21 Май, 2024 09:30 1 440 1

Нискотарифна авиокомпания няма да вдига цените на билетите това лято

  • ryanair-
  • авиокомпания-
  • отчет-
  • цени-
  • билети

Ryanair отчете 34% ръст на печалбата за 2023 година

Нискотарифна авиокомпания няма да вдига цените на билетите това лято - 1
Снимка: М. Богданова ©

Нискотарифната ирландска авиокомпания Ryanair отчете ръст на нетната си печалба от 34% на годишна база до 2,1 млрд. USD за изминалата финансова година, приключила на 31 март 2024 г. За сравнение, нетната печалба за предходната година, завършила на 31 март 2023 г. е била в размер на 1.4 млрд. USD.

Общите оперативни разходи са се повишили с 25%, достигайки до 14.6 млрд. USD срещу 11.7 млрд. USD за финансовата година приключила на 31 март 2023 г.

Въпреки отложените доставки на самолети от Boeing, Ryanair отбеляза увеличение на трафика си с 9% през годината до 183,7 милиона.

„Цените на самолетните билети през това лято ще нарастват с много по-бавни от предвидените темпове“, каза и изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри.

Увеличенията на летните тарифи на Ryanair ще зависят най-вече от резервациите в последната минута, които хората могат да направят, като авиокомпанията очаква никакви до скромни увеличения на цените на летните билети.

„Малко изненадващо е, че ценообразуването не е по-високо и не сме съвсем сигурни дали това е просто потребителско настроение или усещане за рецесия в Европа, но все още виждаме, че пиковото търсене на пътувания определено през юли и август е силно“, каза О'Лиъри.

„И ако трябва да отстъпим или намалим тарифите, за да запълним до 94% коефициент на натоварване през април, май и юни, то ще го направим“, добави той.

Общите активи на авиокомпанията са се увеличили с 4,7% на годишна база, възлизайки на 18,7 млрд. USD към края на финансовата година.

Ryanair очаква да увеличи своя пътнически трафик с 8% от 198 милиона до 200 милиона пътници през фискалната година, приключваща на 31 март 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    1 0 Отговор
    Куто дигат пенциата,че фърчим ефтино.........