Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 09:55 862 0

Прокуратурата има данни за сделката за "Труд" и "24 часа"

  • 24 часа-
  • труд-
  • велчев-
  • олаф-
  • присъди

Велчев:175 присъди за еврофондовете през миналата година

Прокуратурата има данни за сделката за "Труд" и "24 часа" - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата има данни за сделката за "Труд" и "24 часа"- Това потвърди главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Велчев обаче отказа да коментира съдържанието на сигналите свързани с покупката на т. нар. бившите ВАЦ-ови вестници /”24 часа” и „Труд”/, но посочи, че има такива. „Не е работа на прокуратурата да се занимава с взаимоотношения между акционери, които уточняват участието си в някаква фирма, но през последните години това е практика. Когато има сериозен икономически, търговски или спор между акционери, всяка от страните да се опитва по някакъв начин да ангажира прокуратурата. Ние сме задължени да извършим не малко действия преди да кажем, че нямаме отношение по случая”, посочи главният прокурор.

За миналата година имаме 175 влезли в сила осъдителни присъди за престъпления с еврофондовете. Велчев подчерта, че това прави впечатление и че той се гордее с този факт. По думите на главния прокурор тези присъди означават, че контролните, административни и системни органи работят и установяват нередности.

Борис Велчев не е разтревожен от това, че България е на първо място по брой на сигнали на ОЛАФ. „Трябва по-внимателно да прочетем изявленията на говорителите на ОЛАФ. Там се коментира нещо подобно, но вероятно те са в друг контекст. Коментират се две присъди довели до недоволството на ОЛАФ. Моята позиция съвпада с тази на ОЛАФ, но когато имаме произнасяне на върховната инстанция и Върховният съд е казал за някой, че е невинен, е въпрос на демократична култура да не поставяме под съмнение този факт”, посочи Велчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА