Last news in Fakti

11 Септември, 2014 11:24 5 157 19

Бебе загина след като автомобил помете количка

  • бебе-
  • загина

Трагедията се разиграла в село Крушевец

Бебе загина след като автомобил помете количка - 1
Снимка: Gramofona.com

11-месечната Красимира загина на място, след като граничен полицай връхлетя с колата си върху детската количка.

Инцидентът е станал в созополското село Крушевец. Количката с детето се е намирала на тротоара.

36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов от ГПУ-Малко Търново пътува с "Renault – Kangoo“ по пътя Бургас – малко Търново, където се намира село Крушевец.

Служители на „Гранична полиция" са купили кофички кисело мляко на колегата си Костадин Стоянов, за да изтрезнее по-бързо, преди да му бъде взета проба с дрегер и кръвни изследвания за алкохол. „Купиха две кисели млека, за да не се усети миризмата на алкохол", разказа за Дарик кметът на село Крушевец Иван Иванов. Именно служители от "Гранична полиция" са пристигнали първи на мястото на инцидента. Те са купили млякото от магазина, буквално на метри от телцето на убитото момиченце.

По неустановени причини той се качва с автомобила на тротоара и блъска детето. Инцидентът е станал в 9:10 часа. Момиченцето е починало на място. Майка му в това време се е намирала в близкия магазин.

Гранични полицаи от Малко Търново пристигат на мястото и отцепват района.

Веднага след това сигнализират на полицията в Созопол, която идва на мястото на инцидента след тях.

На шофьорът е взета алкохолна проба. Дрегерът е отчел 0,63 промила алкохол в кръвта. Мъжът е дал изследвания за кръв и урина които ще бъдат готови до 24 часа.

Случаят отива в Окръжна прокуратура град Бургас.

За допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина срещу 36-годишния служител на ГПУ-Малко Търново е образувано дисциплинарно производство, съобщиха от МВР.

Във връзка със случая директорът на ГД „Гранична полиция“ Захарин Пенов даде указания до ръководителите на структурни звена в страната с допълнителни мерки.

Целта е предотвратяване на подобни тежки инциденти в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kika

    7 0 Отговор
    Как може такова безобразие, бе, кмете, не можело да се сложат легнали полицаи, понеже бил международен път???? Като е международен, с 200 ли да се кара през селото, нали е населено място!! И сега малоумният шофьор ще го осъдят условно на 1г, а семейството, загубило дете, как ще се справи с мъката, никого не го интересува, все пак е международен път. Измекярска държава, ей! Да те е страх да излезеш навън да не те сгази нещо, да те е страх на асансьор да се качиш, да те е страх да не ти откраднат телефона или колата, де.а и живота!!

    Коментиран от #5

  • 2 гост

    4 0 Отговор
    През нашето село е същата работа - наскоро преасфалтираха пътя - права отсечка по която сички фучат с над 100. събрахме се хора да искаме легнали полицай - и при нас така казаха. Пътя е част от незнам си кво си и не може да се сложат легнали полицай.
  • 3 дбд

    6 0 Отговор
    джигита линчуван ли е?

    Коментиран от #4

  • 4 Змей Горянин

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "дбд":

    Чакай да го линчуват, и кой да го линчува, всички са наплашени, пък да си кажем право, в България мъжете останаха малцинство, иначе отдавна да си виснали поне няколко циганина по дърветата и стълбовете.
  • 5 Maurice

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kika":

    Проблемът не е дали има или няма легнали полицаи. Проблемът е, че не се спазва скоростта за населено място. И по-специално, просто няма радари. Нали полицаите са корумпирани и всички ревем срещу това как се криели в храстите. Аз все си мислех, че правилата за движение важат постоянно, а не когато има полицаи. Сиреч, никой не ги спазва и се намаля само, когато някой ти присветне за куките. Пък и радарите били незаконни. В цял свят са законни, само не и унас. В цял свят полицаите се крият за да хванат някой джигит, само не и унас. Е, при положение, че ние сами си избрахме да няма полиция на пътя, а само камери, които също били незаконни, нямаме право да обвиняваме друг за нашите проблеми. Докато няма солени глоби(не като сега по 50-100 лева), никой няма да се трогне и да започне да спазва законите. Също така съдиите трябва да спрат да делят подкупите с адвокатите при обжалване на глобите и да ги отменят. Съдебната система е най-корумпираното нещо в държавата и всеки който си е имал вземане даване с нея го знае това.

