Last news in Fakti

10 Януари, 2016 19:52 2 972 17

Иван Костов: Изгонете турския посланик

  • дпс
Иван Костов: Изгонете турския посланик - 1

Радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация. Това заяви пред bTV бившият лидер на ДСБ, сега шеф на Лабораторията за управление на риска Иван Костов.

Проблемът на радикалния ислям е политически – той иска да постигне политически цели, той политизира исляма, добави Костов.

Българските министерства и служби, които отговарят за сигурността трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна, допълни Костов.

Това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо. Това не го прави дори Ердоган в Турция. Но тук в България религията е изцяло подчинена, тя е вкарана и във вътрешно-партийния конфликт. Става въпрос за злоупотреба с исляма.

Необходимо е да се направят промени в Закона за политическите партии. В него трябва да се гарантира, че българските политически партии няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. Трябва да гарантира тези промени, че те няма да се опитват да представляват религиозна общност. Защото те това казват – на пресконференцията на Местан – „Моят народ – мюсюлманите в България”. Не може една партия да претендира да представлява религиозна общност.

Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата – това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна.

МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме – изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР.

Той трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре във българския вътрешно-политически живот. Не може Турция да се намесва толкова сериозно във вътрешния политически живот, защото това е опасно, каза Костов.

Има точно определени членове на Виенската конвенция за дипломатическата служба – те трябва да бъдат предупредени и те трябва да спрат да се намесват във вътрешния живот на страната, заяви Иван Костов.

Той допълни, че следващата битка в ДПС ще бъде на 25 януари, когато двете страни ще се опитат да проведат една незаконна конференция на българското ислямско вероизповедание. Незаконна е, защото съдът е определил, че сегашното ръководство на ислямското вероизповедание е незаконно и тези хора ще се опитат да направят нова провокация срещу българското законодателство – т.е. да проведат конференция и там да се сблъскат отново различните крила, които така или иначе са на терена, което е много опасно, защото зад Мустафа Хаджи, сегашният ръководител на конференцията – зад него стои турският дианет със своите представители в районните мюфтийства, който издържа българските имами, който издържа училищата и т.н. Това е много сериозна намеса, защото е важно да обърнем внимание на българското мюсюлманско вероизповедание.

Българското мюсюлманско вероизповедание е създадено от много умни хора, включително висши свещенослужители на това вероизповедание, които са създали една българска институция – сега е моментът да се пребори българското ислямско вероизповедание да бъде независимо, да си бъде българска институция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 читател

    2 1 Отговор
    Браво Костов! Прав си. Този път си абсолютно прав

    Коментиран от #6

  • 2 Румен Янев

    0 0 Отговор
    И ти беше !!!И теб те помним - не сме болни от алцхаймер да знаеш !!!!Защо си мислиш че сме толкова тъпи че като изплещиш нещо да ти вярваме???Слушахме ти простотиите и ти сърбахме попарата!!!!Срам нямаш ли???Какво направи за БЪЛГАРИЯ бе Иване бе Костов????За себе си всички знаем какво направи но това е друга тема!!!!Срам нямаш ли бе човек!!!Това политиката за вас е като дрога бе!!!Не се ли наяде достатъчно или апетита ти мяра няма???Нормален човек като се у.....ере така взима мерки и го срам но при вас това не е валидно !!!Останали на кокала още нещо за глозгане че толкова се пънете ????Кокала е вече гол човече!!!!Каузата ти е провалена 9 не се напъвай!!!
  • 3 бг

    1 1 Отговор
    прав е
  • 4 бургазлия

    0 0 Отговор
    Лидера на ДПС на общотържество обявява Моят народ мисюлманите в България. То какво треба да се мисли за останалите десетки регистрирани партии в БГ на коя партия ке пренадлежим.
  • 5 ivan kradeca

    1 0 Отговор
    vie gospodin IVAN KOSTOV zasto ne otgovorite ot de i kak ste pridobili sobstvenosta na tia 5 hotela koito sa 4 zvezdni sega vie li ste zaemete mastoto na gospodin VOLEN SIDEROV . VIE KRADETE OT SOBSTVENIA SI NAROD I STE TRAGNALI PAK DA TARSITE VINATA V DRUGITE DOLNI LAJCI STE VIE MARS OT BALGARIA VIE I TAKIVA KATO VAS VSICKITE DOLNI LAJCI I KRADCI
  • 6 Карли

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "читател":

    КОЛКОТО и да не ни харесва Ив.Костов е болезнено прав в анализа си за мюсюлманството в Б-Я. От както почнаха да се обучават в духовни у-ща в С.Арабия и от там да се наливат без контролни средства при което държавата си затваря очите ще е така. Всичко това става с посредничеството на турските мекерета прикриващи се с дипломатически паспорти, ЦРУ също знае за това.Нашите служби и те знаят ,но се правят на остригани.Има и хора ,които печелят големи пари за това и една от тях Е ДПС. Кой ще изгони турския посланик и консул бе другарю Костов, този сулю -външен министър назначен от Посолството на САЩ или Б.Борисов, който му пука от тая работа.
    Циганите в Пазарджик преди години Бяха ХРИСТИЯНИ-ЕВАНГЕЛИСТИ, но ония от запад не дават безконтролно пари. И те като най продажното племе в Б-я ги купиха ислямистите- резултатите ги знаем.
  • 7 българин

    1 0 Отговор
    Баи м....л костов,беше човека които когато искаха да се гласува геноцида в Армения от турските беджеци ,тои се изказа че не е имало такова нещо и гласува против.А сега каква е тази наглост,какво е това изказване да били изгонили турския посланик,няма ли кои вече за лоши изказвания срещу България да дава добри рушвети,ама със такива пари бих се радвал да си купи повече хапчета и повече свещи, защото ние българите напоследак,само това правим.Според мен такива демократи трябва да се кастрират,ако им е устанало нещо от долу,и задължително и двете раце за да не могат да крадът до като са живи.
  • 8 кай

    0 0 Отговор
    Е,сбъдва се мечтата на комунистите да ликвидират православието в България ..не можаха да го завършат за 45 години и сега в коалиция с турците ,продължават пъкления си план..Прав е Костов,но не само турския посланик,ами и руския и цялата червена измет трябва да бъдат изгонени !!!

    Коментиран от #14

  • 9 Пламен

    0 0 Отговор
    Адски много е прав г-н Костов. Много ми харесва, дано има последствия от този репортаж. Той е много стабилен човек и знае какво прави за разлика от други хора. Стига сте гледали какви имоти има.... вижте президента какво има.... ама си мълчите, нали? Хайде, имайте малко уважение и не приказвайте неща за които не сте не наясно.
  • 10 gost

    0 0 Отговор
    ПРАВ Е
  • 11 ТР

    0 0 Отговор
    Прав е Костов........
  • 12 ТОЙ

    0 0 Отговор
    http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/63868-turskoto-posolstvo-v-balgariya-izvan-diplomatzita.html
  • 13 mediator37

    0 0 Отговор
    Опитен политик, от който управлението има нужда. Поне да го слушат.
    Когато беше на власт беше наврял ДПС на кучето в ауспуха. Един депесар се оплакваше- Нямахме пари да си платим асансьора в централата на партията и ходехме пеша до шестия етаж.
    Освен това Костов не допусна албански муцуни на територията на България по време на Косовската криза. Достоен е за уважение за проявена далновидност.
    Лично аз не мога да разбера защо умишлено го изолираха от политиката.
  • 14 С извинение

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кай":

    Ти си много, много, ама много болен човек!
  • 15 Защото

    0 0 Отговор
    продаде и изкупи България за без пари, ама и всички разбраха за това.

    Коментиран от #16

  • 16 Атанаска Васкова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Защото":

    Любезни, само ти не разбра, че тази постоянно повтаряна мантра за "този окраде всичко" вече не е интересна. Това шумкарството е тежка диагноза. За пример ще ти цитирам комшията около 70 годишен, който в опит да бъде "достоверен" в спор на маса казваше (буквално): - Я, таковата съм го видел и го знам, он Костов краднеше електродвигатели....след което, застава изпънат на масата със сериозно изражение като на прокурор. Със същата упоритост ти пишеш и повтаряш твърдения, които отдавна не хващат дикиш? А по-статията въпросът е съвсем ясен, единственият български политик с ясно и открито мнение за етническите и религиозни отцепници, маскирани като партия!
  • 17 рекс1

    0 0 Отговор
    ПРАВ Е! Вън дпс ОТ БЪЛГАРИЯ! РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ РЯЗАНИТЕ КАРАБИНЕРИ ЩЕ СА ТРОЙНО ПОВЕЧЕ! И НЯМА ДА МОЖЕ БЪЛГАРИНА ДА СТЪПИ В РОДОПИТЕ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове