Last news in Fakti

27 Октомври, 2011 10:13 920 1

Велчев: Не се носи наказателна отговорност за лоша организация

  • избори-
  • велчев
Велчев: Не се носи наказателна отговорност за лоша организация - 1
Снимка: БГНЕС

За лошата организация на изборите може да се носи административна, политическа или друга отговорност, но не и наказателна. Това заяви пред журналисти главният прокурор Борис Велчев в  коментар за изборния процес и за случаите, при които чували с бюлетини са били носени по къщите на членове на секционните избирателни комисии.

Главният прокурор посочи обаче, че ако прокуратурата бъде сезирана, ще вземе съответните мерки: "Най-лесно е сега всичко да се обяви за престъпление и да се хвърли в прокуратурата. Все пак нека да не забравяме има специален раздел в НК, посветен на изборните престъпления и нищо друго, което не е посочено в него не е престъпление, а изборно нарушения".


„Всеки ден съобщаваме броя на досъдебните производства, проверките. Прогнозата ми е, че те ще нараснат до края на седмицата. Нека такъв анализ да бъде направен, може би в средата на другата седмица, когато ще бъде реално разумното време да оценим колко дела са образувани, колко лица са привлечени по тях. Към този момент не мога да направя никаква прогноза”, заяви главният прокурор.

„Вие добре знаете, че решенията на избирателните комисии не се обжалват пред прокуратурата”, подчерта главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Korektor

    0 0 Отговор
    Прокурора е прав! Но за измама се носи наказателна отговорност, нали.