Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 18:33 1 283 0

Йоханес Хан: България има забележителен напредък при усвояването на еврофондовете

  • софия-
  • комисар йоханес хан:-
  • бойко борисов-
  • томислав дончев-
  • еврофондове

„Благодаря за възможността да се срещна лично с премиера Борисов и с министър Томислав Дончев и да разговарям с тях по въпросите, свързани с усвояването на европейските средства в България. Имате голям напредък. Все още закъснявате, но тъй като късно тръгнахте, напредъкът е забележителен.” Това заяви след срещата си с Бойко Борисов еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хан. Той подчерта, че 2012 г. е годината на изпълнението на програмите и това се отнася не само за България, но и за другите европейски държави. „Трябва да докажем, че сме способни да използваме тези пари. В противен случай няма да можем да убедим държавите-членки да дадат съответните средства, за да можем да ги изразходваме по предназначение. Това е изключително важно”, подчерта г-н Хан. Той се обърна с молба към всички български институции да направят необходимото за скоростното усвояване на средствата от европейските фондове. По думите му следващата стъпка за България ще бъде подобрения в областта на водния сектор.

Премиерът Борисов заяви, че за българското правителство в момента приоритет е завършването на строежа на столичното метро през 2012 г., както и приключване изграждането на ЛОТ-овете от автомагистралите „Тракия”, „Марица”, „Струма” и на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Той изрази надежда през следващата година усвояването на средствата по европейските фондове да достигне 50%. „Благодаря на еврокомисаря Хан и на неговия екип за това, че се запознаха в детайли с всички проекти, по които работим в момента. Това е голям жест за нас”, подчерта още министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА