центъра възможностите за провеждане на обучения, насочени не само към специалистите и преподавателите, но и към учениците, значително се разгръщат.

„Центърът за обучения ще даде възможност на нашите ученици и преподаватели да се запознаят с най-актуалните и най-иновативни тенденции в индустрията и да придобият полезен практически опит“, сподели инж. Таньо Стойчев, директор на ПГТЕ "Хенри Форд".

В крак със съвременните изисквания, намеренията на Бош са да създаде нови възможности за обучения както в присъствена, така и в онлайн форма. Сред тях са обучения, насочени към диагностика и ремонт на хибридни и електрически превозни средства, под формата на иновативни обучения в областта на електромобилността.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клиент

    2 1 Отговор
    Една от малкото останали европейски компании, която все още горе - долу държи на качеството на продуктите си, макар и една идея по - скъпи.
  • 2 потърпевш

    0 0 Отговор
    В сервиза на техникума едни частници които го бяха взели под наем ми съсипаха колата преди.
  • 3 Смех

    1 1 Отговор
    Ха тия са най изостаналата фирма оче акумулатори и свещи правят и помпи дюзи.Ако искаш да НЕ си в крак с новите технологии бегай там да те научат на неща от 19-век.