Last news in Fakti

9 Октомври, 2011 14:03 1 461 0

РЗС разкри злоупотреби в депутатска почивна станция

  • рзс-
  • избори 2011
РЗС разкри злоупотреби в депутатска почивна станция - 1
Снимка: РЗС

РЗС изнесе данни за нова корупционна схема, свързана с ремонта на почивната станция на парламента във Велинград. Строителната фирма „Булстройгруп” със седалище ул. „Латинка” № 20, бл. 73, вх. Б, ет. 1, е изпълнител на обществената поръчка за ремонта на станцията на НС на обща стойност 3 141 000 лв. без ДДС.

Хората на Яне Янев направили собствена проверка и установили, че голяма част от работниците на обекта са подписали фиктивни трудови договори, че не са осигурявани нито здравно, нито социално и не са получили пари. Ето защо много от тях се отказали от проекта. Сред работниците имало и непълнолетни. РЗС твърди, че се работи по завишени цени и има разминаване в качеството.

Съгласно обществената поръчка, срокът за приключване на обекта е до края на октомври, но по всичко личи обаче, че ремонтът няма да приключи и до края на годината, допълват от РЗС.

„При посещението на лидера на РЗС управителката на станцията беше силно притеснена и дори опита да му забрани да прави снимки, като се позова на забрана от шефа на Пресцентъра на Народното събрание”, твърдят от партията. На Янев дори се обадил управителят на фирмата

РЗС пита кой е лобирал пред Цецка Цачева, за да спечели тази фирма и дали тя знае за извършваните нарушения там.

„Срам и позор е, че групировката ГЕРБ вкара и Народното събрание в сивия сектор”, обобщават от партията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА