Last news in Fakti

27 Септември, 2011 09:33 836 1

Ромите в „Столипиново“: Никой няма да излезе жив от квартала

Ромите в „Столипиново“: Никой няма да излезе жив от квартала - 1
БГНЕС

На живо от село Катуница репортерът на Нова телевизия Диляна Гайтанджиева проследи ситуацията там. В момента обстановката е спокойна, а през нощта не е имало ексцесии. Това е и първата спокойна нощ в селото.

Ситуацията в Пловдив обаче е различна. Най-много арестувани има именно там – 47 души. Протестът е достигнал до ромските квартали. Намесила се е жандармерията и е спряла протестиращите.

В същото време тежко въоръжени роми от "Столипиново" обявиха война. Те заявиха, че се пазят от хората, които исках да ги нападнат и се заканиха да режат глави и никой да не излезе жив от квартала.

„Ние сме потресени и искаме този престъпен бос да бъде най-жестоко наказан. Има и хора, които искат неговата смърт – не на ромите, а на него. Искаме най-накрая корумпираната ни съдебна система да влезе в релси и тези престъпници да не се разкарват на свобода", заяви един от протестиращите Стоян Атанасов.

Протестиращите недоумяват защо събитията в Катуница са прераснали в етнически конфликт и са на мнение, че политиците се възползват от ситуацията, за да трупат дивиденти. Те казват, че не мразят ромите, а искат затвор или смърт за Кирил Рашков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борил Апостолов

    0 0 Отговор
    ako prodaljavat taka mai shte si ostanat zad ogradata zavinagi