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Змей Горянин

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Maurice":

    Съгласен на 100%, особено за съдебната система.
  • 7 ivaylo mihaylov

    6 0 Отговор
    Това задължително трябва да се накаже с възможно най-строгото наказание.
    Няма никакво значение кой какъв е, това е убийство на бебенце на тротоара от пият шофьор.
    Манталитета е ужасен, вместо да го хванат и да дадат показания всички колко пиян е бил, те го покриват, без значение, че е убиец. Никой не се замисля ако вашето дете беше под колата, дали щяхте да покривате убиеца му. Животни, а не хора са това.
    Убиец и народ прикриващ убийци.
  • 8 205GTI

    5 0 Отговор
    Колега като не могат да сложат легнали полицаи да сложат прави,важна е превенцията!
  • 9 любител

    4 0 Отговор
    Пиян полицай?
    Тоя трябваше още на място да застрелят! Защото ли, защото най-вероятно ще се измъкне, а вероятността да се случи отново е голяма!!!
  • 10 Stan

    6 0 Отговор
    Защо уважаемите автори на статията тук, не споменават, че шофьорът-убиец е граничен полицай и че колегите му са го пазили от саморазправа?
    Името му също е известно - Костадин Стоянов, регистрационния номер на колата също!

    Коментиран от #17

  • 11 kkk

    1 0 Отговор
    Ако такива индивиди ги съдеха на смърт по бързата процедура,само за 2 месеца последния български циганин ще бъде по-дисциплиниран и от най-първия швейцарец.Айде,поне доживот. Да ви кажа- аз съм на 41 и се убедих вече окончателно ,изхода за българите е само един- ГКПП Калотина.
  • 12 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Е какво лаете бе хора ? То в нета всеки е велик....особено след третата чашка!Просто нямаме общество и това е проблем който ще ни затрие!Всеки си вика - пууу добре че на мен не се случи - нали?Но никой не е застрахован от тава случка!Цялата държава е в пълен колапс и така като гледам излизане няма!И няма заради нас-овцемислещите хорица притиснати и склонили главици чакащи спасение от небето!Няма всевисшна сила....има народ...има общество....!!!В нормална държава такива неща дори да се случат ще бъдат наказани но тук гарван гарвану око не вади!!!Караш без колан и си захапал телефона фарове-ниц ама си някаква милиционерска мижитурка .... спират те и какво следва след като си покажеш значката ??? ЛЕК ПЪТ КОУЕГА !!!
  • 13 Владислав Димитров

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Maurice":

    "Проблемът не е дали има или няма легнали полицаи. Проблемът е, че не се спазва скоростта за населено място"
    Е как да не е проблема в легналите полицаи ? Напротив проблема е точно в тях ! Всичко е пределно просто, след като не спазват скоростния режим в населено място, хакаш на пътя 2-3 полицая и няма проблем, а и детето със сигурност щеше да е живо.
  • 14 Адолф Хитлер

    2 0 Отговор
    Какво търси този цървул на тротоара?Дано сега го вакарат в затвора за 25 години!Че утре и нашите деца може да....
  • 15 гражданин

    0 0 Отговор
    Не случайно се коментира че командированите полицаи на БТГи тези по морето през цялото време са по ношните заведения и по селските кръчми в граничния район.
    Не е изключено и този пппппо цялата смяна да е къркал и да не държи шосето а да уцели детската количка..
    Тези който са се помъчили да манипулират дрегера са съучастници и трябва да бъдат подведени под отговорност.
  • 16 гост

    1 0 Отговор
    не се учудвайте на този инцидент. В този граничен участък пиенето е ежедневие. По лошото е че това се знае от всички и никой нищо не предприема. в тази гранична полиция назначиха най големите отрепки, който не става за друго става граничен полицай.
  • 17 петър петров

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Stan":

    ако това е твоето дете??????????????????????????????????
  • 18 S Doichinov

    1 0 Отговор
    Доживот за този и целия им скапан участък.Кисело мляко му купували.Какви са тези хора?
  • 19 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    СПИРАТ ТЕ НА ПЪТЯ ,АБЕ ТИ ПИЯН ЛИ СИ ,ААА НЕ ГОСПОДИН СТАРШИ ВЗЕМИ ТУКА 50 ЛЕВА ,ВЯРНО БЕ ТИ СИ ЧИСТО ТРЕЗВЕН АЙДЕ БЕГАЙ,,И НАКРАЯ ВСЕ ТАКА ТА ЧАК ДО ПРОКУРОРА И СЪДИЯТА И ДО МИНИСТЪРА,В НАШАТА КЛОАКА РУШВЕТА ВСЕКИ ДЕН ОТНЕМА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове