30 Август, 2024 16:35 1 014 5

Китай призова САЩ да се възползват от възникващите възможности за сътрудничество

  • хе лифенг-
  • китай-
  • сащ-
  • сътрудничество

Хе Лифенг коментира резултатите от 3-ия пленум на 20-ия Централен комитет на КПК

Китай призова САЩ да се възползват от възникващите възможности за сътрудничество - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хе Лифенг, член на Политбюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ЦК на КПК), ръководител на офиса на Финансово-икономическата комисия на ЦК на КПК, призова американските компании да се възползват от възникващите възможности и да се задълбочат взаимно ползотворно сътрудничество с Китай. Според агенция Синхуа, служителят е казал това на среща с американския финансист, основател на инвестиционната компания Bridgewater Associates Рей Далио.

Хе Лифенг коментира резултатите от 3-ия пленум на 20-ия Централен комитет на КПК, икономическата ситуация в Китай и реформата на капиталовия пазар, която се провежда в страната.

„В момента Китай работи за по-нататъшно цялостно задълбочаване на реформите и насърчаване на модернизацията в китайски стил“, каза Хе Лифенг. Според него от началото на 2024 г. китайската икономика „е запазила тенденцията на възстановяване и подобрение, а висококачественото развитие е напреднало напълно".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефрейиска гняд

    2 0 Отговор
    БанниЕфреи
  • 2 Пут кинаж

    4 3 Отговор
    САЩ и Китай ще се разберат, Северна Америка и Европа са най големия пазар на китайските им боклуци. В Русия останаха само бедни бабички.
  • 3 Внимание!!!

    1 1 Отговор
    Не купувайте китайски боклуци, които могат да използват интернет, повечето устройства имат фабрични дупки в защитата, които се използват за хакерско предназначение, после да не ревнете, че микровълновата или пералнята ви е откраднала пари от чужда банкова сметка.
  • 4 Хахахаха

    1 3 Отговор
    Работата отива на там, че май фъргат рашата у канала. И Индия ми Китай май застават зад Украйна. А Беларус даже започна да сваля и Шахеди, които отиват към Украйна.
  • 5 Китай ще воюва до последния opk!

    3 1 Отговор
    Китай намеква на САЩ да си разделят РФ по братски .