19 Октомври, 2011 13:00 1 036 0

Има още блокирани хора в планински хижи

  • сняг-
  • хижи-
  • блокирани

Продължава премахването на паднали дървета, за да се възстанови достъпът до откъснати села в областите Сливен, Бургас и Стара Загора

Има още блокирани хора в планински хижи - 1
Снимка: БГНЕС

Пожарникари и спасители от Сливен проправят път към няколко планински хижи, където са блокирани хора, съобщиха от пресцентъра на МВР. В ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” продължава работата на Оперативния щаб, който координира действията на структурите на дирекцията в страната.


Премахват се прекършени дървета и клони по пътя Троян-Кърнаре, на прохода Вратник между Велико Търново и Сливен. Там в местността „Табелите” до село Стара река има все още паднали големи дървета, които блокират пътя. Прави се всичко възможно да бъдат отстранени, за да се възстанови движението. Разчистват се паднали големи клони  и прохода Шипка.

В област Бургас пожарникари, спасители и екипи от пътните служби осигуряват проходимостта на пътищата към селата Тракийци, Белеврен, Граничар и Богданово от община Средец и към Заимчево, Ясеново, Снежа и Речица.

Екипи на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” от Сливен са на път към няколко планински хижи, където са блокирани хора. Спасителите пътуват натам с високопроходими автомобили, при необходимост ще се включи и верижна машина.

В хижата в местността ”Даулите” има четирима, в хижата на ВиК – двама, в хижа Стелит” - трима и в местността „Карандила” в хижа „Бяла мечка” петима.


В община Мъглиж, област Стара Загора, екипите работят с тежка техника, за да достигнат до селата Борущица и Селце. Отстраняват се паднали дървета и се проправя път през снежната покривка с дебелина до 70 сантиметра.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА