Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 12:46 1 108 0

БСП към Цецка Цачева: Не крий министрите!

  • избори 2011-
  • цецка цачева-
  • мая манолова
БСП към Цецка Цачева: Не крий министрите! - 1
БГНЕС

 

Цецка Цачева укрива министри, за да не отговарят на неудобни въпроси. Това заяви на брифинг в парламента депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Въпросът на Манолова към министър Лиляна Павлова се отнася за преселенията на 155 хил. избиратели, които непосредствено преди изборите са сменили своя настоящ адрес. Става дума за периода 31 януари - 22 юни. За предишните избори преселниците бяха под 80 хил. Конкретното питане е дали е осъществен контрол и как е възможно след приемането на новите правила в изборния кодекс 155 хил. души да се преместят от едни в други населени места.

„По тази начин те категорично ще опорочат и ще изкривят крайния резултат на изборите", смята депутатът. Като уважителна причина за отсъствието от парламентарен въпрос Цецка Цачева е посочила участието на Лиляна Павлова и Дянков в ангажимент с международно участие, произтичащ от посещението на представители на ЕК.

На сайта на ГЕРБ обаче е качено съобщение, че двамата ще участват в изнесеното заседание на ЕНП. "Тези двама министри участват в едно партийно мероприятие, в една предизборна проява с участието и на кандидата за президент Плевнелиев. Министър Павлова даже не е отбелязана сред лицата, които ще участват в тази среща", отбеляза Манолова. Тя добави, че дори и Павлова да е участвала в могла да се включи в контрола.

Антон Кутев от ПГ на КБ обяви, че новият заместник-министър на МРРБ е в конфликт на интереси. Няколко години преди назначението си в министерството си, тя е била прокурист във фирма „Хектор", която е пряко свързана със строежа на пътища у нас. Фирмата се намира в една холдингова структура с "Актор България", която пък строи поне два лота на магистрали в момента. Сега Николова разпределя парите за тази фирма, защото тя подписва всички анекси. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА