Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 14:42 1 240 2

Зеленогорски: Няма драма в МО

  • зеленогорски-
  • няма драма-
  • министерство на отбраната-
  • орхан исмаилов-
  • корман исмаилов-
  • реформаторите
Зеленогорски: Няма драма в МО - 1
Снимка: БТА

Няма драма в отношенията между министъра на отбраната Николай Ненчев и заместника му Орхан Исмаилов. Това заяви Найден Зеленогорски след пресконференция на РБ. Дискусиите ще продължат в блока, когато министърът  на отбраната се върне от чужбина. Днес заместник-министърът на отбраната Орхан  Исмаилов е изложил становището си против сливането на двете мега дирекции в Министерство на отбраната, без те да са били съгласувани с ръководния състав на ведомството.

По информация на Факти.бг представителите от Народна партия "Свобода и достойнство" са защитили позицията си, като са отбелязали, че ако не се среща разбиране, те нямат място в Реформаторския блок. В същото време до крайно становище и решение на проблема не се е стигнало и разговорите ще продължат.

Факти.бг припомня, че още миналата седмица Исмаилов се закани да подаде оставка. Лидерът на Народна партия Свобода и достойнство Корман Исмаилов пък заяви, че ще свалят доверието от министър Ненчев, ако сливането на дирекциите в министерството остане и бъдат отнети правомощията на зам.-министъра Орхан Исмаилов. По думите на лидера на НПСД, Ненчев не е аргументирал решението си пред комисията по отбрана в Народното събрание. Правят се промени без аргументация, без да се информира политическия кабинет и без междуведомствено съгласуване, изтъкна Корман Исмаилов.

На днешната пресконференция Зеленогорски заяви още: "Ако антикорупционния закон отново не мине, отиваме на предсрочни избори". Днес обаче не е останало време той да бъде обсъден, тъй като са били дискутирани проблемите в Министерство на отбраната.

Законът за антикорупцията е внесен днес в Изпълнителния съвет на РБ и предстои да се обсъди, готов е, заяви още Зеленогорски. Това е „червената линия”, която показва дали бихме останали или не в управлението. Меглена Кунева ще се справи безупречно, няма да намалим натиска по антикорупционното законодателство, независимо че тя вече е и министър на образованието, подчерта Зеленогорски.

Меглена Кунева трябва да докаже, че реформите в образованието могат да се състоят.

„Ако ние в момента се обявим в опозиция, Москов и Ненчев трябва да напуснат своите постове“, заяви Зеленогорски. „Да си в опозиция, но да подкрепяш част от управлението в лицето на 2-3 министри, е алогично", категоричен бе политикът.

Зам.-председателят на ДБГ Димитър Танев отхвърли категорично твърденията на Румен Петков за  отчетите на РБ за местните избори, като посочи, че темата е обект на груба политическа спекулация от страна на Петков. Сумите, посочени от него, са различни и фигурират в годишните отчети и на ДСБ като партията, отговаряла за счетоводството на РБ по време на местните избори. Това са средства от дарители с ясен произход, с превод към сметката на коалицията, както се изисква по закон и твърденията на Петков са спекулативни, категоричен бе  Димитър Танев. Става дума за видима сума в сметка под кнотрола на Сметната палата, която при отчитането и описването от счетоводителите е сгрешена технически, каза Танев.

„Ние не гледаме човека, а какво върши той като министър и прави ли реформи. Нашата линия е меморандумът с ГЕРБ, където ясно пише за ускоряване на реформите в посочените сектори. Ако се окаже, че в края на този сезон, въпреки подписан меморандум, няма напредък в управляващото мнозинство, очевидно стигаме тънката линия на преосмислянето на участието си“, заяви Зеленогорски.

РБ ще предложи да отпадне точката с оценката за работа на правителството, тъй като Изпълнителният съвет на РБ реши да се даде срок от 3 месеца за оценката веднага след подписването на меморандума с ГЕРБ.

Зеленогорски добави, че предложението на Патриотичния фронт за обсъждането на концесията за Банско също следва да се отложи в дневния ред на Съвета за развитие, според решението на ИС на РБ, тъй като на реформаторите им е нужно време да се запознаят с детайлите по тема от особена важност за РБ и за цялото общество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 adolf

    1 0 Отговор
    министърът на отбраната Николай Ненчев и заместникът му Орхан Исмаилов.

    ПО-ГОЛЯМА ДРАМА ОТ ТОВА ТУРЧИН ДА Е В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ИМА ЛИ. ВСЕ ЕДНО НА ОБАМА МИНИСТЪР ДА МУ Е РУСНАК. ОЩЕ ЛИ НИКОЙ НЕ ВИЖДА КАКЪВ АБСУРД СМЕ СТАНАЛИ ЗА 26Г.
  • 2 Прагматик

    0 0 Отговор
    Реформаторите са тези, които обещаха реформи и до момента спазват обещанията си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове