28 Октомври, 2011 15:38 1 116 0

Синдикатите не подкрепят Бюджет 2012

  • бюджет 2012-
  • синдикати-
  • кнсб-
  • кт "подкрепа"
Синдикатите не подкрепят Бюджет 2012 - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикатите не подкрепят бюджета за 2012-а година и настояват за увеличаване на разходната част с поне 550 милиона лева. Предлаганата от държавата финансова ръка е консервативна и няма да осигури нови работни места, нито ще гарантира увеличаване на доходите, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров непосредствено преди заседанието на Тристранния съвет във връзка с бюджет 2012.

КНСБ и КТ „Подкрепа" предлагат корекции в бюджетната рамка за следващата година, като се предвидят допълнителни приходи и се заложат по-високи разходи за индексиране на бюджетните заплати и пенсиите, и увеличаване на минималната работна заплата от 1 януари.

Синдикатите настояват за 10-процентов ръст на бюджетните заплати от началото на 2012-а година и договаряне на индексиране на пенсиите от април или от юли. Според изчисленията, ако пенсиите се вдигнат с 5 процента от 1 април, това ще струва на бюджета 260 милиона лева.

Друго искане на конфедерациите е за административно увеличаване на минималните осигурителни прагове и за вдигане на максималния осигурителен доход на 2700 лева от 1 януари, ако държавата не увеличи минималната работна заплата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА