Last news in Fakti

13 Септември, 2015 16:03 1 630 15

Премиерът: Нека бъдем по-толерантни към бежанците

  • бойко борисов-
  • бежанци-
  • имигрнати-
  • толерантност-
  • призив-
  • герб-
  • ятаган

Българите сме доказали своята толерантност, заяви премиерът

Премиерът: Нека бъдем по-толерантни към бежанците - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят на България Бойко Борисов отправи призив за по-толерантно отношение към бежанците.

„Жени, мъже, деца бягат от ятагана. И ние сме бягали преди няколко века, но нас са ни приемали тогава. Нека бъдем по-толерантни“, заяви премиерът по време на конференцията на ГЕРБ в зала „Арена Армеец“ в София. Днес партията представи кандидатите си за кметове за местния вот.

„В момента България се справя добре. Пази границата и пазим границата от трафикантите, пазим границата от нелегалните емигранти. Имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим и националната сигурност. И вярвайте ми, в следващите десетилетия това ще ни се върне. "Хвърляй назад доброто, ще го намериш един ден напред", заяви още Бойко Борисов.

„Българите сме доказали своята толерантност. Няма държава в света, която да не помни какво са направили българите за евреите. Нека не се подлагаме на криворазбрания патриотизъм и национализъм", призова министър-председателят. 

Бойко Борисов заяви също така, че Москва „не трябва да експериментира с нашите приятелски чувства". „Има дипломатически канали, по които може да мине всеки хуманитарен транспорт“, заяви премиерът.

„Взехме това решение с ръководството на армията, но не бива да бъдем провокирани, защото това не е добър пример за добросъседство и приятелство. Има дипломатически канали, по които може да мине всеки хуманитарен транспорт, и ние ще го пропуснем", добави той. 

„Много е ясна военната ни доктрина, много е ясна нашата задача - да охраняваме южния фланг на НАТО, много ясно е разписано какво трябва да направят нашите пилоти", посочи той. "Трябваше да се вземе решение как да постъпим в този момент. Дилемата е дали да изпълним това, което имаме като поет ангажимент, с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки на хора и самолети по Черно море. Това не мога да го допусна. Тогава разпоредих, ако се наложи, да ги пропуснат", заяви Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хрущял

    0 0 Отговор
    От какъв ятаган бягат чак тук и в Европа, да не би в Турция да се води война - г-н Борисов първо да прочете какво е "бежанец" и какво е "нелегален емигрант", че пак говори глупости! А когато дойде времето същите тези "бежанци" ще бъдат доста по-нетолератни към дупетото му!
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Да прочете Борисов и историята ни. Никъде не сме бягали, а сме останали тук и сме гинали и сме се борили - с чети с въстания, с тайни и явни организации, с икономическо въздигане , с образование.
    А тия уж "бежанци" хукнали на готовата баница и отрупаната европейска софра.
  • 3 smotlio

    0 0 Отговор
    На този крайно време е да му налеем мозък !!! Като бягат от войната да си бягат в ислямски богати държави какво правят тука ?!!!!!
  • 4 истина една

    0 0 Отговор
    Тъп ,по - тъп,най-тъп, свръх тъп, БОЙКО БОРИСОВ,БЪЛГАРСКИ НАРОД това е скалата на простотията. Живейте както си искате аз се устроих в чужбина

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "истина една":

    Най обичам кат си пия питието нещастен емигрант сврян в хралупата си тип "квартира" с още 3-4 полугладни като него да ми се прави на "устроен":)
  • 6 истина една

    0 0 Отговор
    до коментар от оня под коня - Пий си друго не ти остава ако ти платят покрай избори
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 боевик

    0 0 Отговор
    Хахаахахаххахахаххахахахах щял да сваля руски самолети........... Този човек луд ли е ? Интересно за колко минути Русия може да ни смаже и сравни със земята нас - свръх военната сила разполагаща с два Мига и два Кугъра , които обаче не летят в лошо време?
    ГОСПОДИ , станали сме за смях с такива премиер и президент.

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "боевик":

    Боевик просташки,руснашки/квото си избереш/-ще ти дам елементарен пример,пък дано го разбереш,щото нямаш право на друг опит:Представи си едно 5г мъниче,което тича по плажа и несъзнателно пръсва пясък по хавлията на двойка препичашти се .Мъжът ядосано надига глава,но преди да се скара на детето,забелязва двуметровия мускулест и щастлив баща,следващ отрочето си.Дано се сещаш за резултата,а случайно и да ти мине през умчето че ситуацията с 2-та бълг "мига" на България и САЩ в лицето на НАТО зад нея е същото!А за смях "с такъв президент и премиер"конкретно "вие" не сте станали,защото те не са ВАШИ,А НАШИ!

    Коментиран от #12

  • 10 ТлКЙ

    0 0 Отговор
    Чудесно нека бъдат толерантни към сирийците в София, да си изберат Фъндъка и да оставят да се разхождат касапи по улицата!!! Алах Акбар! Почвайте да им строите джамии след изборите. В нашият град да не стъпват!!!
  • 11 борисов бойкот

    0 0 Отговор
    България на Българите
  • 12 боевик

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Едва ли би ми говорил така ако сме лице в лице, имайки в предвид, че аз съм бивш професионален атлет. Не съм световна величина, а по скоро посредствен в световен мащаб, но въпреки това на местно ниво ( България) имам някои успехи. Смятам , че съм се потрудил и продължавам да се боря за развитието на спорта в МОЯТА СТРАНА. Разбрах глупавия пример който ми даде , но той не е коректен. От дългата ми професионална спортна кариера съм се научил, че двуметровите фитнес маниаци падат най-лесно и най-лошо. така например един 70 кг борец смазва за около 15 сек всеки фитнес смешник па ако ще и 200кг да е.Точно това представляват НАТО и САЩ. Запитвал ли си се защо например сащ нямат нито един щангист от световен ранг , а пък имат толкова много културисти? Отвън напомпани и мускулести, а всъщност жалки слабаци, е това са твоите господари.
    Никои колкото и да е луд не би свалил руски самолети.Никоя европейска държава не би посмяла, последствията биха били катастрофални , както сме членки на нато така нашите приятели ще се изнижат, като "пръдня из гащи", при евентуален конфликт с Русия.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "боевик":

    Слабо ме интересува личността ти и житейския ти път и искам да ме разбереш правилно-пишейки на тебе,всъщност имам предвид ВСИЧКИ КОИТО МИСЛЯТ КАТО ТЕБ!Но на въпроса-Естествено че са сваляни много руски самолети и унищожавани руски танкове /с прилежащата им жива сила/ в горещи точки по света където Русия се е намесвала/Например Афганистан/,но никога натовско оръжие не е стреляло срещу тях.Същото се отнася и за Русия,че не може да си позволи да изстреля дори и 1 боеприпас срещу НАТО.Защото и двата колоса са наясно,че последствията ще са фатални.Така че приказките за двата български МИГ-а срещу Русия са просто несериозни.Пък твърденията ти за "изнизването" на нашите приятели като "..." при конфликт с Русия просто не си струва да ги коментирам!
  • 14 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "боевик":

    Само да ти кажа, че в ролята да напомпания е Русия, а не НАТО!

    Руснаците се помпат с въздух и самочувствие, а техниката им от миналия век, никакъв боен опит в последния половин век, само дрън-дрън!

    Решат да направят парадче - танковете им се чупят насред площада и се палят по улиците, дигнат самолетчета или хеликоптерчета - опа, някое падне веднага!
    Само дрън-дрън и пара в свирката, точно като анаболен фитнес маниак.
  • 15 боевик

    0 0 Отговор
    Не знам да ти кажа............. Най-великите щангисти и най-силните мъже в света са все руснаци и българи.Американците никакви ги няма поинтересувай се малко и разгледай световните рекорди на кого принадлежат . Да те светна малко че на зимните олимпийски игри в Сочи първа сила по медали стана Русия , същото се отнася и за световното в Казан. Щом една държава има средства да прави такива първенства и такива шампиони значи съвсем не е изостанала. И друго да те светна за военната техника разгледай в нета и се порови, ще намериш доста интересна информация относно военни изложения и съревнования на военна техника. За накрая може да потърсиш информация за армейски първенства ето ти линк https://www.youtube.com/watch?v=JbJ3C18flUQ
    https://www.youtube.com/watch?v=3QJEEz0ihKI
    Изгледай ги и виж какви са смешници американците в схватка американец срещу руснак.
    Искам да ти напомня, че Русия смаза Грузия през 2008г. за пет дни заедно с американските им инструктори и им плени доста техника. Щях да забравя Русия си взе и Крим . Толкова за бойният им опит
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове