Last news in Fakti

26 Септември, 2011 16:27 921 0

Отложиха делото срещу Цветелин Кънчев

  • цветелин кънчев-
  • софия-
  • съдебно дело

Делото срещу лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев беше отложено за октомври заради служебен ангажимент на защитника му, както и заради внезапно постъпване в болница на един от съпроцесниците на Кънчев - Димо Станчев., съобщи БНР

Защитникът на Цветелин Кънчев адвокат Христо Ботев е трябвало да се яви в Софийския районен съд, където защитава обвинения в лобизъм Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния. Делото на Георгиев беше отложено преди началото на процеса срещу Кънчев, но това не промени факта, че един от подсъдимите е в болница.

Бившият шеф на Гражданска защита Никола Николов пристигна в Съдебната палата, но запази мълчание. Прокуратурата трябва да докаже, че Кънчев, Станчев и Христо Върбанов са му искали пари, за да не пуснат в медиите компромат срещу него.

Темата "Катуница" доминираше извън съдебната зала. От изявленията на Цветелин Кънчев и Христо Върбанов, който ръководи така нареченото циганско мешере, стана ясно, че разслоенията в ромската общност са много дълбоки и че и двамата не застават на страната на така наречения Цар Киро. Според Христо Върбанов, ако Кирил Рашков можеше да бъде изправен пред мешерето, е щял да бъде осъден на смърт. Това обаче няма как да се случи, защото Цар Киро не признавал върховния ромски орган. Цветелин Кънчев даде висока оценка на позицията на премиера Бойко Борисов по случая с Катуница, че полицията не е действала адекватно. Той призова Цар Киро да напусне Катуница, ако създава конфликти в селото.

Да ви припомня ли как през 1999 година той бе освободен от ареста заради взрива пред вестник "Труд", а аз бях арестуван заради кучето, оценено на 22 лева. Тогава този човек си повярва, че наистина е цар. Ако той е цар на големите престъпления, на наркотиците, моите уважения, значи е така. Но да бъде цар на циганите или на някой в тая държава, аз смятам, че царе нямаме. Аз знам, че Киро е най-добрия професионален вече толкова години и е много добър престъпник в държавата. Знам, че Киро всеки го подминава, защото парите му вървят преди него, каза Кънчев.

Едно много лошо стечение на обстоятелствата, което, как да ви кажа, на мен специално, аз като се слушам тъпо ми звучи на мен самия, но е факт. Самият генерал Николов не е казал никъде, че аз по някакъв повод съм му искал някакви пари или нещо подобно съм го притискал. Да, истина е, че може да съм го самия него, аз да съм се държал малко по-така хладно и студено, но никъде в Наказателния кодекс това не е криминализирано деяние. Това е също един също много голям престъпник, който за съжаление наричам български генерал. Който изнудваше хората. И тук ще се види кой кого изнудва. Ако съдът прецени, че аз съм го изнудвал, ще ме накаже. Ако обаче съдът прецени, че няма такова нещо, кой ще накаже генерала, каза Върбанов.

Върбанов нарече Кирил Рашков "цар на престъпността". Върбанов и лидерът на Евророма коментираха и подписката на жителите на Катуница фамилията Рашкови да бъде изселена:

Законите на България изселване не позволяват. Аз ги призовавам, ако наистина съвсем капка морал имат, тези хора нека да напуснат Катуница в името на етническия мир, каза Кънчев.

Ако от Катуница се махне къде ще ходи. Ще дойте в София ли, къде ще ходи, кой ще го търпи толкова време. Разберете, това е много голям престъпник. Тиха водичка, която лекичко пробива с парите напред. Вярвайте ми, това е много добър професионален мафиот. Използва всички инструменти в държавата за да плаши. Той прави опит да заплашва правителството. 700000 гласа. Какъв е тоя циганин бе. Не застава нито един от ромското мешере зад него, обясни Върбанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА