Last news in Fakti

4 Юни, 2024 10:14 720

ЕРМ Запад инвестира над 1.8 млн. лева за електромери с дистанционно отчитане в Троян

  • електромери-
  • ерм запад-
  • троян

Дружеството планира да монтира тази година 13 800 броя

ЕРМ Запад планира да монтира тази година 13 800 електромера с дистанционно отчитане в Троян. До момента са поставени 7 500. Останалите 6 300 електромера ще бъдат монтирани до края на юли. Това е инвестиция на стойност над 1.8 млн. лева.

ЕРМ Запад стриктно спазва стандартна процедура при монтиране на новите устройства. За всеки демонтиран електромер се съставя констативен протокол, в който се записват показанията му, след което те се отразяват в клиентската информационна система на дружеството. Монтирането на новите устройства е съпроводено с краткотрайно изключване на захранването на клиентите.

„Тази година ЕРМ Запад планира да монтира над 150 000 електромера с дистанционно отчитане на територията на Западна България, в които ще бъдат инвестирани повече от 20 млн. лева. В момента се извършва монтиране на умни устройства в централна градска част на София, в отделни общини на област Монтана. През лятото предстои реализацията на подобен проект и в община Елин Пелин“, каза Илиян Мутафчиев, директор Мерене и управление на данните в ЕРМ Запад.

Електромерите с дистанционно отчитане позволяват автоматизирано дистанционно отчитане на консумираната електроенергия, изключват възможността за грешки от субективен характер, дават възможност за бърза промяна на тарифните модели и гарантират наличието на подробна справка за използваната от клиентите енергия. Те позволяват в реално време да се наблюдава заетият капацитет по мрежата и да се реагира незабавно при аномалии, което осигурява по-качествено захранване на потребителите.

Корпоративни комуникации

Електрохолд България

[email protected]



Свързани новини