Last news in Fakti

13 Септември, 2011 09:23 639 0

Цачева: Данаилов не ни плаши

  • цецка цачева-
  • избори 2011
Цачева: Данаилов не ни плаши - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се явява ковачница на кадри, заяви в ефира на бТВ председателят на Народното събрание Цецка Цачева, според която предстоящата кампания за изборите опровергава слуховете, че управляващата партията страда от липса на кадри. Тя е категорична, че редиците на ГЕРБ нямат нужда да бъдат стягани.

Председателят на парламента заяви, че номинацията на Стефан Данаилов за вицепрезидент на БСП едва ли би стреснала ГЕРБ. Цачева е разочарована, че в писмото си до Сергей Станишев, с което предлага номинацията си, актьорът говори за партията, а не за националната кауза и институцията на президента.
Цачева коментира и общинския съветник от ГЕРБ Поля Станчева, която стана кандидат за вицепрезидент на РЗС. В това нямало драма, тъй като смяната на партиите за някои политици е практика.

Предстоящата предизборна кампания не извинява отсъствията на депутати от залата, категорична е Цачева за все по-оредяващото присъствие на народните избраници в парламента. Тя заяви, че не й е работа да записва всяко отсъствие, защото „това е работа на секретарите на парламентарните групи, когато един депутат има уважителна причина да отсъства, той подава молба“.

"В определени дни преди кампанията няма да се провеждат пленарни заседания, но за тези дни народните представители няма да ползват автомобилния парк за НС, няма да получават средства за бензин за личните си автомобили, няма да получават командировъчни за пътувания из страната“, разясни парламентарният шеф. Цачева заяви, че Народното събрание няма да бъде разпуснато, докато трае кампанията преди изборите. При нужда ще има извънредни заседания.

Цачева коментира и разкритията, че трима общински съветници са предложили пари на Росен Плевнелиев за проект, когато той е бил предприемач. На въпрос дали Плевнелиев и Цветан Цветанов са били длъжни да сезират прокуратурата, шефката на депутатите заяви, че е много тънка разликата. "Нека това да не се използва за предизборна агитация. Нямам факти по въпроса. Не знам дали на Плевнелиев действително му е искано", заяви още Цачева. Самата тя, винаги, когато е получавала сигнали в това число и анонимни, своевременно е уведомявала когото трябва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА