Last news in Fakti

14 Август, 2014 09:53 1 207 0

Ако ГЕРБ няма мнозинство, връщаме мандата, с шмекери не играем

  • борисов-
  • герб-
  • мандата-
  • мнозинство

Енергийната ефективност, а не 7 блок на АЕЦ е приоритет за партията, заяви той

Ако ГЕРБ няма мнозинство, връщаме мандата, с шмекери не играем - 1
Снимка: БТА

"Ако ГЕРБ няма 121 места, връщаме мандата и даваме на Реформаторите да си правят правителство. На Кънев искам да кажа, че в задкулисие не играя. Те или ме следят, или ме шпионират", заяви в БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Колегите от Реформаторския блок (РБ) да знаят, тези толкова симпатични хора от „Протестна мрежа“ да го знаят: След октомври може да няма правителство, сиреч ще има служебно правителство“ заяви Борисов.

"Ние с шмекери не играем. Те измислят шпионска дейност, включително и Буда е от тях“, каза той и обясни:

„България ще влезе в толкова тежък свредел на нестабилност, че няма да има какво да ядем, не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма да има какво да яде. Това аз искам да го знаят и да спрат да си играят на политиканстване и на кой какъв е с дреболии.“

„Онзи ден, когато почина майката на Местан, нормално му пратих есемес. Но да се излиза и да се пише, че водя някакви преговори с ДПС, не е нормално", категоричен е Бойко Борисов.

"Ще върна мандата и ще им блесне истинското им лице, че са партия присъдружна с БСП. Заради лидера им в Драгалевци", заяви той и обясни:

"ГЕРБ не участва в коалиция с партия, която лидерът им не поема отговорност. Няма да се съглася да участвам в правителство, чийто премиер ще идва в Банкя да ми докладва, а след това ще ходи в Драгалевци да докладва.“

Борисов обясни, че е опарен вече от един „брак“, „повече в брак не влизам. Пожелавам успех на РБ да отидат в БСП и да си направят правителство“.

"На Кънев ще кажа: Никога не съм казвал кой какъв ще бъде, никога не съм бил командир, командирът беше друг – Костов по времето на СДС. Кънев трябва да знае, че има два пътя – единият е на съд, другият - когато трябва да се оближе това, което е наплюто", заяви  Бойко Борисов.

"Корпоративна търговска банка (КТБ) незабавно трябва да бъде оздравена. Трябва да сменим Искров и да дойде човек, който да оздрави банката. Първо дори това, че не плащаме на вложителите. Днес той има среща с експертния комитет за КТБ. Ако останем без Министерски съвет (МС) след 5 октомври, без парламент, който да вземе решение, просто не ми се говори", обясни лидерът на ГЕРБ.

"4 години държах финансова стабилност в страната, а тези дойдоха и разбиха всичко", каза Борисов и заяви, че „Симеон Дянков направи в най-тежкото време най-доброто възможно за България".
Борисов високо оцени работата на своя финансов министър с думите:

"Дянков даде постна пица, ама пица. А сега няма да има. След октомври може да няма пари. България ще влезе в толкова тежка ситуация, че няма да има какво да ядем. Искам да знаят това и да спрат да политиканстват – може да няма пари. При мен се знаеше кой какъв е, това е политическата отговорност. А за година и два месеца не се знаеше".

Лидерът на ГЕРБ защити и Ваньо Танов, новият стар директор на Агенция "Митници", който остана в съзнанието на обществото с прякора "Ало, Ваньо" и според него не са открити абсолютно никакви нарушения по случая с Мишо Бирата, починал в хотел в Правец по време на неговото управление.

Борисов заяви, че целта на ГЕРБ в енергийната сфера е „да направим енергийна ефективност“.

Той бе категоричен, че проектът за 7 блок на АЕЦ “Козлодуй” няма да стане заради много неизвестни по него.

„При мен това не може да стане“, категоричен е Борисов и подчерта, че за ГЕРБ приоритер е нергийната ефективност.

„Нашата цел в енергийната сфера е да направим енергийна ефективност“, каза Борисов.

„В момента продукцията на единия реактор от „Козлодуй” отива в загуби по електропреносна мрежа и по сградите на хората. По-добре да извадим 5 млрд. евро да ги подарим на хората да си санират блоковете, с което ще им паднат сметката с по 30-40%. Ще урбанизираме градовете. Това е програмата на ГЕРБ в енергийната сфера. А не да отида да купувам нещо сега за огромни пари при положение, че ние нямаме пътища, ние нямаме още сгради, които да са енергийно ефективни”, допълни още той.

Според него не е трябвало да има конкурс защото това е частен проект. Борисов обвини и бившият министър на икономиката Драгомир Стойнев, че е лъгал и ЕС и Русия за “Южен поток”.

На въпрос за договора с „Уестингхаус” и прозрачността на договора, Борисов заяви:

„Цялата непрозрачност с „Уестингхаус” ни поставя в хипотеза да гадаем. И проф. Близнашки каза, че още не може да разбере какво са подписали. Не подписал Станишев „Белене” – подписал го някакъв човечец от НЕК. Не подписал Стойнев и БСП за „Уестингхаус” – някакъв човечец от АЕЦ „Козлодуй”. Представяте ли си наглостта – да взимаш решение за над 20 млрд. лв. с държавна гаранция и да казваш – някакъв човечец, някакъв директор. Кой го назначава? Нали Стойнев му е началник. Когато „Уестингхаус” дойдоха при мен и ме запознаха – аз им казах – това при мен не може да стане”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове